Şimdi Ara

Lisede yabancı dil bölümü seçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
3
Favori
41.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler uzun uğraşlar sonucu dil sınıfını açtırmayı başardık.Şimdi lisede yabancı dil sınıfını okumanın artıları ve eksileri nelerdir ? Bide nasıl bir düzende çalışırsam yüksek verim alırım ? Yardımcı olan arkadaslara şimdiden teşekkürler

• up
  • açtırdığımıza dua et batu
  • quote:

Orijinalden alıntı: JestemLordem

açtırdığımıza dua et batu

• quote:

Orijinalden alıntı: JestemLordem

açtırdığımıza dua et batu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eudoraa -- 27 Haziran 2012; 13:06:05 >
  • Ben Lisedeyken eşit agırlıgı secmiştim.Acıkcası lise düzgün degilse e.a falan hikaye normalde ogrenebilcegin şeyleri ogretiyorlar ki, zaten dershaneye gidince çalısıyorsun. Sayısal dersler hariç anlıyabilecegin zor bir ders yok. Simdi keske bende ingilizce bolum secseydim diyorum cünkü 4 sene ing ayırmak çok verimli olurdu. son sene zaten dershaneye gidersin baska bölümlerde tercih yapabilirsin; U.arası ticaret, ing işletme vs . Yani anlıyacagin Lise iyi degilse çogu dersi anlaamayıp dershaneye gidene kadar hiç çalısmıyorsun...İng bölümünde olursan calısmasanda baya bişi katarsın kendine içinde bulundugundan dolayı... Hem diger sınıflara gre kısı sayısı azdır.
  • Dil bölümü mezunu daha sonradan ingilizce öğretmeni olmuş ve şu anda uzun uzun yazmaya üşenen biri olarak yazıcam :)

Lise hayatı olarak değerlendirirsek...Öncelikle en büyük avantajı gereksiz ilerideki hayatında işine yaramayacak derslerle vakit kaybetmemek,bunun yerine daha keyifli ve ilerideki hayatına yatırım olacak ingilizce dersine ağırlık verebiliyor olmak. Az kişili bir sınıfta huzurla eğitim görebilmek. 20 kız 2 erkek olabilmek.Ki bu oran sen üniversiteye geçsen bile çok fazla değişmeyecek ( bu senin ne işine yarayacak yaklışımına göre bir avantaj yada dezavantajdır :) )

Şimdi şunu unutmamak lazım bir dil öğrencisi her zaman standart bir öğrenciden farklıdır.Genel manada sanat kültür politika dünya görüşü edebiyat vs vs... her bakımdan kendini geliştiren bir tiptir.Öğrencilik hayatının dışında üniversitede de farklı olurlar.Genel manada entellüktüel seviyesi zirve yapan bireylerdir.Böyle de olmak zorundalar.Çok yönlülük en büyük avantajlarıdır.Çoğunlukta giyiminden konuşmasına fizik görünümüne kadar hep çok daha üst bir seviyededirler.

Bu yüzden hödük mal boş tiplerin tercih etmemesi gereken bir bölümdür...Haa ne olur seçerler.Dil bölümünün kolay olduğunu düşünüp bir sürü insancık seçer...ve hayatlarının hatasını yaptığını zorluğunu görünce anlarlar.Basitçe şunu söyleyebilirim hangi bölümde okursan oku çoğunlukta lise + üniversite eğitiminle eğitim büyük manada tamamlanmış olur.Oysa dilci pandoranın kutusunu açar ve ölene kadar eğitim gelişim moduna geçen şanssız bir varlıktır aslında.Çünkü dil ne 5 senede ne 20 senede öğrenilen birşey değil...

Üniversitede en büyük avantajın ne olacak biliyormusun ? Yerleşme oranı.Şu anda slide haline olduğundan buraya koyamıyorum bütün verilerle ama dilcilerin üniversiteye yerleşme oranı %60 civarı. Aynı şey sayısalda ve eşit ağırlıkta %20 den az. Bu az çalışman gerektiği manasına gelmiyor tabi ki.Sadece şansınla ilgili bir oran.

Daha yazılacak çok şey var ama üşenmekteyim :) bir ara uğrayıp gerisini de eklerim..

• bende seçtim bu sene herkes 2-3 erkek diyor biz şimdiden 6 erkek olduk
    yerleşme oranı yüksek ve çok geniş iş alanı var.
    sayısal seçen bazı kalın kafalılar bu bölümü kötülüyolar hiç onları takmayın.hatta alnının ortasınada bi kafa indirebilirseniz çok iyi olur
  • Misal kimse sözel alanında okumaz (gerçi okullar açmıyor) kolay vs nasılsa her türlü kazanılır diye düşünür.Sınavdan sonra da olabilidği kadar sözel bölümleri seçmemeye özen gösterirler.Oysa yeni trend sözel alanındaki meslekler yönündedir iyi beyinlerin.Çünkü yaratıcılık kişisel gelişim yetenek gerektiren ve uzun vadede ciddi paralar getiren meslekler sözel alanında.Tabi garantici sığ bir insanın gidip reklamcılık radyo tv falan okuma tercihi olmaz başaramazda.

Dil bölümü olsun sözel bölümler olsun kişisel maharete kültüre girişimciliğe kendini geliştirmeye yaratmaya insan ilişkilerine ileri görüşlü olmaya yönelik alanlardır. Tercih rehberini açıp ilgili alanlardaki mesleklere bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
  • Ben bu yıl öğretmen lisesinin yabancı dil bölümünden mezun oldum sana diyeceğim o ki kesinlikle ve kesinlikle çok rahat ve keyifli bir öğrencilik hayatın olacak ister çalış ister çalışma.sormak istediğin bişey olursa yazabilirsin
  • zor iş
  • Ben kocaelide bir ögretmen lisesi ogrencisiyim. İngilizcem ve almancam iyi ve bu dersleri seviyorum. Ailem ise dile gitmemi hem istiyorlar hem de istemiyorlar tm secmemi istiyorlar birazda ama onlarin sıkıldiklari durum aslinda ileride meslegimle ilgili seyler. Dil okursam daha az meslege sahip olabilirim aslinda dogru yani adam akilli 2 meslek var mutercim tercumanlik ve ingilizce ogretmenligi. Dil sinifini cok istiyorum ama dil sinifindan mezun olmus biri bana yardimci olabilir mi mesela cok rahat bir ogrencilik hayati geciriyorlarmis en bilinen siniflarmis vs. Ben bunlarla ilgili avantaj ve dezavantajlari ogrenmek istiyorum. Ayrica ogretmen lisesindeki dil bolumleri hangi dersleri goruyorlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeddyFisher

Ben kocaelide bir ögretmen lisesi ogrencisiyim. İngilizcem ve almancam iyi ve bu dersleri seviyorum. Ailem ise dile gitmemi hem istiyorlar hem de istemiyorlar tm secmemi istiyorlar birazda ama onlarin sıkıldiklari durum aslinda ileride meslegimle ilgili seyler. Dil okursam daha az meslege sahip olabilirim aslinda dogru yani adam akilli 2 meslek var mutercim tercumanlik ve ingilizce ogretmenligi. Dil sinifini cok istiyorum ama dil sinifindan mezun olmus biri bana yardimci olabilir mi mesela cok rahat bir ogrencilik hayati geciriyorlarmis en bilinen siniflarmis vs. Ben bunlarla ilgili avantaj ve dezavantajlari ogrenmek istiyorum. Ayrica ogretmen lisesindeki dil bolumleri hangi dersleri goruyorlar?

Biz su an sinifca pismanlikla mutluluk arasindayiz.Hocalarimiz gerizekali oldugu icin cok zaman kaybettik.Gelecek endisesi de sarmadi degil.Simdi yeni hocalar geldi ve umutluyum ben.Yani okuldaki hocalarina gore sec derim ben bos beles hocalarsa tm den yuru

• Bende seneye bölüm seçecegim dil istiyorum 11. sınıflardan arkadaşlar zor oldugunu seçme falan filan dediler yabancı dil kursuna gidicem bu bana dersllerde yardımcı olurmu etkisini görürümüyüm zorluk seviyesini düşürürmü yani ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert284

Bende seneye bölüm seçecegim dil istiyorum 11. sınıflardan arkadaşlar zor oldugunu seçme falan filan dediler yabancı dil kursuna gidicem bu bana dersllerde yardımcı olurmu etkisini görürümüyüm zorluk seviyesini düşürürmü yani ??

Zor.Herkes ne var dil okumakta yeaaaaaaa dese de cidden zor.Ama dil kursu yerine dil dershanesine gitmeni oneririm benim dershanem :http://www.ydsacademy.com

• http://www.teol.com.tr/ Teol dil kursuna gitmeyi düşünüyorum iyimi sence
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert284

http://www.teol.com.tr/ Teol dil kursuna gitmeyi düşünüyorum iyimi sence

Dil dershanesi diyoru.Yds academy, karacan, dilko vs bu sadece kurs sanirim

• Sen kaçıncı sınıfsın bide ilerde iş olanakları nasıl bi bilgin var mı ??
  • Konu neredeyse 3 yıllık ama 11 ay kadar önce mesaj atılmış bende şimdi atarsam bi sorun çıkmaz umarım. Konuya gelirsek bende dil bölümü hakkında çok kararsızım. İlerde iyi maaşlı ve stressiz bir meslek istiyorum. Öğretmenlik düşünmüyorum ama. Bu bölümden çıkabilecek diğer meslekler nedir acaba. Yardımcı olabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko157

Konu neredeyse 3 yıllık ama 11 ay kadar önce mesaj atılmış bende şimdi atarsam bi sorun çıkmaz umarım. Konuya gelirsek bende dil bölümü hakkında çok kararsızım. İlerde iyi maaşlı ve stressiz bir meslek istiyorum. Öğretmenlik düşünmüyorum ama. Bu bölümden çıkabilecek diğer meslekler nedir acaba. Yardımcı olabilir misiniz?

Her turlu sey olabilirsin.Yuksek maasli is bulabilme olasiligin yuksek.Mesela gecen bi bankanin dis yazismalarina bakan biriyle tanistim.8000 lirayla baslamis daha 24 yasinda.Ama cok yorucu istifa edip ogretmen olmayi bile dusunuyorum dedi.Bolum tamamen doluluk ve sans isi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.