tuşları baya bi sessiz geldi bana uzun zaman casper ın verdiği klawyeyi kullanmış biri olarak...
bende sanalmarketim den bugün ptesi sipariş ettim bugün geldi elime şuan onu kullanıyorum bence çok şık ve güzel bi klavye, klavyeye bakarak yazanlar için biraz sorun yaratabilir çünkü klavye ing. fakat bi noktadan sonra alışılır sanırım, çok şık duruyor ışıklandırması falan çok iyi, bişeyi anlamadım, ekranın sol tarafındaki metalik renkte olan tuş bi sağa bi sola kayıyoda ne tuşu olduğunu çözemedim he bide MR tuşu var tabi :d
O tuş, windows tuşlarına oyun sırasında yanlışlıkla basarsanız diye var. Gaming mode'a geçmiş oluyorsunuz yani. MR ise çabuk makro kaydetmek isteyenler için yapılmış.
Ben 1.versiyonu kullanıyorum hiçbirşeye değişmem bu klavyeyi özellikle 1.ver çok iyi renk ve lcd olarakta.
Artılarına gelirsek,
-Özel yazılımlarla ya da kendi yapacağınız modlarla birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. -Benim en çok kullandığım lcd özelliği download ve upload hızları pc başında oyun oynarken yada birşey izlerken ki izlemek %70'i benim için download hızlarını kontrol ediyorum download yapan birisi olduğum için bu çok rahat oluyor filmi ortada kesip netlimiter'ı açıp bakmıyorum yada oyunu aynı şekilde bukadar önemlimi derseniz 25tane dizi izliyorum ve bluray her filmi indiriyorum evde 1024 ünide 4096 netim oluyor. -Geceleri veya stereo müzik dinlemek istersem tek tuşla 2.1 veya kulaklık takarsam kulaklık moduna geçiyorum. -Yine oyun oynarken film izlerken saate bakıp geç olmuş diyebiliyosun karalıkta lcd ekran tek çareniz olabiliyor. -tüm sıcaklıkları kontrol edebiliyorum anakart,cpu,gpu,hdd. -nvidia kartlardaki bellek sorununu miktar olarak direk takip edebiliyorsunuz ki bu çok önemli bir özellik alt+tab yapma zamanı gelince farkında oluyorsunuz. -cpu'yu oyunun %kaç kullandığını bakabilirsiniz yada bluray film takınca cpunuzun nekdr zorlandığını görebilirsiniz bazı sahnelerde takılırsa direk nedeni karşınızda 40mbit civarı bir filmde bazen takılma yaşayabilirsiniz,yada photoshop ile cpu ilişkisini rahatlıkla ölçebilirsiniz. -devamlı ram'in ne kadar kullandığını sayısal olarak kontrol edebilirsiniz oyun atlama yaparsa evet ram dolmuş diyebilirsiniz. -istediğin zaman aralıklarıyla mail kontrolü hem outlook ile senkronlu çalışmakta mesela benim ekolay hesabımı 20dkda bir kontrol ediyor.ayrıca hotmail hesabımıda devamlı kontrol ediyor msn açık dahi olmasada mail varsa ekranda. Klavyeye dönersek: -en önemli özelliği ışığı geceleri ışıksız bir klavye resmen eziyet olacaktır özellikle ışıkla oturamayan pc kullanıcıları düşünürsek zaten pc başında geceleri takılan çoğu insan karanlıkta oturur. -18tane programlanabilir tuşun 14tanesini kullanıyorum ve oyunlardan çok masaüstünde lazım oluyor misal tek tuşla torrent,emule,firefox,ie,outlook,hesap mak.,sözlük,itunes,speedfan,riva daha da var tabi istediğinizi koyun inanılmaz pratik. -tek tuşla mute,ışık ayarı ve kapatabilme,multimedya tuşlar karizmatik bir ses açma kapama dairesi(rev1)
dahada sayarımda yeter bukdr tabi bunlar benim kullandıklarım şahsa göre çok değişebilir ve buna uyumlu olarak kişileştirilebilinir klavye tek kelimeyle mükemmel özellikle 1.rev'i öneririm ama bulması imkansız oyüzden 2.de olsa tavsiye ederim
SÜPER BİŞİYE BENZİO DOSTUM.
arkadaşlar dün yazmıstım alıcam diye dünde hemen verdim siparisimi bide yanında Logitech MX518 Gaming Mouse aldım sizce iyi bir secim mi:D
Dün bu klavyeyi almak için sanalmarketim.com ile görüşmüştüm. Ellerinde bulunduğunu ancak çok çabuk satıldığını ve alacakssam acele etmem gerektiğini söyledi konuştuğum kişi. Sonradan fikir değiştirdim ama stoklarında fazlaca bu kalvyeden bulunduğunu kendilerinden öğrendim.
Klavyenin ışıkları film izlerken rahatsız etmiyor mu? Film izlerken sinemadaki gibi hiç bir yerde ışık olmaması seyir açısından önemli benim için.
quote:
Orjinalden alıntı: JAX
Klavyenin ışıkları film izlerken rahatsız etmiyor mu? Film izlerken sinemadaki gibi hiç bir yerde ışık olmaması seyir açısından önemli benim için.
Işıkları klavye üzerinden bir tuşla kapatabiliyorsun.
acaba bunumu alsam arkadaşlar yoksa mx3200 mü? evet oyun oynarımben fakat profesyonel olarak oynadığım 2-3 oyun vardır. yani klavye ekranından bilgi alacağımı hiç sanmıyorum oyun oynarken, bunun haricinde mx3200 den farkı nedir?
TAM SİPARİŞ VERECEĞİM BİTMİŞ !!
YA MADEM BU KADAR TUTULUYOR 1 HAFTADA BİTİYOR BU ADAMLAR NİYE GİTİRMEZLER YETERİNCE TÜRKİYEYE.SANKİ PARA KAZANMAK İSTEMİYORLAR. BÖYLE HAFTALAR SONRA TANE TANE TÜRKİYEYE SOKMANIN ANLAMI NEDIR MERAK EDİYORUM.
Acaba bulabileceğim başka bir yer varmı biliyormusunuz........
quote:
Orjinalden alıntı: M1A2Abrams
4 aydır kullanıorm şu ana kadar kullandğım en iyi klavye
herkes almadan önce o parayı verip deymiceğini düşünüo bende öle düşündm ama yanılmışm aldktan snra paramın karşılğını kat kat aldım herkese tavsiye ederim..
bende hepsiburada.com dan almistim. Gecen gun 1 bardak cay dokuldu :D Hicbirsey olmadi. Kesinlikle vereceginiz paraya deger ;)
ben baktım enteri büyük sipariş verdim yola çıkmış görünüyor demekki ellerinde var.
quote:
Orjinalden alıntı: retri
Cidden bu kadar populer olmasinin nedeninin anlamis degilim ben. Yani klavyeler arasında işlev acısında o kadar büyük bir fark yok, bu klavye 130 ytl gözüküyor. salliyorum 30 ytl lik bir klavyeden ne gibi üstünlügü var işlev olarak?
Kendi acimdan degerlendirirsem; - Isiklandirma yapmislar, ama görselligi cok önemli degil benim icin, bir de karanlıkta her türlü ışıktan rahatsız oluyorum. - Lcd ekran yapmislar ama hanginiz sürekli ona bakıyorsunuz ki? Sıcaklıgı, key stroke sayisini, winampta calan sarkiyi, oyunlardan health/ammo (?) gibi özellikleri gösteriyor deniyor da butun bu yazilanlara ekranda bakmak yerine niye gözlerimi ekrandan ayirip ufak bir ekranda bakmak isteyeyim? - Bir takim ek tuslari var, o tür tuslar herhalde wow gibi mmorpg oyunlarında işe yariyor herhalde? diger oyunlarda cok kullanilabilir birşey oldugunu zannetmiyorum. - Tuslarinin hissini bilmiyorum, yüksekligi hakkında da fikrim yok onlar zaten kisisel tercihler, bazıları laptop gibi düsük dizilim sever, bazıları yumusak sever ama tuslarının olayı bu klavyenin alınmasında belirleyici birşey degil herhalde.
böyle baktıgım zaman, bu kadar tercih edilmesinin sebebi göselligi mi?
Ben g15 (v1) kullanıcısı olarak cevaplayayım :) - Işıklandırmayı istediğinde kapatabiliyorsun veya ışığı kısabiliyorsun. Film seyrederken öyle yapıyorum :) - Lcd ekran çok işe yarıyor. Bir örnek MSN açık ve oyun oynuyorsun msn de yazılanları o ekrandan takip edebiliyorsun . Oyunların kaç FPS verdiğini de ekrandan okuyabiliyorsun veya CPU nun ne kadarını kullanıyorsun, ramin ne kadarı kullanılıyor, işlemci,disk,grafik kartı ısılarını da görebiliyorsun. Yine oyundasın saati görebiliyorsun. Team Speak kullanıyorsan kim konuşuyor görebiliyorsun. Yani oyun kullanıcılarını daha çok sevindirmek için yapılmış bir alet. Zaten logitech G serisini oyuncular için çıkartıyor (Gamer) - Bir takım tuşlar oyun dışında da kullanılıyor. Her türlü tuş vuruşunu süresi ile birlikte ona kaydedbiliyorsun. Mesela benim klavyemde G1 e makrosnu kaydettim G1 e bastığımda otomatik olarak yazıyor. Tembeller için birebir. - Tuşlar çok kaliteli ve dayanıklı. Yaklaşık 1,5 senedir (günde en az 3 saat) kullanıyorum ve üzerinde çizik bile yok. Zaten üzerindeki yazıların silinme ihtimali yok çünkü üzerinde yazı yok. Parayı verirken içim acımıştı ama senede ortalama 2 klavye değiştiren bi adam olarak en uzun süre sorunsuz kullandığım klavye bu
Bu klavyedeki Türkçe karakterlerin klavye üzerinde yazmaması sorun oluyor mu sizde
quote:
Orjinalden alıntı: gordon01
Bu klavyedeki Türkçe karakterlerin klavye üzerinde yazmaması sorun oluyor mu sizde
Klayveye bakarak yazmadığım için bi problem yok :)
cok ıyı klavye ama yenı versıyonunu pek tutmadım turuncu ısıklar kotu olmus ama lcd ekranın boyle olması cok ıyı olmus enter tusu kucuk alısması zor oluyor kotu bısı daha turkce harflerın olmaması alısmıs ınsanlar ıcın problem halen cok ıyı bır klavye artıları eksılerı ıle beraber
quote:
Orjinalden alıntı: einhander
cok ıyı klavye ama yenı versıyonunu pek tutmadım turuncu ısıklar kotu olmus ama lcd ekranın boyle olması cok ıyı olmus enter tusu kucuk alısması zor oluyor kotu bısı daha turkce harflerın olmaması alısmıs ınsanlar ıcın problem halen cok ıyı bır klavye artıları eksılerı ıle beraber
Enter tuşu küçük değil. Tanıtım resimlerinde küçük gözüküyor ama satılan üründeki büyük.
bence turuncu ışıklandırmada süper gitmiş klavyeye, ayrıca arkadaşın dediği gibi enter tuşu büyük ve gayet iyi, klavyeye bakanlar için tr karakter olmaması biraz sorun yaratabilir tabi.. benim çözemediğim lcd ayarları falan, onlarıda çözersem tam olucak, gecen ark geldi msni ni açtı 70 tane mail vardı og ünden bu güne bi daha açılmaıd o msn ama klavye hala 70 mail var diyor onu bi türlü halledemedim, bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
slm arkadaşlar bende epeydir klavye araştırması yapım ve en sonunda bu klavyeyi almaya karar verdim ve bugün siparişimi verdim umarım doğru seçim yapmışımdır alma sebebim oyun oynamak içindi şimdi sizden bir tavsiye isteyeceğim bu klavyeye yakışacak bir mouse önerirseniz sevinirimteşekkürler