Şimdi Ara

LİSE MEZUNU ARKADAŞLAR NE İŞ YAPIYORSUNUZ MAAŞINIZ NE KADAR ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
57.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Kahn !

quote:

Orjinalden alıntı: NGabbyNGaGe

quote:

Orjinalden alıntı: sadikxp

sigortalı 1.150 lira maaşım var
    illakide önemli olan üniversite okumak değil
    sen kendini geliştirirsen
    istediğin maaşı ve geliri kazanabilirsin
    İlla tıp v.s. dalında çalışmak istiyorsan gidip okursun
    ama ondada kendini geliştirmen ve azmetmen gerekiyor.
    Misal iki arkadaşdan örnek vereyim.
    lise mezunu bir arkadaşım 1.500 lira maaş alıyor
    ve dışarıdan desen işi alıp aylık gelirini 2.500 liraya yaklaştırıyor
    ama bu demekki üniversiteyede hiç gerek yok
    elektrik-elektronik mezunu arkadaşım vestel argede çalışıyor
    12.500 lira maaş alıyor. 1 senede benim 12 senede aldığımı alıyor.
    vestelin evinde oturuyor

saçma bir düşünce...

Katılıyorum.Saçmalık ötesi hemde.Bu düpedüz hayatınla kumar oynamaktır.

Adamın dediğini nerenizden anlamışınız..Helal size

• quote:

Orjinalden alıntı: orionsguard

iyi o zaman sizde bosu obsuna universite diye ugrasmayın 2 milyon insan universite kapısıdna beklemesin....

bizde adam gibi istediğimiz bölümlerde okuyalım.....

çoluk cocuk doluşmuş foruma yine

Yaşlanarak değil, yaşayarak tecrübe kazanılır; zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: stnts

Eğitim sisteminin bozukluğu işte.
    Lİseler vasıfsız, hiçbir meslek, hiçbir becerisi olmayan bomboş gençler sürüyor ortaya.
    Mezun olunca üniversiteyi de kazanamazsa sudan çıkmış balıklar gibi oluyorlar.
    Gerçi üniversite bitirsede aynı boş insan olma durumu devam ediyor.
    Genç nüfusun bolca bulunduğu bir ülkede neden cidi önlemler alınmaz, gençler niye böyle kaderine terkedilir anlamak zor...

ne kadar güzel ve doğru yazmışsın kardeşim
  • quote:

Orjinalden alıntı: qraff

quote:

Orjinalden alıntı: Kahn !

quote:

Orjinalden alıntı: NGabbyNGaGe

quote:

Orjinalden alıntı: sadikxp

sigortalı 1.150 lira maaşım var
    illakide önemli olan üniversite okumak değil
    sen kendini geliştirirsen
    istediğin maaşı ve geliri kazanabilirsin
    İlla tıp v.s. dalında çalışmak istiyorsan gidip okursun
    ama ondada kendini geliştirmen ve azmetmen gerekiyor.
    Misal iki arkadaşdan örnek vereyim.
    lise mezunu bir arkadaşım 1.500 lira maaş alıyor
    ve dışarıdan desen işi alıp aylık gelirini 2.500 liraya yaklaştırıyor
    ama bu demekki üniversiteyede hiç gerek yok
    elektrik-elektronik mezunu arkadaşım vestel argede çalışıyor
    12.500 lira maaş alıyor. 1 senede benim 12 senede aldığımı alıyor.
    vestelin evinde oturuyor

saçma bir düşünce...

Katılıyorum.Saçmalık ötesi hemde.Bu düpedüz hayatınla kumar oynamaktır.

Adamın dediğini nerenizden anlamışınız..Helal size

kafaları basmamıs

• Liseyi geç 2 yıllık yüksekokul mezunu adam bile doğru düzgün bir maaş alamıyo, malesef burası Türkiye pazar dar, insan çok, rekabet fazla
  • Steve Jobs ve Bill Gates'i üniversite mezunu olarak yazmış bir arkadaş ama, onlar üniversite terk. Kurdukları şirketlerin temellerini okuldukları okullar sayesinde atmış insanlar.

Ayrıca, lise olsun, üniversite mezunu olsun farketmez, eğer diğer insanlardan farklı bir yeteneğiniz, tecrübeniz varsa iş bulabileceğinize inanıyorum.

Ha, kendimde işsizim ama, bu aralar iş aramadığım için işsizim orasıda ayrı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Norman Cook

Steve Jobs ve Bill Gates'i üniversite mezunu olarak yazmış bir arkadaş ama, onlar üniversite terk. Kurdukları şirketlerin temellerini okuldukları okullar sayesinde atmış insanlar.

Ayrıca, lise olsun, üniversite mezunu olsun farketmez, eğer diğer insanlardan farklı bir yeteneğiniz, tecrübeniz varsa iş bulabileceğinize inanıyorum.

Ha, kendimde işsizim ama, bu aralar iş aramadığım için işsizim orasıda ayrı.

mezun olmayanlar diye yazdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kurgu

üni okumayanlar

bill gates (microsoft)
    vehbi koç (koç holding)
    steve jobs (apple)
    sakıp sabancı (sabancı holding)
    Larry Ellison (en zengin 2 adam)(dünyada)
    facebook un kurucusu
    youtube 'un kurucusu
    yahoo nun kurucusu

peheeyyyy... daha sayıyım mı... bide bu liseliler zengin olamaz derler. işini adam gibi yaptıkdan sonra ilkokul terk bile olsan zengin olursun.

mesela Hüseyin Özer ... bu adam ilokul 2 sınıf terk ve şu anda beyaz saray ve pentagon bu adamın restoranlarında yiyor yemeğini. kendisi dünyanın en zengin 32 .insanı.

hepinize geçmiş olsun

saçma. dünay üzerindeki en az 4 milyar insan arasından 20-30 kişi çıkmış olabilir. geri kalan 3 milyar 999 küsur milyon insan da genelde sefalet içinde yaşıyor. böyle ekstrem örneklere bakıp okumaktan vazgeçmeyin. (ayrıca zengin olmak herşey değildir.)

• meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum bir fabrikada elektrik bakımda çalışıyorum aylık 600 lira maaşım var 2 yıllık üniversite okuyorum.
  • Siz askere gidin 2000 tl den aşağı çalışan, odtü, boğaziçi kazanıpta gitmeyen, gidipte vazgeçen ya da atıldım diyen az değildir. Kısa dönem askerlik yaptım. Bunları en az 100 askerden dinledim.

Hele ki bazı kısa dönemler Ben CEO yum, eşimde genel müdür şirkette. Aylık gelirimiz 10.000 tl diyipte sigara parası isteyen çoktur..

Burdaki abartıları inanmıyorum, bazıları doğrudur ama inandırıcı gelmiyor.

dzltm: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caiz2005 -- 18 Mayıs 2009; 14:05:49 >
  • quote:

üni okumayanlar

bill gates (microsoft)
    vehbi koç (koç holding)
    steve jobs (apple)
    facebook un kurucusu
    youtube 'un kurucusu
    yahoo nun kurucusu

peheeyyyy... daha sayıyım mı... bide bu liseliler zengin olamaz derler. işini adam gibi yaptıkdan sonra ilkokul terk bile olsan zengin olursun.

mesela Hüseyin Özer ... bu adam ilokul 2 sınıf terk ve şu anda beyaz saray ve pentagon bu adamın restoranlarında yiyor yemeğini. kendisi dünyanın en zengin 32 .insanı.

hepinize geçmiş olsun

Ancak bu kadar sallanabilirdi..Facebookun kurucusu harwardda bilgisayar müh. okuyor ve daha 2. sınıftayken kendi arkadaş topluluğuyla mesajlaşmak için facebooku kurdu.Tabi sonra facebook patladı..Bu adam harwardda okumasaydı bu site zaten olmıcaktı..Youtubu kuran adamda üniversite okuyor ayrıca youtubu 3 kişi beraber kurmuştur ve bunların 3 üde amerikadaki iyi ünilerde okuyorlardı..Bi tanesi stanford üniversitesinde okuyordu..Hüseyin özer denen adam elbette okumadı ama imkanı olmadığı için..Adam bi yanda kömürlükte yatarken bi yandada ingiltereye gidebilimek için ingilizce kursuna gitti..İngiltereye gittikten sonrada bi tanıdığının restoranında bulaşıkçılık yapmaya başladı..Sonrada kendi işini kurup,büyüttü..Ama adamda başı başına bir hırs vardı..Onun için bırakın bu züğürt tesellilerini..Sakıp sabancı örneğini vermişssin..1950 lili yıllarla şimdiyi nasıl bir tutuyorsun..İstersen sabancı holdingin kuruluşunu incele..Aynı şekilde koç holdingede bi bak..Ayrıca sen o adamları okumadı mı sanıyorsun..Belli hesap ve kitaptan anlamak için o adamlar 50-55 yaşlarında açıktanda olsa eğitimlerini tamamladılar..Madem dediğin gibi eğitim almak boş olsaydı,o zaman sabancı ve koç çocuklarını yurtdışında okutmak için dünyalarca para harcamayıp,kendi çocuklarını ufak yaşta en alt kademeden işe sokarlardı..Şuanda bi şirket yönetmek için iyi bir eğitim zourunlu..Şu üniversiteli işsizlere gelirsek..Şuanda 2 yıllık ve açıköğretimi çıkarsak 4 yıllık fakültelerin kontenjanı 230 bin civarı...Bu 230 bin kişiden en az 100 bini boşa okuyor..Çünkü çoğu kişi işssiz kalacağını bile bile okuyor..En basitinden bu ülkenin yıllık maden mühendisi ihtiyacı en fazla 4-5 kişi iken maden mühendisliğine bir yılda 2 bin adam giriyor..Onun için türkiye şartlarında iyi bir iş bulmak için iyi bir eğitim almalısınız...Türkiyedeki ünilerden mezun olanların yarısı kendi mesleği adına hiçbişey yapmıyor..Allah aşkına üniversiteye az çok okumaya gidenler olduğu gibi lay lay lom yapmaya gidenlerde var..Üniversite okumak derken,nitelikli eğitim almaktan bahsediyorum..Yada öğrenci profilinnin nitelikli olmasından..

• arkadaşlar bende biliyorum dediklerinizi. Ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim. ama bir arkadaş lise mezunu olan adam para kazanamaz demiş ben ona cevap yazdım.

ayrıca ben de üni de 2.sınıfta okuyorum.
    sadece örnek verdim lise mezunu olup da işe atılan hatta lise mezunu olmadan başarılı olan bir çok insan var. siz de hemen üstüne alınmışsınız. ben kimseye üni okumayın demedim.
  • sn sacma anladıysan bız napalım adam unıverstıe okumaya tesvık edıo okuyanın dah ıyı oldunu gosterıo
  • bu devirde üniversite şart iş bulamasan bile
  • öncelikle bu devirde herşey yeteneğinize bakar ilkokul lise üniversite bırakın bunları karşılaştırmayı.siz iş başvurusuna gittiğinizde ben üniversite mezunuyum veya ben bide master yaptım deyince adam hemen sizi işe almaz adam hangi işe girdiyseniz YETENEĞİNİZ e bakar.sizi oturur hadi şunu yap(isterse master yapsın muhakkak soracaktır)der.Bu devirde yani iş çığrından çıktı.Adam 4 yıllık üst düzey bilgisayar mühendisliği okuyor maaşı 1000tl itfaiyeci(kanal d de gördüm)peki bu adam neden okudu üniversiteyi?tamamen mantık hatası bir durum var.

şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım kimse alınmasın

Bu devirde Lise Üniversite karşılaştırması değil Yetenek karşılaştırması yapılması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olur Öyle Şeyler -- 18 Mayıs 2009; 17:54:04 >
  • Lise mezunuyum.Ana dılım gibi Ingılızce ve Almanca bılıyorum.Ek olarak Fransızca var iyi kotu ilerletmeye calısıyorum bu dılıde.1.500tl maasım var.Sabah 9 iş bası aksam 5 te bırakıyorum gayet rahat.Yasım 19.Yasım 21 e yaklasında universite okumayı dusunuyorum.O aradada İtalyanca ve bir dil daha ogrenıp iyice kendımı gelıstırmek ıstıyorum.Okumak degıl kendını gelıstırmek onemlıdır bana gore.Okumak cahıllıgı alır eseklık baki kalır diye bosuna soylenmemıstır.
  • quote:

üni okumayanlar

bill gates (microsoft)
    vehbi koç (koç holding)
    steve jobs (apple)
    facebook un kurucusu
    youtube 'un kurucusu
    yahoo nun kurucusu

hepinize geçmiş olsun

kanıtla

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 27 Eylül 2021; 18:44:58 >
  • Lise mezunu bir insan için 1000 lira civarı maaşı yüksek görmeyin. Sonuçta alanına göre en kötü ihtimalle bu rakam 500-2000 arasında değişir.

Bence vasıflı bir lise mezunu 1000 liradan aşağı almamalı. Ama 4 yıllık işletme mezunu olanda ben lise mezunuyla aynı parayı niye alıyorum diye sıkılmasın. Sonuçta sektörel ihtiyaç ve kişinin tecrübe/bilgi/zeka gibi durumlarına göre ilkokul mezunuda olsa üniversite mezunuda olsa gelirler oldukça değişkenlik gösterebilir.

Özellikle pazarlama işlerinde çalışanlar çok iyi bilirler eğitimi olan değil ağzı şaf yapan çok iyi para kazanır. Bu örneğe göre her sektörde kişilerin gelirleri sahip olduğu yetenekleri ile paralel olması yüksek ihtimaldir.

Şunuda belirteyim. Lise veya daha altı mezun olan bir kişi yüksek bir maaş alıyorsa bunu kesinlikle hak ediyordur. kimse vasıfsız birine fazla para ödemez (torpil yoksa) fakat üniversite mezunu olupta aldığı parayı hak etmeyen birçok örneğe sahip oldum. Biraz çevrenizdeki örnekleri incelerseniz bana hak vereceksiniz.

Israrla aksini iddia eden varsa sağlam örnekler verebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fLaVa -- 18 Mayıs 2009; 18:30:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fatih989

öncelikle bu devirde herşey yeteneğinize bakar ilkokul lise üniversite bırakın bunları karşılaştırmayı.siz iş başvurusuna gittiğinizde ben üniversite mezunuyum veya ben bide master yaptım deyince adam hemen sizi işe almaz adam hangi işe girdiyseniz YETENEĞİNİZ e bakar.sizi oturur hadi şunu yap(isterse master yapsın muhakkak soracaktır)der.Bu devirde yani iş çığrından çıktı.Adam 4 yıllık üst düzey bilgisayar mühendisliği okuyor maaşı 1000tl itfaiyeci(kanal d de gördüm)peki bu adam neden okudu üniversiteyi?tamamen mantık hatası bir durum var.

şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım kimse alınmasın

Bu devirde Lise Üniversite karşılaştırması değil Yetenek karşılaştırması yapılması lazım

Bilgisaar mühendisi dediğin adam hiç bişey bilmediğ için itfaiyecilik yapoıyordur..Yada kişilik olarak yetersiz olduğu için..Bana boğaziçi bilgisayar müh. mezun olup,itfaiyecilik yapan adam göster..Yada en basitinden bilkent bilgisayar mühendisliğini başarıyla bitiren adamlar stanfordda yüksek lisans yapıp orada microsoftun şirketlerinde iyi maaşla çalışmaya başlıyor..Aslında bir insanın iş bulması kişilik özelliklerine ve kendi mesleğinde ne kadar iyi olduğuna bağlıdır..Yani kafayı kullanma dediğimiz olaydır..Sistemde hata yok..Üniversiteden mezun olup işssiz kalanların çoğu,iş onları bulcak kafasında olduğu için yada okuduğu bölümle ilgili hangi alanda iş yapabilirim demediği için işssiz kalmıştır..En basitinden mesela bu forumda adamın biri işletme okumuş ve 4. sınıfa gelmiş..Foruma konu açıp,ben iş için nereye başvurabilirm diyor..Sen mezun olduktan sonra çalışacağın alanı daha 1. sınıfta düşünmüyorsan ve kendini bu alanda geliştirmiyorsan,elbette mezun olunca işssiz kalırsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssff_allthing -- 18 Mayıs 2009; 18:34:53 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.