Şimdi Ara

lisans key silinmesi hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar casperi aradım windows ile yazıştım bir birlerine pasladılar windows keyim sadece pc yi aldığım işletim sisteminde mi çalışır yani diyelim home basic olarak altım ultimate kursam lisanslanmaz mı casper yetkilisi sadece o türde çalışır dedi silinen keylerle ilgili de windowsla görüşün dedi.

okuyabilen veya yol gösteren olurca çok sevinirim

http://i.hizliresim.com/PPnNq9.jpg

• XXXXX-96DMX-47Q7J-6YT6G-YTQG4

Ben böyle okuyorum. 9 dan sonra sanki 6 varmış gibi geldi bana

Ürün kodu PC'yi aldığınızda hangi işletim sistemi varsa onunla birlikte çalışır. Home Basic ise Ultimate yükleyemezsiniz.

Birde OEM ürün kodu ise BIOS'a gömülü olabilir yani işletim sistemini yüklerken atla deyip devam edin işletim sistemi yüklenince ürün kodunu otomatik olarak görüp etkinleştirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

XXXXX-96DMX-47Q7J-6YT6G-YTQG4

Ürün kodu PC'yi aldığınızda hangi işletim sistemi varsa onunla birlikte çalışır. Home Basic ise Ultimate yükleyemezsiniz.

Birde OEM ürün kodu ise BIOS'a gömülü olabilir yani işletim sistemini yüklerken atla deyip devam edin işletim sistemi yüklenince ürün kodunu otomatik olarak görüp etkinleştirir.

Bios!a lisans gömme işi yeni bir olay.Windows 8 ile çıktı daha önceki ürünlerde böyle bir şey yok.O yüzden nu kadar eski bir bilgisayarda lisansın gömülü olması pek mümkün değil.

Ultimate kurmaya gelince. Ultimate kurup ne yapacaksınız? İşinize yaramayacak bir sürü ağ özelliği olan bir sürüm.Bizde bilgisayarcılar en üst sürüm diye en iyisi zan edip gelene gidene bu sürümü kuruyorlar.İnanın bildiklerinden değil hem işi bilmediklerinden hemde kolaylarına geldiklerinden.

Eğer ısrarla ultimate kurmak istiyorsanız elinizdeki bilgisayarada kurarsınız ama ultimate lisansı bulmanız lazım.Yani Home basic lisansı ile başka bir sürüm kuramazsınız.Ne ultimate nede home premium.

ev kullanıcısı iseniz Home Basic ile devam edin yada Home premium lisansı bulun sizin işinizi hayde hayde görür.Ultimate gibi gereksiz ağır programa gerek yok.Şirket bilgisayarı falan ise zaten BAsic kurmaktan başka şansınız yok.Başka bir sürümü kaçak kullanır ve yakalanırsanız cezası var.

• quote:

Orijinalden alıntı: AKTeknisyen

quote:

Bios!a lisans gömme işi yeni bir olay.Windows 8 ile çıktı daha önceki ürünlerde böyle bir şey yok.O yüzden nu kadar eski bir bilgisayarda lisansın gömülü olması pek mümkün değil.

Ultimate kurmaya gelince. Ultimate kurup ne yapacaksınız? İşinize yaramayacak bir sürü ağ özelliği olan bir sürüm.Bizde bilgisayarcılar en üst sürüm diye en iyisi zan edip gelene gidene bu sürümü kuruyorlar.İnanın bildiklerinden değil hem işi bilmediklerinden hemde kolaylarına geldiklerinden.

Eğer ısrarla ultimate kurmak istiyorsanız elinizdeki bilgisayarada kurarsınız ama ultimate lisansı bulmanız lazım.Yani Home basic lisansı ile başka bir sürüm kuramazsınız.Ne ultimate nede home premium.

ev kullanıcısı iseniz Home Basic ile devam edin yada Home premium lisansı bulun sizin işinizi hayde hayde görür.Ultimate gibi gereksiz ağır programa gerek yok.Şirket bilgisayarı falan ise zaten BAsic kurmaktan başka şansınız yok.Başka bir sürümü kaçak kullanır ve yakalanırsanız cezası var.

hocam internetten elime o geldi kurdum orjinali hangisiydi unuttum gerçekten ya home basic ya da bilmiyorum 2 pc almıştık karıştırıyorum hep

• quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

quote:

Orijinalden alıntı: AKTeknisyen

quote:

hocam internetten elime o geldi kurdum orjinali hangisiydi unuttum gerçekten ya home basic ya da bilmiyorum 2 pc almıştık karıştırıyorum hep

Windows 7 ise OEM olarak ya dediğiniz gibi Home Basictir yada Home premium. Bunların dışında multimedya ve oyun bilgisayarlarına genelde başka sistem kurulmuyor.Artık deneyerek öğreneceksiniz. Eğer hiç format atmadıysan (yada orjinal recoveryi kullandıysan ) lisans anahtarını aşağıdaki yazıyı okuyarak bulabilirsin.

http://7.enpedi.com/2011/04/windows-7-windows-lisans-anahtarn.html

• PC'nin modelinin teknik özelliklerini internette araştır. Hangi işletim sistemi ile satıldığını mutlaka yazan siteler vardır. O şekilde öğrenebilirsin.

Ama anahtar silindiyse işin zor. Tek tek dene deyeceğim ama 1000'lerce kombinasyon var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

PC'nin modelinin teknik özelliklerini internette araştır. Hangi işletim sistemi ile satıldığını mutlaka yazan siteler vardır. O şekilde öğrenebilirsin.

Ama anahtar silindiyse işin zor. Tek tek dene deyeceğim ama 1000'lerce kombinasyon var.

hocam keyi bence doğru yazsam bile kabul etmiyor ultimate kurulu oldugu için ben bir boş zamanda araştırıp öğrenip bir format daha çekeyim olmazsa bir de win 10 a yükseltince orjinal 7 den yine mi olmuyor herkes yükseltiyor 10 a bilemedim

bilgi için teşekkür ederim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.