Şimdi Ara

Lise 4 Son Sınıfdayım Fikirlerinize İhtiyacım Var(Çok Kararsızım..)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk önce burdan başlayım Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde Elektrik Elektronik bölümünü okuyorum ve sayısalım.Şimdi bu eğitim sistemine burdan bir ton laf söylemek isterdim ama değmez.Bu sene haftada 3 gün staj 2 gün okul var.Okulda sadece edebiyat dil anlt ve ingilizce görüyoruz birde tabi elektrik elektronik atölye dersleri felan.Şimdi ben sayısalım ama 2 senedir ne matematikdir ne geometridir hiç bişe görmedik ve ygs böyle girdik.Zaten bu sene staj felan derken çalışamadık ygs ve ygsye böyle girdik barajı geçemedik 165 puan mı ne almşım işte orası pek önemli değil zaten.Şimdi önümde 3 yol kaldı gibi ama ben iyice karamsar oldum ne yapacağımı bilmiyorum 2 yıllık myo gitsem internetten biraz araştırdım herkez 2 yıllığa olumsuz bakıyor boşa gider 2 senen felan diyor ondan sonra kpss geldi aklıma biraz ümitlendim açıkcası ders hocalarımda gaza getirdi biraz.Meslek liselerinin atanması iyi güzel felan die ondan sonra dedimki yazın 3 ay full kpss yemi çalışıyım birde sonradan 4 yıllık üniversite okuyan adamlar iş bulamıyoda biz direk liseyi bitiripmi iş sahibi olcaz dedim ve umutlarım iyice suya düştü.Acaba hiç myo felan gitmesem bir sene daha ygs hazırlansammı bilmiyorum şu an ne yapcağımı bilmiyorum sizlerin fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olursanız sevinirim.2 yıllık okuyup iş bulabilme durumlarıyla ilgilide bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

• CahitKaya C kullanıcısına yanıt
    Seneye kafan rahat bir şekilde hazırlan kardeşim KPSS'ye girersen gir ama ona umut bağlama sadece olursa olur olmazsa olmaz mantığında gir.Seneye rahat MTOK'lara girersin
  • Çok teşekkür ederim kpss zaten benimde aklıma yatmadı ama meslek liselilerin atanması daha kolay die duymuşdm 80 üzeri alınca rahat atanırsın demişdi hocalarda o yüzden gircem kpss şimdi biraz bakdımda bu mtok a daha ilk defa sizden duydum peki mtok biraz açıklarmısınız kısa bir şekilde ve bölümleri kaç yıllık iş imkanı nasıl biraz bahsederseniz sevinirim.Birde ben şimdi tercih yapmayımmı yani 2 yıllık myo a gitmeyimmi biraz anlatırsanız çok iyi olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CahitKaya -- 17 Nisan 2014; 19:48:28 >
  • bence 2 seneliğe gir o dönemde dgs ye hazırlanıp 4 seneliğe geçiş yaparsın pek bir bilgim yok yanlış bilgi vermek istemem
  • CahitKaya dalga geçmek için söylemiyorumda 165 aldığınızı söylemişsiniz acaba kaç net yaptınız. Söylediğim gibi bende bu sınava gireceğim ve korkuyorum bende geçemem diye lütfen yanlış anlamayın.
  • Staj yaptigin yerde az cok islerin nasil yurudgunu ve ozel sektorun bazi meslek gruplari icin ne kadar acimasiz oldugunu anlamissindir. Bu yuzden yapacagin tek is henuz dersaneler kapanmamisken gidip adam akilli sinava hazirlanmaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasinguney1 Y kullanıcısına yanıt
    Kaç net aldığımı bilmiyorumda zaten çok kötü geçmişti sınav eğer girmeyi düşünüyosan ya çok sağlam dersaneye giderek felan çalışda gir öylesine girceksende sana tavsiyem hiç girme boşa gider 40 TL onu söyleym ben şimdi çok pişmanım ama elimdende bişe gelmiyor ama ne yapcam onuda bilmiyorum belki yazın KPSS yi zorlarım biraz ondanda bişe çıkcağını sanmıyorum ama şansımı denicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grov

Staj yaptigin yerde az cok islerin nasil yurudgunu ve ozel sektorun bazi meslek gruplari icin ne kadar acimasiz oldugunu anlamissindir. Bu yuzden yapacagin tek is henuz dersaneler kapanmamisken gidip adam akilli sinava hazirlanmaktir.

Hayatın ne kadar acımasız olduğunu yeni yeni öğrenmeye başladım arçelik yetkili servisinde staj yapıyorum adamlar seni resmen eziyor özel sektörde köle gibi kullanıyor arabasını sana yıkatıyo çayını sana koyduruyor ayak işlerini sana yaptırıyor utanmasa ayakkabısını bana sildirecek gerçekden bu devirde iş bulmak çok zor ama yaşım gençken bu sene doğru düzgün çalışamadım gelecek sene çalışıyım diyorum ama bir tarafdanda 2 yıllığa gidersem nasıl çalışacam diye korkuyorum acaba 2 yıllağı gitmeyim yeniden üniversiteye mi hazırlansam bilmiyorum ne yapcağımı şu kpss ye bi giriyimde olmasa ondan sonra ne yapıcağıma karar vercem artık.

• Kardeş hayatın gerçeklerinin farkına varmışsan imkanında varsa bi sene daha şansını dene derim. Eğer ygs ile tercih yapacaksan iyi kötü bi yere girersin. Ygs daha çok mantığa ve okuduğunu anlamaya dayanıyo çoğu ders için. Konular hakkında temel bilgilere bile sahip olsan yapabileceğin sorular var. Geçmiş yıllarda hiç çalışmadığından barajı geçememiş olabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.