Lock on saitek x52 yi tanımıyor. Rudder ve Throttle ı bir türlü tanıtamadım lock on da. Normalde FSX te takıldığı anda sorunsuz çalışırken Lock on neden tanımıyor? Lock on da x52 kullanan arkadaşlardan bu problemle karşılaşanlar oldu mu? Olduysa nasıl çözdünüz? Google da arama yaptım ama pek sonuç bulamadım.
Eğer saitek in internet sitesine girerseniz download kısmında yaklaşık 5-6 simulatoru kullanabilmek için hazır profiller var.Sorununuz büyük ihtimalle düzelecekitr.
Profil yüklemeyi denemedim ancak google'da yaptığım araştırmada aynı sorunun paylaşıldığı ingilizce forumlara rastladım. Sorunu yaşayanlar profil yükleyerek çözmeyi denemişler ancak fayda etmemiş. Ayrıca saitekin sitesinde profil yüklemenin x52'yi oyunun tanımasına bir etkisi olmayacağını, yalnızca tuşlara görev atadığını vs yazıryordu. lock on'da bu joistiği kullanan arkadaşlar varsa en azında bir sorun yaşayıp yaşamadığınızı belirtin bari.
Arkadaşlar yokmu bunun çözümünü bilen ya da benzer sorunları yaşayan?
Yahu bu forumda bir sürü flight simulator, lock on fanatikleri vardı. Nereye kayboldular :/
Merhaba, Yardım istediğinizi görünce oyunu kurdum ve bir sorunla karşılaşmadım. Şimdi; Öncelikle güncel x52 driverlarını ve SST yazılımını kurduğunuzu varsayıyorum. Options dan Device menüsünde X52yi seçin yandaki anahtarı "axes" a getirin. Aşağıda Rudder'ı seçin, Change butonundan 'rotator2' yi seçin; Thurst için aynı yolla 'axis2'yi seçin. Yandaki test sekmesinde eksenleri test edin. İlgili eksenleri hareket ettirdiğinizde orada hareket görmeniz gerek. Onaylayıp çıkın. İyi eğlenceler.
quote:
Orjinalden alıntı: blaise
Merhaba, Yardım istediğinizi görünce oyunu kurdum ve bir sorunla karşılaşmadım. Şimdi; Öncelikle güncel x52 driverlarını ve SST yazılımını kurduğunuzu varsayıyorum. Options dan Device menüsünde X52yi seçin yandaki anahtarı "axes" a getirin. Aşağıda Rudder'ı seçin, Change butonundan 'rotator2' yi seçin; Thurst için aynı yolla 'axis2'yi seçin. Yandaki test sekmesinde eksenleri test edin. İlgili eksenleri hareket ettirdiğinizde orada hareket görmeniz gerek. Onaylayıp çıkın. İyi eğlenceler.
Çok teşekkür ederim. Güncel driverlar değil aldığım zaman cd'sinde yeralan driverlar yüklü. Şu an imkanım yok yalnız yarın ya da öbür gün güncel driverları yükledikten sonra söylediklerinizi uygulayacağım. Sonucu buraya yazarım. Tekrar teşekkür ederim.