Şimdi Ara

liselerin yüzde dilimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu liselerin yanlarında yazan yüzdelik dilim Türkiye yüzdesi mi il yüzdesi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ben bu sınava geçen sene girdim. Geçen sene il yüzdelik dilimi baz alınıyordu. Türkiye yüzdelik dilimi ise eğer başka bir ilde liseye gidecekseniz türkiye geneli yüzdelik dilimi baz alınıyordu. Bu senede pek değişeceğini de sanmam. Yani siz il yüzdelik dilimini dikkate alın.

• Yok yok Türkiye geneli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye geneli puanı atıyorum sen istanbul da 8. Sınıfa kadar okudun ve liseyi ankarada okumak istersen türkiye yüzdelik dilimini kullanırsın. Bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: hazark

Türkiye geneli puanı atıyorum sen istanbul da 8. Sınıfa kadar okudun ve liseyi ankarada okumak istersen türkiye yüzdelik dilimini kullanırsın. Bu kadar basit.

senin dediğin gibi olamaz ozaman ankarada oturan çocuğun ne suçu var ? aynı puanı yapsınlar ankaradakiyle ankaradakinin il yyüzdelik dilimi istanbuldakinin türkiye genelinden daha fazla olur mantık pls
  • Hiçbir şey bilmeden lütfen konuşmayalım. Bu işler böyle. Siz bu cümleyi neye dayanarak buraya yazdınız bilmiyorum. Eğer bi bildiğiniz varsa söyleyin. Kaç senedir bu işler böyle yürür. Zaten taban puanlar açıklanırsa görürsünüz anyayı konyayı.

• Tbi ne kadar ilgili olduğun belli. Sçma sapan konuşup durma. Troll sün belli. Tban puan denen olayı zaten biz oluşturuyoruz. Yani bi liseye o sene en son giren o lisenin en düşük puanlı öğrencisi oluyo ve bu puana da taban puan deniyo. Tamam mı?
  • yani arkadaşlar şimdi mesela ben tokattayım tokatta bir liseye girerken il yüzdeme ama tokat dışnda bir il seçersem türkiye yüzdeme bakcam doğru mudur?
  • İstediğim lise İzmir Atatürk lisesi,dilimi %1.34 . 8.sınıfa kadarda İzmir'de okudum.

Türkiye sıralamam: %1.02 İzmir sıralamam %1.39

Ne olucak şimdi
  • 5555SabriReiz5555 kullanıcısına yanıt
    Ben geçen sene tercih yaptım. Biz tercih yaparken dershanenin rehberlik hocasıyla tercihleri oluşturduk. O zaman bende sizin gibi Türkiye geneli yüzdelik dilimine bakıyordum fakat işler öyle değilmiş. Siz beni dinleyin ve İl geneli yüzdelik dilimlerine göre tercih yapın. İsterseniz MEB'i arayın kesin bilgiyi alın.
  • quote:

Ben geçen sene tercih yaptım. Biz tercih yaparken dershanenin rehberlik hocasıyla tercihleri oluşturduk. O zaman bende sizin gibi Türkiye geneli yüzdelik dilimine bakıyordum fakat işler öyle değilmiş. Siz beni dinleyin ve İl geneli yüzdelik dilimlerine göre tercih yapın. İsterseniz MEB'i arayın kesin bilgiyi alın.

Yav he he çok bilmiş troll sana açıklama yaptım yine yazıyorum.

Eğer öyle olsa ben burdan ankaraya gittim benim türkiye yüzdelik dilimim % 5 diyelim ankaraadaki çocukla aynı puanı yaptık adamın il yüzdelik dilimi benimkinden düşük oluyor o zaman ona haksızlık oluyor sayın troll bey ? ozaman tüm herkes türkiye yüzdelik dilimine bakacak ki haksızlık v.s olmasın eğer öyle olsa batman da aynı puan yapanla istanbulda aynı puan yapan niye eşit olmuyacak ? ayrıca meb ilk defa bu sene il yüzdelik dilimlerini açıkladı

• Tamam kardeşim. Benim kardeşim bu sene sınava girdi onun sonuçlarını alta yazıyorum hangi yüzdelik dilim geçerli olduğunu yazın o zaman.

Puanı: 365.5944

İl Geneli Yüzdelik Dilimi: %32.1

Türkiye Geneli Yüzdelik Dilimi: %23.08

Ayrıca ben geçen sene sınava girdim ve il geneli yüzdelik dilimi mevcuttu. Sadece adı değişikti. :D
  • quote:

Tamam kardeşim. Benim kardeşim bu sene sınava girdi onun sonuçlarını alta yazıyorum hangi yüzdelik dilim geçerli olduğunu yazın o zaman.

Ayrıca ben geçen sene sınava girdim ve il geneli yüzdelik dilimi mevcuttu. Sadece adı değişikti. :D

abi bak haklı olabilirsin fakat kardeşinin sonuçlarına bak bi ?

arada %10 luk bir fark var ama batmandaki çocuğun tam tersidir mesela ozaman bizim ne suçumuz var ?
  • Hiç bir suçunuz yok. Ben size MEB'in saçma sapan sitemini anlatıyorum. Size ben bu sistemi savunmuyorum. Ama size önerim arayım MEB'i en doğru bilgiyi alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jidda

quote:

Tamam kardeşim. Benim kardeşim bu sene sınava girdi onun sonuçlarını alta yazıyorum hangi yüzdelik dilim geçerli olduğunu yazın o zaman.

abi bak haklı olabilirsin fakat kardeşinin sonuçlarına bak bi ?

arada %10 luk bir fark var ama batmandaki çocuğun tam tersidir mesela ozaman bizim ne suçumuz var ?

Liseler yüzdelik dilime göre almıyor, o yüzdelik dilimler bir sene önce o liseye giren kişilerin yüzdeliği. Yani oturup da yüzdeliğe göre adam seçmiyorlar. Yüzdelik dilim sadece bu seneki tercihlerde bir fikir veriyor. Yanlış anlamışsın yüzdelik dilim olayını.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.