arkadslar linuxa karsi asiri bir merakim var ama nerden baslasam bilmiyorum...kur basla diceksiniz ama sorun surda ben grafikerim ve linuxa prgramlarimi aynen yuklemem nasil olur ve hemen adapte olabilirmisyim bilmiyorum bu nasil olabilir...2. sorum ise linux ve windows ayni pc ye kurabilirmiyim en azindan ogrenene kadar denemeler yaparim oneriniz varmi bu konuda....3. sorum ise linux ayrintilarini ogrenebilecegim bir kaynak varmi takildigimda bakabilecegim
www.enixma.com
Windows ve linuxu aynı bilgisayara rahatlıkla kurabilirsin.Linux için boş bir hdd bölümü ayırıp kurulumda buraya kurman yeter.Program kurulumunu kullandığın dağıtımın paket yöneticisi uygulamasıyla paket depolarından rahatlıkla yaparsın.Grafiker olduğunu söylediğin için linuxta photoshop eşdeğeri olan gimp adında bir program olduğunu da söyleyeyim.Gimp hemen hemen bütün dağıtımlarda kurulumla gelir.Ekstra yüklemene gerek yok.Ayrıntıları öğrenmek için kurup kullanmaya başlamanı öneririm.
linux a ilk bakıs icin herhangi bir dagıtımın live cd sini kullanabilirsin. Mesela ubuntu live cd. cd den boot edip direkt grafik calısmalarına devam edebilirsin. (gimp ile )
quote:
Orjinalden alıntı: NiQuitinCQ
linux a ilk bakıs icin herhangi bir dagıtımın live cd sini kullanabilirsin. Mesela ubuntu live cd. cd den boot edip direkt grafik calısmalarına devam edebilirsin. (gimp ile )
bencede ilk böyle başla
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme