merhaba arkadaşlar, lise 2' ye geçen (genel lise) kızım alan seçimi yapacak. Fen ve sosyal dersleri orta seviyede. Her iki alanıda seçebilecek ortalamaya sahip... kararsızlığımızı giderecek önerilerinizi bekliyorum.. teşekkürler...
Lisede sadece Fen ve Sosyal alanları yok Fen, Sosyal, Eşit Ağırlık ( Türkçe-Mat) ve bir de Dil bölümü var.
Ayrıca kızınızın neye daha yatkın olduğunu, hangi mesleğe daha fazla ilgisi olduğunu siz söylemeden bilemeyiz. Sonuçta TIP isteyen birine Dil alanını öneremeyiz değil mi ?
1 senelik ders notlarına göre karar vermemenizi tavsiye derim.
abi yanlış anlamassan bişey söylüycem adı üstünde seçim bu ilerideki kafasına koyduğu mesleğe göre yapması en mantıklısı olacaktır notlardan ziyade. ileride mühendis doktor olucam diyosa sayısal seçsin işletme hukuk iktisat fln okumak istiyosa eşit ağırlık seçsin ki öss de o bölümlere girişi daha kolay olsun.
mexes ve omertalord önerileriniz için teşekkürler... notlarına baktığımda t.m. (eşit ağırlık) daha uygun... fen dersleri (fizik,kimya,biyoloji) ise 55-65 aralığında... hangi mesleği istediğini tam olarak bilemiyor... benim yönlerdirmemle sayısal diyor. ben ise sayısalda başarılı olabileceği konusunda endişeliyim. ilginiz için teşekkürler...
Benimde kardeşim sayısal alanı seçti not ortalaması tutmamasına rağmen.Niye seçtirdiniz diye soracak olursanız.Subay olmak istediğini söyledi bize bizde ona göre yönlendirdik.
Zaten seçim böyle olmalı.Çocuğun neye yeteneği varsa veya ne olmak istiyorsa ona göre alan seçilmeli.Bu şekilde seçilen alandada çocuk başarılı olur.İlerde sıkıntı çekmez
katılıyorum... Objektif olarak kendi kararını vermesi gerekiyor...Hangi mesleği seçeceğine yönelik bir test önerisi olan varmı ?
Ben etrafımdaki herkese EŞİT AĞIRLIK (TM) okumasını tavsiye ediyorum. Eşit ağırlığın önemi yavaş yavaş anlaşılıyor. Ve bu ilerde dahada önemli hale gelecek bence. Ekonomi ve hukuk gibi 2 tane stratejik bölümün yolu TM'den geçer.
Bu çok sevdiğim bir öğretnenimin bana söylediği sözlerdi.
Hatta bu sözler üzerine sayısaldan eşit ağırlığa geçtim
TM'de bir sene okudum ve şu an mezunum puanımı bekliyorum. Kızınızın TM seçmesi bence çok daha mantıklı olacaktır. 3 sene sayısal okumuş biri olarak söylüyorum
TM seçmeli. Eşit ağırlık , sayısalcıları yönetir :)
Bildiğim kadarıyla Sözel, Sayısal ve Eşit ağırlık bölümleri var. Bu bölümlerden puan tutsun tutmasın kızınızın istediği bölümü seçmesine yardımcı olun. İnanın ben de şuan Lise 3'e geçen bir öğrenciyim. Babam'ın bölümü benim yerime seçmesi yüzünden şuan istemediğim bir bölümde okuyorum. Bu da tabi beni not açısından ve zihinsel açıdan etkiliyor. Belki bu yazdıklarımın sorunuz ile pek alakası yoktur. Rahatsızlık verdiysem de özür dilerim. Fakat bunları belirtmek istedim.
9.sınıfta fen daha kolay benden söylemesi 10 .sınıfa göre.Ben sayısal sectim 10 da sonra alan degıstırdım 11 ea okuyacagım.İstedigi meslek sayısal olsa bile yapamadıktan sonra biryeri kazanamayacak
Alan seçimini bırakın kızınız seçsin siz sakın karışmayın.Kafasında düşündüğü mesleğe göre seçsin. Bu sene bende alan seçimi yaptım ve Türkçe-Matematiği seçtim çünkü hukuk bu bölümde.Arkadaşlarımın yaptığı seçim genelde arkadaş çevresine göre oldu. Çoğu Fen-Matematik seçti.Onların kararları bana saygı duymak düşer ama arkadaşlarına göre seçmek pek doğru değilKısacaaa kızınızın bölümünü sizin seçmenizle arkadaşlarına göre seçmesi arasında bir fark yok.Umarım anlatabilmişimdir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme