Şimdi Ara

Logitech G910 Orion Spark Gaming Klavye İncelemesi (Kutulu) (Video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eş-zamanlı olarak incelemelerimi DH Ailesi ile paylaşacağımı söylemiştim.

Ben bugüne kadar sadece MSI fanboyluğu yapmışımdır, o da notebooklarını kullandığım için fakat ben bu klavyeyi kullandıktan sonra ve inceledikten sonra adeta bir fanboy moduna girdim çünkü gerçekten temiz bir çıkarmışlar.
    Henüz Türkiye pazarına da girmemiş, böyle sıkı bir klavyenin incelemesini yapmak da benim için ayrı bir heyecandı.
    Lafı uzatmıyorum;

İyi Seyirler!

DİPNOT: İlk değilmişim arkadaşlar, bunu videoma not olarak da düştüm/annotation da ekledim/konuya da not düşeyim kimsenin hakkına girmeyelim, bilgilendirme için teşekkürler. @St Batuhan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekanikgunler -- 4 Nisan 2015; 16:44:48 >

• Paylaşım için teşekkür ediyorum. Logitech rengarenk led ışıklandırmasıyla Corsair'in rgb ürünlerine rakip olmuş diyebilirim. Bir de Logitech'in mekanik anahtarları, "ben yaptım" deyip de başka bir markanın yaptığı ürün olarak çıkmaz inşallah.
  • Ürün bayağı bir süredir piyasada ve ben de çok tedirginim. Klavyemin vefatından sonra ünideki bir hocamdan evdeki bosta yatan Zalman k500 ünü istedim, mekanik de deneyimlemis olurum diye. Sag olsun 1 haftadır en azından kullanıyor ve hatta su an onunla yazıyorum. Tus sesi bir noktada güzel geliyor olsa da benim için önem arz eden bir sey değil. O nedenle normalde mekanik klavyeleri umursamam ama üst düzey klavyeler maalesef dolu dolu özelliklerinde muhakkak mekaniğe yer veriyor. Logitech ise bu konuda kendi gelistirdiği anahtarları aynı zamanda sessiz de yapmıs durumda. Bu kesinlikle hosuma giden bir noktası ürünün. Diğer yönden büyük bir kitle bunu beğenmiyor. Arkadas zaten oyuna kendini kaptırdığında o sesi almazsın ama aynı zamanda bilgisayarda yazı yazan biriysen ya da bilg. müh. okuyorsan konsantrenin içine edebilir de. Diğer yönden C k70 kesinlikle aydınlatma olarak güzel ve alt yapısı da sağlam (materyal olarak) ama L daha toplu geliyor bana. Keske malzeme kalitesi görünürde daha iyi olsaydı ama ele alıp hissetmek lazım.

Sonuç olarak TR çıkısını büyük bir heyecanla bekliyorum ben de. Acaba nereden nasıl aldığınıza dair de belirtir misiniz? Henüz videonuzu izlemedim ama burada yazılı olarak bulunması da güzel olacaktır. Amazon'dan kargo ve gümrük dahil getirme imkanı dısında bir yeri mi değerlendirdiniz?

Edit: Bu arada aslında ürünün Türkiye'de incelemesi bulunmakta. Hatta Logitech elden ele dolastırdı da ama satısa çıkmamıs olması sıkıntı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 4 Nisan 2015; 16:17:34 >

• Yalnız foruma inceleme konusu açıyorsanız videoyla çok olmaz, resimler , anlatımlar , yazılar , veriler olması lazım.

Burada biraz kanal reklamı kokusu alıyorum, açıp bakmadım bile linke, burası forum çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: St Batuhan

Ürün bayağı bir süredir piyasada ve ben de çok tedirginim. Klavyemin vefatından sonra ünideki bir hocamdan evdeki bosta yatan Zalman k500 ünü istedim, mekanik de deneyimlemis olurum diye. Sag olsun 1 haftadır en azından kullanıyor ve hatta su an onunla yazıyorum. Tus sesi bir noktada güzel geliyor olsa da benim için önem arz eden bir sey değil. O nedenle normalde mekanik klavyeleri umursamam ama üst düzey klavyeler maalesef dolu dolu özelliklerinde muhakkak mekaniğe yer veriyor. Logitech ise bu konuda kendi gelistirdiği anahtarları aynı zamanda sessiz de yapmıs durumda. Bu kesinlikle hosuma giden bir noktası ürünün. Diğer yönden büyük bir kitle bunu beğenmiyor. Arkadas zaten oyuna kendini kaptırdığında o sesi almazsın ama aynı zamanda bilgisayarda yazı yazan biriysen ya da bilg. müh. okuyorsan konsantrenin içine edebilir de. Diğer yönden C k70 kesinlikle aydınlatma olarak güzel ve alt yapısı da sağlam (materyal olarak) ama L daha toplu geliyor bana. Keske malzeme kalitesi görünürde daha iyi olsaydı ama ele alıp hissetmek lazım.

Sonuç olarak TR çıkısını büyük bir heyecanla bekliyorum ben de. Acaba nereden nasıl aldığınıza dair de belirtir misiniz? Henüz videonuzu izlemedim ama burada yazılı olarak bulunması da güzel olacaktır. Amazon'dan kargo ve gümrük dahil getirme imkanı dısında bir yeri mi değerlendirdiniz?

Edit: Bu arada aslında ürünün Türkiye'de incelemesi bulunmakta. Hatta Logitech elden ele dolastırdı da ama satısa çıkmamıs olması sıkıntı.

hocam, ürün game ekstra'ya gönderilmiş bir üründü ben rica ettim incelemek için onlar da kırmadılar. hatta tuş düzeni en-us olarak geçiyor, kutusunda da yazıyor. açıkcası kullandım da incelemeden önce/sonra bir sorun göremedim hatta mekanik klavyelerle çok haşır neşir olmayı sevmeyen biri olarak ilgimi çekti diyebilirim. tabi klavye ülkemize geldiğinde aynı düzene sadece TR tuş takımı mı eklerler, bunu bilmiyorum, çünkü internette bu tip klavyelerde performans kaybı gibi şeyler okumuştum. bu arada L modelinin değil de K70 in avuç içi desteği çok hoşuma gidiyor. test etmiştim zamanında, onu da beğenmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Yalnız foruma inceleme konusu açıyorsanız videoyla çok olmaz, resimler , anlatımlar , yazılar , veriler olması lazım.

Burada biraz kanal reklamı kokusu alıyorum, açıp bakmadım bile linke, burası forum çünkü.

yaklaşımınıza hak veriyorum fakat kanal reklamı yapıcak olsam bunun için en son donanımhaber'i tercih ederdim, çünkü onlarca yüzlerce facebook oyuncu grupları varken ve bir anda çok fazla izlenme alabilecekken donanımhaber'e gelip de daha az izlenme olacağını bildiğim halde daha tecrübeli insanlarla bunu paylaşmazdım. yaş faktörleri/tecrübe anladın demek istediğimi. yazılı inceleme konusuna gelince bunu bi önceki konumda bir arkadaş daha söylemişti, makaleler hazırlıyorum ufak ufak yaptığım son incelemeler ile alakalı. şu an için video konusunda daha geniş, daha sağlam bir portfolyo oluşturmak ve hedefim yurtdışında neyin incelemesi, neyin testi varsa hepsinin Türk versiyonunu ortaya koymak.

• quote:

Orijinalden alıntı: mekanikgunler

yaklaşımınıza hak veriyorum fakat kanal reklamı yapıcak olsam bunun için en son donanımhaber'i tercih ederdim, çünkü onlarca yüzlerce facebook oyuncu grupları varken ve bir anda çok fazla izlenme alabilecekken donanımhaber'e gelip de daha az izlenme olacağını bildiğim halde daha tecrübeli insanlarla bunu paylaşmazdım. yaş faktörleri/tecrübe anladın demek istediğimi. yazılı inceleme konusuna gelince bunu bi önceki konumda bir arkadaş daha söylemişti, makaleler hazırlıyorum ufak ufak yaptığım son incelemeler ile alakalı. şu an için video konusunda daha geniş, daha sağlam bir portfolyo oluşturmak ve hedefim yurtdışında neyin incelemesi, neyin testi varsa hepsinin Türk versiyonunu ortaya koymak.

Peki o zaman sana yolunda başarılar, ben reklam yapıyorsun demedim ama öyle gözüküyor dışarıdan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

...

hocam, ürün game ekstra'ya gönderilmiş bir üründü ben rica ettim incelemek için onlar da kırmadılar. hatta tuş düzeni en-us olarak geçiyor, kutusunda da yazıyor. açıkcası kullandım da incelemeden önce/sonra bir sorun göremedim hatta mekanik klavyelerle çok haşır neşir olmayı sevmeyen biri olarak ilgimi çekti diyebilirim. tabi klavye ülkemize geldiğinde aynı düzene sadece TR tuş takımı mı eklerler, bunu bilmiyorum, çünkü internette bu tip klavyelerde performans kaybı gibi şeyler okumuştum. bu arada L modelinin değil de K70 in avuç içi desteği çok hoşuma gidiyor. test etmiştim zamanında, onu da beğenmiştim.

L ile kastım Logitech idi. Güzel bir inceleme sekli olarak gördüm 3:30 a kadar. Orada dikkatimi çeken bir nokta olduğu için belirtmek adına direkt alıntı yaptım. BT ile değil wifi üzerinden çalısıyor ARX programı. Tabii o kadar para verilirken keske dahili ekran önceki gibi yine olsaydı zira çok pahalı bir sey değil. Ben telefonumu oyun esnasında bosta da tutmak isterim ama yine de güzel tabii.
    Keske su kablo konusunda örgü kablo olsaydı. Win XP olayını ilk kez duydum ve gerçekten önemli, farklı bir bilgilendirme olmus, tesekkürler o kısım için de :)
    Haftaya İstanbul'a geçtiğimde ben de bi gidip inceleyeceğim umarım. Orada bir bilgisayara bağlı durumdadır sanırım?
    İzlemeye devam etmekteyim ve kutu kısmını daha önceden görsem de su an yazma gereği duyduğum kısım o G logosunu da ileride kutu dahiliyetinde aydınlatmaları. Bence küçük ama etkili bir dokunus olup fazla maliyet de sebep olmayacaktır.
    Keske ayarlamalar kısmında, yazılımı kurcalarken bi kablosuz fare kullansaydınız tabii ve hattayine es zamanlı olarak ekran kaydedici degerlendirip yazılımı da kullanmamıs ya da görmemis olanlara bir imkan saglasaydınız ama daha sonra zaten makrolar için yaptığınız çekimde yine değerlendirirsiniz. Bir de dalga efektinin olduğu ve sarılma sonrasındaki kısımda ortamı karanlık tutup o etkiyi daha fazla hissettirseydiniz.
    Güzel bir inceleme olmus, güzel değerlendirme. İsin kötüsü bugün GameEkstra ile görüstüğümde ürünün tahmini tarihi için haziran'a ertelendiğini belirttiler, buna dair bir bilgi siz de ekleseydiniz yine güzel olurdu. Maalesef bilgileri yok ayrıntısı için. Sanırım p.tesi ya da salı bi Penta ile görüsüp bu mantıksız davranıslarının nedenini sorgulamak da iyi olacak.

edit: MühendisMurat ın belirttiği olaya da hak veriyorum zira forumlarda eğer bir inceleme paylasılıyorsa bir ana baslık seklinde, bunu hazırlarken fotoğraf, tablo, baska çesitli görseller ve tabii ki doyurucu bir yazıyla yapmak lazım. Normalde benim de düsüncem o yöndedir ama çağımızda video çekip paylasmak daha kolay, video esnasında bahsetmek daha rahat olduğu için de ve ortada bir emek olduğundan da yargılama gereği duymuyorum. Oldu ki imkanınız olursa, ürünü bir sekilde alırsanız, rahat rahat bu kısımlara değinerek paylasın yine ve tekrar okuyalım, tekrar görelim :)

@MühendisMurat
    @mekanikgunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 4 Nisan 2015; 23:50:13 >

• quote:

quote:

quote:

...

L ile kastım Logitech idi. Güzel bir inceleme sekli olarak gördüm 3:30 a kadar. Orada dikkatimi çeken bir nokta olduğu için belirtmek adına direkt alıntı yaptım. BT ile değil wifi üzerinden çalısıyor ARX programı. Tabii o kadar para verilirken keske dahili ekran önceki gibi yine olsaydı zira çok pahalı bir sey değil. Ben telefonumu oyun esnasında bosta da tutmak isterim ama yine de güzel tabii.
    Keske su kablo konusunda örgü kablo olsaydı. Win XP olayını ilk kez duydum ve gerçekten önemli, farklı bir bilgilendirme olmus, tesekkürler o kısım için de :)
    Haftaya İstanbul'a geçtiğimde ben de bi gidip inceleyeceğim umarım. Orada bir bilgisayara bağlı durumdadır sanırım?
    İzlemeye devam etmekteyim ve kutu kısmını daha önceden görsem de su an yazma gereği duyduğum kısım o G logosunu da ileride kutu dahiliyetinde aydınlatmaları. Bence küçük ama etkili bir dokunus olup fazla maliyet de sebep olmayacaktır.
    Keske ayarlamalar kısmında, yazılımı kurcalarken bi kablosuz fare kullansaydınız tabii ve hattayine es zamanlı olarak ekran kaydedici degerlendirip yazılımı da kullanmamıs ya da görmemis olanlara bir imkan saglasaydınız ama daha sonra zaten makrolar için yaptığınız çekimde yine değerlendirirsiniz. Bir de dalga efektinin olduğu ve sarılma sonrasındaki kısımda ortamı karanlık tutup o etkiyi daha fazla hissettirseydiniz.
    Güzel bir inceleme olmus, güzel değerlendirme. İsin kötüsü bugün GameEkstra ile görüstüğümde ürünün tahmini tarihi için haziran'a ertelendiğini belirttiler, buna dair bir bilgi siz de ekleseydiniz yine güzel olurdu. Maalesef bilgileri yok ayrıntısı için. Sanırım p.tesi ya da salı bi Penta ile görüsüp bu mantıksız davranıslarının nedenini sorgulamak da iyi olacak.

edit: MühendisMurat ın belirttiği olaya da hak veriyorum zira forumlarda eğer bir inceleme paylasılıyorsa bir ana baslık seklinde, bunu hazırlarken fotoğraf, tablo, baska çesitli görseller ve tabii ki doyurucu bir yazıyla yapmak lazım. Normalde benim de düsüncem o yöndedir ama çağımızda video çekip paylasmak daha kolay, video esnasında bahsetmek daha rahat olduğu için de ve ortada bir emek olduğundan da yargılama gereği duymuyorum. Oldu ki imkanınız olursa, ürünü bir sekilde alırsanız, rahat rahat bu kısımlara değinerek paylasın yine ve tekrar okuyalım, tekrar görelim :)

@MühendisMurat
    @mekanikgunler

hocam ürünün tahmini tarihi olarak video altına küçük not düşmüştüm aslında "ve bu klavye muhtemelen önümüzdeki 3 ay içerisinde falan giricek pazara." diye sanırım dikkatinizden kaçmış diğer konularda da fikrine katılıyorum

• quote:

hocam ürünün tahmini tarihi olarak video altına küçük not düşmüştüm aslında "ve bu klavye muhtemelen önümüzdeki 3 ay içerisinde falan giricek pazara." diye sanırım dikkatinizden kaçmış diğer konularda da fikrine katılıyorum

Videoyu indirip daha sonra izlemenin negatif etkileri iste :)
  • Video çok başarılı olmuş arkadaşlar, bilgilendirme için çok teşekkürler
  • Logitech yine muazzam bir çalışma ortaya çıkarmış. İnceleme içinde teşekkürler
  • BEN BİR HAFTA ÖNCE LOGITECH MAİL ATTIM BU KLAVYE TR DE NEDEN SATIŞA ÇIKMADI DİYE ONLARDA PENTA NIN NUMARASINI VERDİLER BURDAN SORMAMI SÖYLEDİLER PENTA YI ARIYORUM ONLAR LOGİTECH E YÖNLENDİRİYORLAR KLAVYENİN TR YE GELİŞ TARİHİNİ BİLEN YOK GAME EKSTRA HAZİRAN DİYOR FAKAT GARANTİ BİŞEY SÖYLEMİYORLAR BİZDE ÖYLE DUYDUK DİYORLAR KLAVYEYİ ÇOK ARAŞTIRDIM FAKAT DEDİĞİM GİBİ LOGİTECH KENDİSİ BİLE BİLMİYOR LOGITECH MÜŞTERİ HİZM.KORAY İSMİNDE BİR ARKADAŞ İLE ÇOK UZUN Bİ MAIL TRAFİĞİMİZ OLDU KORAY BEY İNGİLTEREDEKİ MÜŞTERİ HİZMETLERİNDEN CEVAP VERDİĞİNİ SÖYLEDİ YANİ KİMSE HAZİRAN NET DİYE DÜŞÜNMESİN ONDAN ÖNCE MART NETTİ AMA GELEN GİDEN YOK...LOGITECH ANLAŞILAN TR DEKİ KULLANICILARINI PEK DÜŞÜNMÜYOR...YURT DIŞINDAN ALDIĞINIZ ÜRÜNÜN BURDA GARANTİSİ İŞLEMİYORMUŞ KORAY BEYİN DEDİĞİ...
  • xxxker kullanıcısına yanıt
    arkadaşım Allah senden razı olsun . ulaşmışsın ve sonucu da paylaşmışsın. ben de deli gibi bunu bulmaya çalışıyordum.

klavye alacağım artık elimdekinin bazı tuşları iptal durumda g710+ alsam mı bunu beklesem arada kaldım çok... beklediğime değecek kadar iyi çıkar inşallah. (ya da çıkar inşallah günün birinde tr' de)
  • vallahi hocam bende bu klavyeyi bekliyorum...logitech müşteri hizmetlerinden koray isimli bey ile 20-25 e yakın mailleşmemiz oldu ilk olarak dediğim gibi beni pentaya yönlendirdi penta bana 2 bayi numarası verdi buraları arayın ben bu ürünü almak istiyorum temin edebilirmisiniz diye söyleyin dedi bende aradım onlar beni pentaya yönlendirdi ben pentayı aradım dedim logitech size yönlendiriyor siz bayinize bayi size nasıl bi iş bu anlamadım dedim.sonra koray beye tekrar mail attım dedim bu nasıl bi iş klavye 2014 kasımda çıkmış 6 ay olmuş tr ye gelmemiş bilgi almak istiyoruz siz oraya orası başka yere yönlendiriyor dedim.logitech anlaşılan tr deki kullanıcılarını düşünmüyor sanırım dedim razer veya steelseries bi ürünü çıktığında 2 ay sonra tr de oluyor dedim ama logitech malesef bunu yapamıyor kaldı ki logitech türkiye var bir de dedim...haklısınız ben ilgili yerlere bunu iletecem dedi bence bu klavyeyi bekleyen arkadaşların herbiri logitech e mail atsın...gameekstra mağazası benim dibimde mağazaya gittim mart ayı dediler sonra haziran diyorlar fakat net değil diye de ekliyorlar... ve gameekstra ya klavye tr mi gelecek dedim hayır dediler ne kadar bilgileri var bilemiyorum tr gelmeyecekse neden bu kadar beklendi onu da anlamak zor...

• xxxker kullanıcısına yanıt
    seve seve. paylaşırsan mail adresini hemen çakarım maili.
  • saracg S kullanıcısına yanıt
    customercare@logitech.com
  • selam arkdaşlar bende penta dan arkadaşla görüştüm sonra logitech costumer indzhi ile yazıştım benim sorum hepinizden farklı ve hiç biriniz bunun ya farkında değilsiniz yada dikkat etmediniz g-910 spark rgb orion klavye modelinde kutu resminde sol shift tuşu özel kesimli görünür fakat içinden farklı shift tuşu ile z arasında parantez gibi olan bir tuş daha vardır ülkemizde olmayan bu özel kesimli shift tuşları sadece yurt dışında bulunmakta ismide performans kesimli tuş diye geçer yukarı doğru kıvrımlı ben o ürünü sordum ülkemize göre öyle bir çalışma söz konusu değil dedi yetkili ilk önceleri n11 den 2 kez sipariş verip geri gönderdim şimdi almanyadan getirdeceğim ülkemizde herşey bulunmuyor maalesef. hakomand.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.