Şimdi Ara

litre olarak deger versek daha iyi olmaz mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar merhabalar, forumu takip ettigim kadariyla araclarin ortalama yakit degerleri genellikle kilometrede su kadar kurus yakiyor olarak dile getiriliyor. ornegin; benim aracim kilometrede 30 kurus yakiyor deniliyor, ama bir iki yil gecince malum zamlardan dolayi eski bilgiler tamamen anlamsiz oluyor. ben 2011 yilinda yazilan ortalama yakit degerlerinden su anda hic birsey anlayamiyorum o zaman 25 kurus yakan araba simdi ne kadar yakiyordur acaba diye dusunuyorum. onun yerine 100 km de su kadar yakiyor benim aracim desek ilerde eski model yada eski yillardaki konulari arastiran arkadaslar icin daha yardimci olmaz mi sizce de ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• katılıyorum. böylece yazılar uzun yıllar verimli olur.
    benzin ve diesel yakıtlar genelde lt bazında yazılıyor yol bilgisayarı sayesinde ancak lpg biraz matematik işi ve avrupa da matematiği en kötü ülkeyiz
    ayrıca yakıtların lt fiyatları şehirlere göre de farklılık gösteriyor
  • En mantıklısı tabii ki litre hesabı ama
    İnsanların 20 krş yerine 200 krş dediği bir toplumda yaşıyoruz. (6 sıfır atıllmadan önce 200.000 tl'den kalan alışkanlıkları var)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.8lt/100km ====▶ 3.20i ed [karma (42km/saat ortalama hiz)-Antalya]

• ibreye bakarak litre hesabı ve kuruş fetişi forumun en yaygın geleneklerindendir.
  • boyle bir konu var ama gene de yazim;
    2006 opel astra h 1.3 dizel 107.000 km de ortalama yol bilgisayari degeri 5.1 lt / 100 km

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigfish.smallaxe -- 11 Ocak 2014; 11:25:58 >
  • Nadiren kuruş diyene denk geldim. Genelde Lt bazında veriliyor forumda degerler.

Bu benim fikrim tabi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Araba Bu Fiyat Eder Mi?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kuruş hesabı yapılan yorumları direk geçiyorum ben okurken. oturup onun litre hesabını mı düşüneceğim çok saçma geliyor bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende bu konuda epeyce araştırrma yapanlardanım ve malesef kuruş tabiri analiz yapmama engel oluyor.
    yakın zamanda 1996 model renault9 sipring aldım. araçta 50lt tanklı atiker gaz var. ilk aldığımdan bu zamana yakıtı deniyorum. malesef aracım çok yakıyor ve forumları incelediğimde net bir veri alamıyorum. aracı benzinde hiç denemedim..
    aracın motoru full bakımlı ve nerdeyse yarıısı sıfırlandı 1000tl harcadım motora.
    Atikerin bayilerine gidiyorum bakıyorlar herşey normal diyorlar gönderiyorlar şaştım kaldım.. bugünün fiyatıyla 50kr civarı yakıyor...
    kış mevsiminde (şehiriçi) 3,42lt gaz ile 20km gidiyor.
    yani 1lt gaz ile 6km gidiyor.(şehiriçi)
    100km de 17lt yakıyor.(şehiriçi)
    bilgiler ortalama değerlerdir...
    acil önerilerinizi bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigfish.smallaxe

arkadaslar merhabalar, forumu takip ettigim kadariyla araclarin ortalama yakit degerleri genellikle kilometrede su kadar kurus yakiyor olarak dile getiriliyor. ornegin; benim aracim kilometrede 30 kurus yakiyor deniliyor, ama bir iki yil gecince malum zamlardan dolayi eski bilgiler tamamen anlamsiz oluyor. ben 2011 yilinda yazilan ortalama yakit degerlerinden su anda hic birsey anlayamiyorum o zaman 25 kurus yakan araba simdi ne kadar yakiyordur acaba diye dusunuyorum. onun yerine 100 km de su kadar yakiyor benim aracim desek ilerde eski model yada eski yillardaki konulari arastiran arkadaslar icin daha yardimci olmaz mi sizce de ?

O hesaplamayi yapabilmek icin mesajin atildigi yil ve aydaki benzin fiyatina bakmak gerekli. Tabiki de litre bazinda daha mantikli.

• quote:

Orijinalden alıntı: akvaristhb

Arkadaşlar bende bu konuda epeyce araştırrma yapanlardanım ve malesef kuruş tabiri analiz yapmama engel oluyor.
    yakın zamanda 1996 model renault9 sipring aldım. araçta 50lt tanklı atiker gaz var. ilk aldığımdan bu zamana yakıtı deniyorum. malesef aracım çok yakıyor ve forumları incelediğimde net bir veri alamıyorum. aracı benzinde hiç denemedim..
    aracın motoru full bakımlı ve nerdeyse yarıısı sıfırlandı 1000tl harcadım motora.
    Atikerin bayilerine gidiyorum bakıyorlar herşey normal diyorlar gönderiyorlar şaştım kaldım.. bugünün fiyatıyla 50kr civarı yakıyor...

Motor teknolojisi eski oldugu icin olabilir. Yine de Aracin bujilerine buji kablolarina baktirmakta fayda var. Bir de lpgciye ayar yaptirip beyni kontrol etirmek gerekli. Sizin yakit gercekten ucukmus. V6 sipring olmus. Benden tavsiye imkan varsa satin. Yoksa da iyi bir ustaya gosterin arabayi

• aslinda herseyin basi bu vergiler ve zamlar. ben yabanci filmlere bakiyorum 1970 lerde cekilmis pepsi cola aliyor 1 dolar diyor bakiyorsun su anda da hala 1 dolar. ama bizde oylemi eski turk filmlerindeki konusulan maaslar, ev kiralariyla ilgili ne yazikki en ufak bir cikarim yapamiyoruz su anda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

quote:

Arkadaşlar bende bu konuda epeyce araştırrma yapanlardanım ve malesef kuruş tabiri analiz yapmama engel oluyor.

Motor teknolojisi eski oldugu icin olabilir. Yine de Aracin bujilerine buji kablolarina baktirmakta fayda var. Bir de lpgciye ayar yaptirip beyni kontrol etirmek gerekli. Sizin yakit gercekten ucukmus. V6 sipring olmus. Benden tavsiye imkan varsa satin. Yoksa da iyi bir ustaya gosterin arabayi

aracın motor kısmında birçok kablo buji vs değişti. karburatör temizletildi. motorun üst kapağı ve bağlı parçalar sıfırlandı.eksozu bile değiştirdim. atikerde 2-3 defa ayar yapıldı. bir sorun var ama ne? aracı benzinde hiç denemedim. benzinde depoyu sıfırlayıp 20tl benzin alsam onuda bitene kadar kullansam litre hesabına göre tatmin edici bir veri elde edebilirmiyim. depoyu fullemek işime gelmez...

• Bende nefret ediyorum. Şu kuruş mevzusuna yerli araba üretirsek litre olarak değilde kuruş olarak yakıt yakım miktarları yazılır diye korkuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopluumit

Bende nefret ediyorum. Şu kuruş mevzusuna yerli araba üretirsek litre olarak değilde kuruş olarak yakıt yakım miktarları yazılır diye korkuyorum

• quote:

abi arabayı hemen elden çıkar, kurtul uğraşma harcadığına değmeyecektir.
    saygılar

• linea 6.0 gösteriyor genelde,
    yaz ayında klima ile biniyordum 6,0-6,2 idi
    kış ayında 4 kışlık kastikle 6,0-6,4 gösteriyor sürekli takip ediyorum
  • Doğru bir noktaya değinmişsiniz. Tüketimi litre olarak yazarken yanında ortalama hızlar da belirtilirse çok daha iyi olur.
  • oldum olası kr hesabını anlayamadım bi türlü bencede lt hesabı daha iyi
  • quote:

aracı benzinle denedim. 2lt benzinle ortalama 18-20km gitti...
    1lt benzin ile 9-10km.(şehiriçi)
    100km de 10-12lt (şehiriçi) yakar herhalde...

1lt gaz ile 6km gidiyor.(şehiriçi)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.