Şimdi Ara

Lise 3 öğencisi ne arıyo burada demeyin,bi el atın usta :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • önemli olan, sevmediğin bir işte çalışıp para kazanabilmek değil bence, önemli olan lise çağında hayal ettiğin bir işi yapıp para kazanabilmek. ben diyorum ki arkadaşımıza, çalışıp donatsın kendini, kim bilir, ön göremediğin şekilde 20 yıl içerisinde belki de kendimize ait 5 yerli markamız olur, kendi araba markalarımız bütün ortadoğuya ihraç edilir? hayal katili olarak robot gibi insanlar yetiştirmekten vazgeçmeliyiz bence, şu an senin yaptığın yönlendirmenin aynısı ebeveynlerimiz tarafından bize yapıldı, doktor ol bilgisayar mühendisi ol diye. ne güzel, bir hayalin var ve gerçekleştirmek için peşinden gidiyorsun, oysa henüz üniversite yada bölüm tercihi yapmamış bir arkadaşa, bırak hayallerini boşver, müteahit ol diyebiliyorsun :)

ben de sana bırak inşaat mühendisliğini, laz müteahitler ne güne duruyor, ihale alabilmek için arkanın sağlam olması lazım, gel genetik mühendisliği oku, önümüzdeki 30 yıl boyunca acayip gözde olacak bu meslek, insan klonlanacak, hastalık genleri bulunacak dersem, nasıl hissedersin kendini?? :)

ayrıca, çok yanlış düşünüyorsun, herhangi bir mühendis diğerinin işini yapamaz, yapar deniyorsa da sadece güzel yurdumda olur bu iş. genel kimya dersi alan HERHANGİ bir mühendis, biokimya ile alakalı bir sentez prosesini beceremez, ekonominin temelleri dersini alan herhangi bir mühendis market analizi yapamaz, iş akışı oluşturamaz :) öyle olsa mühendisliğin dalları olmazdı.
    senin bahsettiğin her işi yapabilecek mühendisler, firmalarda sadece EXCEL ve outlook kullanarak, asgari ücretin iki katına çalışıyorlar :)

sözün özü, evet, ülkemizi daha yaşanılacak bir yer haline getirelim, bunu da zorlama yada empoze etmekle değil, herkesin hayalindeki işi severek yapmasını sağlayarak başaralım, 8 saat uyku - 8 saat iş - 8 saat eğlence yerine, 8 saat uyku - 16 saat eğlence şeklinde geçirelim günümüzü

• Umarım benim gibi seneye veya bu sene tercih yapıcak arkadaşlarda takip ediyodur konuyu çünkü bu gibi durumlarda sizler gibi bizden 10-20 yıl önden giden insanların görüşlerini almak insana daha geniş düşünebilme yetisi kazandırıyor. Bende bir kaç şey paylaşayım sizinle bahsettiğin fen lisesi sınıfım 25 kişi : Bu arkadaşların tam 16 tanesi tıp,4 ü eczacılık 5 tanesi elektrik elektronik-megatronik müh. istiyor. Birkaç dershanede denemeye girdim orada sınav öncesi sonrası anketlerde sınıfların (genel derecesi yüksek olanlar başta) en az yarısı tıp istiyor. Dershane sınıfım 8 kişilik orda 4-5 kişi tıp istiyor...Ve gittikçede doktorların üzerindeki baskı artıyor. Ama tabi tıp isteyen arkadaşlarım genelde maaş-saygınlık açısından baktıkları için hiç umursamıyorlar biile bu durumu. Öğrencilik zor usta :D
  • Uludağ ünide otomotiv müh var görmüşsündür. Hem fabrikaların bulunduğu bir bölge elbet anlaşmaları vardır firmalarla işsiz kalacağını sanmıyorum. Şahsi fikrim tabi bu
  • Tıp oku . Para kazanınca istediğin arabayı alır paşa paşa binersin.
  • Ben bir öğretmen olarak sana tavsiyelerde bulunayım.Öncelikle burası Türkiye ama insan sevdiği işi yapmalı diyorum.Ama iş imkanı yoksa da mecburen vazgeçmelidir.

Benim tavsiyem otomobil işine girmek istiyorsan makine müh. okuyup otomotiv sektörüne kayman.Şöyle odtü , itü makine bitirip otomotiv işine yönelirsen iyi işler yapabilirsin.En azından bu sevdadan vazgeçersen başka alanlarda da çalışabilirsin.
  • @gurgenlı hocam ve @bykush99 ikinizin söylediklerinden birisi olucak inşallah benim bu konuşmadan çıkardığım her şey kısmet meselesi,inşallah en hayırlısı olur yine burada sohbet ederiz görüş bildiren herkese çok çok teşekkür ediyorum iyi günler :)
  • Otomotiv sektöründe kariyer yapmak için Otomotiv mühendisliği şart değil. Kimya, Fizik, Matematik, Makine mühendisliği ile bu gerçekleştirilebilir ancak bunlar içerisinde bir veya birkaç otomotiv ile ilgili dallarda ihtisas yapılmalı. Okuyarak kendi kendine oluşmasını beklerseniz hiç bir halt olamazsınız. Otomotiv mühendisliğini başardınız, ciddi bir çalışma dönemini de sağladınız okurken diyelim yurt dışına gitme imkanı hadi bulamadınız burada illa ki fabrikalara girmek zorunda değilsiniz kendiniz hizmet sunabilirsiniz bunla ilgili sektör henüz çok bakir ancak aile veya başka bir şekilde maddi imkan oluşturabilecek misiniz onu düşünün.

Ben gençlere soruyorum siz de kendinize sorun sadece bu dallarla ilgili değil hayal ettiğin, arzuladığın, yapmak istediğin dal ile ilgili ne kadar araştırıyorsun, içine dahil olmak için ne kadar çaba sarfediyorsun, inceleyip okuyorsun, uzmanlarına ne kadar ulaşmaya çalışıyorsun, iş imkanları oluşturmak için ne kadar çabalıyorsun bunları sorun. (Otomobillerin teknik ünite, birimlerini şuan ne kadar biliyorsunuz. Zirve ve temellerine dair ne kadar bilgi sahibisiniz) Hayal etmekle, arzulamakla meslek erbabı olamazsınız. Sadece işçi olabilirsiniz.
    Hani pazarlarda çalışan, iş bulamayan mühendislik mezunları var ya işte onlar böyledir sadece mezundurlar. Elleri kalem tutmaz, tornavida tutmamıştır, avometre, potansiyometre, dynometre tutmamıştır, süpürge bile tutmamıştır ki sonuç malumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guyverland -- 15 Temmuz 2012; 21:50:12 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.