Merhaba arkadaşlar; Benim acil bir12v 24v ayarlı dc dc converter yapmam gerek internette bu tür bir devre buldum fakat devredeki lm2588 entegresini bulamadığım için; 2. resimdeki lm2577 entgreli devreyi yapmayı düşünüyorum sizce bu devrenin çıkışında gerilim yine 12v-24v arası değişebilir mi? Deneyen var mı?
Ekte verdiğin devre dediğin gibi çalışır yapabilirsin ancak dikkat etmen gereken bir şey var L bobin degerini bire bir al çünkü devrenin kalbi bu bobindir,
ege
selamun aleykum kardeşim..benimde bu devreyi final olarak pazartesigünü hocaya sunmam gerekiyo..yapımıiçin herhangi bi bilgi olur bişey olur..yardımcı olursan sevinirim
aleykum selam kardeş sen lm2577 yi mi yoksa lm2588 li devreyi mi yapacaksın bir de nasıl bir yardım istiyorusn
konu baya eski ama verdiğiniz şemanın lm2577 olanını yaptım 9v pilden tertemiz 24.4V veriyor akım testleri yapmadım 0-20mA devre için kullanacağımdan fazlasıyla yetiyor. 100uh direnç tipli bobin seri bağlanarak 50uh elde edildi. ara direnç değerleride potlardan. Şotki diyot yerinede Pc Psu'dan çıkma sbl1040 kullanıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_night -- 5 Kasım 2015; 23:50:41 >
100uH bobinleri seri bağlayarak 50uH elde edemezsiniz. :) Bobinler konusunu biraz araştırın.
quote:
Orijinalden alıntı: kukubara
100uH bobinleri seri bağlayarak 50uH elde edemezsiniz. :) Bobinler konusunu biraz araştırın.
özür diliyorum 100 değil 25uh bobinler :) yanlış yazmışım ayrıca 50 yerine 25uh bobin bağlamak daha yüksek sonuçlar veriyor yapmak isteyen arkadaşlara bilgi olsun 20k yerine 100k lık pot la da 40v kadar çıkabiliyor.
LM2575-ADJ kullan daha iyi verim alırsın..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme