Şimdi Ara

Lityum bataryalardan 10 kat daha verimli 'yerli hidrojen yakıt pilleri' geliştirildi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: transverse

Low temperature SOFC dahi 400 derecenin altında çalışamaz. SOFC’lerin kullanım amacı zaten farklı, GRID tabanlı sistemler. Ben de bundan bahsediyorum. Haberde ise ulaştırma ve savunma gibi mobil alanlardan falan bahsetmişler bunun için neredeyse tek seçenek 60-80 derecede çalışan Pt/C tabanlı LT-PEMFC sistemler. Baştan aşağı fail bir haber.

Alıntıları Göster
    çöp deyince gaza geldim :) haber fail aynen. Bu arada yakıt pilleri üzerine mi çalışıyorsunuz?
  • Önce batarya ile jenaratör arasındaki depolama ve üretim farkını öğrensinler sonra geliştirme aşamasına geçsinler.. Enerji üreten batarya.. Gülsem mi bilemedim..

• grafman09 kullanıcısına yanıt
    Neyin saçma olduğunu transerve çok güzel açıklamış oku öğren sonra yorumla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ozaman batRya degil reaktör desinler dostum başlık yanlış 😀

• Oooo, bu ayki pil - batarya haberimiz de gelmis. Ustelik budefa %100 yerli ve milli. :D

• korntable K kullanıcısına yanıt
    Transerve çok geriden takip ediyor.. Kendin araştır neler yapıldığını sonra susar Taktir edersin..
    Olayı tek konuya indirgemişsin..
  • grafman09 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok agresifsin ilgilenmediğimi nereden çıkarıyorsun işim bizzat bu benim

• A haber ve atv izliyorum on numara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korntable K kullanıcısına yanıt
    Agresif olabilirim, şahsi fikrimi yorum olarak paylaşıyorum. Başkasının buna saçma demesi cevap hakkı doğurur, bende aynı tondan çevap veririm.
    Buradaki eleştirenlerin çoğunda ÇÖP görürsün demi.. O çöp dediği ürünün nasıl üretildiğini izlemeden yazar buraya ÇÖP diye.. Ya adamlar olmasa bile olsun diye uğraşılan bir emek var, harcanan para zaman vs,, buna engel olanlar var.. Bizzat medya bile kötülüyor yapılanları.. Bizim ülkemizde durum bu, yapılan bir iyi iş ( iyi potansiyeli varsa ) cezalandırılır, yada sen duymadan satın alırlar..
    Dünyada kullanılan kanalizasyon sistemini biliyorsunuz,, Yerini alacak yeni sistemin kimin yaptığını biliyor musunuz? Teknoloji haberidir.. Duydunuz mu bir kanalda, sosyal medya da vs.. Bazı şeyleri duyurmazlar, satın alıp geçerler..
  • transverse T kullanıcısına yanıt
    Pil nedir?
    Kimyasal bir tepkime sırasında açığa çıkan erkeyi(enerjiyi) doğrudan doğruya elektrik erkesine(enerjisine) dönüştüren aygıt.

Pilin tarihi gelişimine baktığımızda farklı tip piller mevcuttur, Volta pili, Daniel pili, Kurşunlu piller, Kuru pil(Leclanche pili), Ni-Cd piller, Li-iyon piller, YAKIT PİLLERİ(Fuel Cell). Bu pillerin temel mantığı, pilin genel tanımındaki gibi kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine çevirmeye dayanır.

Daha pil nedir onu bilmiyorsunuz, google'a yazma zahmetine bile girmeden, yıllarını bu işlere adamış insanlara iş öğretmeye kalkıyorsunuz. Adam hangi ismi, hangi tabiri kullanacağını senin gibi cahillere mi soracak?

Limon ve birkaç basit malzeme daha kullanarak ilkel bir pil yapabilirsiniz. Evinizde duvar saatinde veya televizyon kumandasında kullandığınız pillerin çoğu elektrik enerjisi depolamıyor, elektrik enerjisi üretiyor, yani adamlar o pili üretip içine elektrik doldurmuyor, o pillerin içlerinde kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir sistem var. Fark ettiyseniz her pil şarj edilemiyor. Sizin gibi vasıfsız insanlar bilmedikleri konularda nasıl böyle iddialı iddialı konuşabiliyorlar hayret ediyorum. Bir de bilgisi olmadığı halde sırf kötüleyen bir yorum olduğu için beğenenler oluyor, çamur at izi kalsın mantığından vazgeçmeye niyetiniz yok gibi, Allah ıslah etsin.

Limon piliyle ilgili bir video'da atayım belki konuyu daha iyi anlarsınız.
    Meraklı Maymunyoutube
    Limon Pili Deneyi - Limondan Elektrik Üretin..!
    https://www.youtube.com/watch?v=cdDzIVZbYyw

• şunların içine, sağına, soluna bor elementini de koysalar bu memleket ancak kalkınır sanırım.o da bor madenini tam manasıyla işleyebilirsek.

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Bulunanlar, yapılanlar, geliştirilenler var elbet, ama ticari olarak son kullanıcıya sunulacak seviyeye getirilmesi gerekiyor, yani daha da geliştirilmeleri ve adapte edilmeleri gerekiyor. Ayrıca her teknoloji vatandaşa satılacak teknoloji değil, uzun vadede de vatandaşa satamazsın bazı şeyler, mesela kuantum bilgisayarlar gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: YoYoxP

Pil nedir?
    Kimyasal bir tepkime sırasında açığa çıkan erkeyi(enerjiyi) doğrudan doğruya elektrik erkesine(enerjisine) dönüştüren aygıt.

Pilin tarihi gelişimine baktığımızda farklı tip piller mevcuttur, Volta pili, Daniel pili, Kurşunlu piller, Kuru pil(Leclanche pili), Ni-Cd piller, Li-iyon piller, YAKIT PİLLERİ(Fuel Cell). Bu pillerin temel mantığı, pilin genel tanımındaki gibi kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine çevirmeye dayanır.

Daha pil nedir onu bilmiyorsunuz, google'a yazma zahmetine bile girmeden, yıllarını bu işlere adamış insanlara iş öğretmeye kalkıyorsunuz. Adam hangi ismi, hangi tabiri kullanacağını senin gibi cahillere mi soracak?

Limon ve birkaç basit malzeme daha kullanarak ilkel bir pil yapabilirsiniz. Evinizde duvar saatinde veya televizyon kumandasında kullandığınız pillerin çoğu elektrik enerjisi depolamıyor, elektrik enerjisi üretiyor, yani adamlar o pili üretip içine elektrik doldurmuyor, o pillerin içlerinde kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren bir sistem var. Fark ettiyseniz her pil şarj edilemiyor. Sizin gibi vasıfsız insanlar bilmedikleri konularda nasıl böyle iddialı iddialı konuşabiliyorlar hayret ediyorum. Bir de bilgisi olmadığı halde sırf kötüleyen bir yorum olduğu için beğenenler oluyor, çamur at izi kalsın mantığından vazgeçmeye niyetiniz yok gibi, Allah ıslah etsin.

Limon piliyle ilgili bir video'da atayım belki konuyu daha iyi anlarsınız.https://www.youtube.com/watch?v=cdDzIVZbYyw
    Çocuğum sen mal mısın ? Lise 2 kimya bilgisi ile yazdığın şu yazıyı alır bir tarafına monte ederim senin. Heyecen yapmışsın, elin ayağına dolaşmış birşeyler anlatmaya çalışmışsın iyi güzel. Konuda "Pil" olarak tabir edilen sistem "energy storage and conversion", Yakıt hücreleri ise sadece "energy conversion" sistemleridir. Pil, "DEPOLADIĞI" kimyasal enerjiyi RR, OR reaksiyonları ile elektrik enerjisine dönüştürür. Yakıt hücresinde ise enerji "DEPOLANMAZ", yakıt kullanılır, yakıt beslendiği sürece sistem elektrik üretir. Bu, büyük ihtimalle o fındık kadar beynine girmeyecek ve bana cevap vermeye çalışarak saçmalayacaksın o yüzden sana TUBITAK ARDEB tarafından desteklenen HT-PEMFC projesi olan ODTÜ'lü bir abin olarak boşa uğraşmamanı tavsiye ediyorum. İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 31 Ekim 2018; 12:28:17 >

• transverse T kullanıcısına yanıt
    Pil nedir onu bilmiyorsunuz, doğrusunu öğretmeye çalışıyoruz anlamaya çalışacağınıza verdiğiniz yanıt hiç hoş değil. Böyle insanların bir de TÜBİTAK destekli projesi oluyor, yazık gerçekten.

Yüksek lisansta aldığım "Elektrokimyada temel ilkeler" dersinden edindiğim temel bilgileri olabildiğince açık şekilde anlatmaya çalıştım. Baya uzun yazmışım, kafanız karışmış olabilir, google'da "pil nedir" diye aratarak kopyaladığım yanıta odaklanın (en başta yazdığım kısım), orayı anlamaya çalışın. Limon örneğini verdim ki en bilgisiz adam bile basitçe olayı algılayabilsin, ama size göre liseliyiz tabii. Şu ODTÜ'lü egonuzdan sıyrılırsanız, kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz, bir yanlışınızı düzeltiyoruz, ama siz ODTÜ'lüsünüz ya, sizde yanlış olmaz tabii.

• quote:

Pil nedir onu bilmiyorsunuz, doğrusunu öğretmeye çalışıyoruz anlamaya çalışacağınıza verdiğiniz yanıt hiç hoş değil. Böyle insanların bir de TÜBİTAK destekli projesi oluyor, yazık gerçekten.

Yüksek lisansta aldığım "Elektrokimyada temel ilkeler" dersinden edindiğim temel bilgileri olabildiğince açık şekilde anlatmaya çalıştım. Baya uzun yazmışım, kafanız karışmış olabilir, google'da "pil nedir" diye aratarak kopyaladığım yanıta odaklanın (en başta yazdığım kısım), orayı anlamaya çalışın. Limon örneğini verdim ki en bilgisiz adam bile basitçe olayı algılayabilsin, ama size göre liseliyiz tabii. Şu ODTÜ'lü egonuzdan sıyrılırsanız, kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz, bir yanlışınızı düzeltiyoruz, ama siz ODTÜ'lüsünüz ya, sizde yanlış olmaz tabii.
    Senin pil dediğin sistem literatürde “cell” olarak geçer, adam ise “battery” den bahsediyor. Alınma ama saçmalamışsın. Google’a pil nedir yazıp kopyalarsan böyle hataya düşer rezil olursun.

“Battery stores energy, while a fuel cell generates energy by converting available fuel”

Genel tanımı bu

• Feint-TR kullanıcısına yanıt
    Google'dan kopyalama sebebim, en basit ve ulaşılabilir tanımını paylaşmaktı. Yüksek lisans dersimde bu konuda bilgi edinmemiş olsam, google'da aratıp ilk çıkan tanımı buraya koyma zahmetine bile girmezdim. İlk yanıtıma bakarsanız orada da pillerle ilgili farklı bilgiler de paylaştım. Buraya pilerle ilgili ders slaytlarımın ss'lerini atmakla uğraştırmayın beni. Kimyasal reaksiyon sonucu elektrik enerjisi üreten bir aygıt varsa pil olarak isimlendiriliyor, hidrojen yakıt pili de pildir, senin kumandana taktığın pil de pildir, telefonlarda kullanılan pil de pildir. Pil genel bir tanım, bu arkadaş haberde bahsi geçen pillerle alakalı benden çok şey biliyor olabilir, benim bu konuda bir iddiam yok zaten. Ama büyük ihtimalle habere veya sayfaya çamur atmak için eleştirirken yanlış bilgilendirmiş, pilde enerji depolarsın tarzında genel konuşmuş, ben de düzeltmeye, doğrusunu göstermeye çalıştım.

Buyur battery'nin ingilizce olarak açıklamasını da atayım(yine google'dakini yapıştırıyorum, isterseniz farklı sitelere de bakın aşağı yukarı bu tanımı göreceksiniz, temel mantık hepsinde aynıdır, kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürmek):

Battery

a container consisting of one or more cells, in which chemical energy is converted into electricity and used as a source of power.

• hep gelıstırıldı haberlerı var ama hıc serı uretım yok nedense
  • quote:

Google'dan kopyalama sebebim, en basit ve ulaşılabilir tanımını paylaşmaktı. Yüksek lisans dersimde bu konuda bilgi edinmemiş olsam, google'da aratıp ilk çıkan tanımı buraya koyma zahmetine bile girmezdim. İlk yanıtıma bakarsanız orada da pillerle ilgili farklı bilgiler de paylaştım. Buraya pilerle ilgili ders slaytlarımın ss'lerini atmakla uğraştırmayın beni. Kimyasal reaksiyon sonucu elektrik enerjisi üreten bir aygıt varsa pil olarak isimlendiriliyor, hidrojen yakıt pili de pildir, senin kumandana taktığın pil de pildir, telefonlarda kullanılan pil de pildir. Pil genel bir tanım, bu arkadaş haberde bahsi geçen pillerle alakalı benden çok şey biliyor olabilir, benim bu konuda bir iddiam yok zaten. Ama büyük ihtimalle habere veya sayfaya çamur atmak için eleştirirken yanlış bilgilendirmiş, pilde enerji depolarsın tarzında genel konuşmuş, ben de düzeltmeye, doğrusunu göstermeye çalıştım.

Buyur battery'nin ingilizce olarak açıklamasını da atayım(yine google'dakini yapıştırıyorum, isterseniz farklı sitelere de bakın aşağı yukarı bu tanımı göreceksiniz, temel mantık hepsinde aynıdır, kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürmek):

Battery

a container consisting of one or more cells, in which chemical energy is converted into electricity and used as a source of power.
    Aynen bu şekilde yazmış;

Arkadaş şaka mı bu başlık ya ? Pilde enerji depolarsın, Yakıt Hücresi ise bir nevi reaktördür. Çalışması için sürekli yakıt ile beslemen herekir. Hidrojen, Reformat, Alkol, Mikrobial gibi yakıtlarla çalışır. Yani enerji depolanmaz. Konunun başlığı, “içten yanmalı motor, aküden çok daha verimli” demek kadar saçma.

Ben burada yanlış veya hatali bir bilgi göremedim. Hidrojen yakıt pili, “cell”, Kumandaya takılan pil ise “battery”dir. Batarya’da enerji depolarsın, yakıt hücresinde depolamazsın bu kadar basit aslında. O da bunu açıklamıs. Konu içeriğinde o kadar skandal bilgiler varken oldukça sığ bakarak burada pilin tanımına takmanız gerçekten tuhaf.

• Hadi abicim hadi dağılın.

• Feint-TR kullanıcısına yanıt
    Kardeşim söylemek istediğimi daha ne kadar basit açıklamam gerekiyor, neyini anlayamıyorsunuz ki? "Pilde enerji depolarsın" demiş, daha sonra yakıt hücresinin enerji depolamadığını söylemiş, ben bunları peş peşe okuduğum zaman "(haberde bahsi geçen) yakıt hücresi pil değildir", sonucunu çıkarıyorum. Bu bağlamda başlıkta pil kelimesinin kullanılmasının eleştirildiği fikrine kapılarak, pil kelimesinin doğru kullanıldığını anlatmaya çalıştım, eğer o başlıkta hidrojen yakıt pili değil de hidrojen yakıt bataryası deseydi, o zaman derdim ki "adam haklı, batarya elektrik enerjisini depoluyor, bu depolamıyor, batarya demeleri yanlış olmuş.".

Her pil enerji depolamaz, Türkçe konuşuyoruz burada, Türkçe'ye göre açıklıyorum, kelimelerin Türkçe ve İngilizce anlamları birbirleriyle karışabiliyor. Adam bana hidrojen yakıt piline, pil diyemezsin diyor. Her batarya pildir, ama her pil batarya değildir. Türkçe olarak batarya ve pilin tanımlarına bakarsanız, demek istediğimi anlayabilirsiniz. Hala daha anlayamıyorsanız, daha da diyecek bir şeyim yok, gereksiz uzadı mevzu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.