Herkese selamlar; Öncelikle şunu söyleyeyim bir notebook kullanıcısıyım ve geçtiğimiz 5 ay boyunca logitech x-230 modelini kullandım.Açıkçası bir 2.1 olarak performansından gayet memnundum fakat sistemi kardeşime verince aynısını almak yerine notebook'a uygun bir ses kartı ve düzgün bir 5.1 sistem almaya karar verdim.Forumdaki bir arkadaşın tavsiyesi üzerine Notebook için Creative SB Digital Music USB Ses Kartı almaya karar verdim.Ama şuan ses kartı problemini kafamda halletmiş olmama rağmen ses sistemi konusunda kararsızlıklarım var. x-540'ı birkaç mağazada dinleme fırsatım oldu ve tizler her ne kadar kulağa hoş gelsede bass'lar beni pek tatmin etmedi biraz pat pat vuruyor gibi geldi.Bu konuna ev kullanıcıları beni muhtemelen aydınlatacaklardır çünkü mağazadaki yerleşim o an bass'ı öyle hissettirmiş olabilir ama yinede beni meraka düşürmeye yetti.Beklentilerden bahsedersek dediğim gibi x-230 kullandım ve özellikle düşük ve orta seste bassların dolgunluğu yerindeydi x-540'dan da subwoofer'daki 5 watt'lık fark ve ses kartının getirisiyle bundan daha tatmin edici ve dolgun bass'lar bekliyorum ama beklentilerim karşılanır mı emin değilim.x-540 ile ilgili ana konuyu ve diğer konuları baştan sona okudum ama bass'ın dolgunluğundan bahseden pek kimse yok yani subwoofer'la ilgili hep ''bass'lar süper,bass'lar güzel'' gibi yüzeysel yorumlar yapılmış. Birde son olarak x-540 arka uydulardan az ses gelmesiyle ilgili bir problem var ve neredeyse kullanıcıların %90'ı bundan bahsediyor.Bu problemle karşılaşılmasının sebebi nedir ve bunu tam anlamıyla aşmanın yolu nedir yani bu ses çok mu az geliyor ancak kulak yaklaşınca mı anlaşılıyor neyin nesidir aklım takıldı.Sadece karar aşamasındayım karar verir vermez önümüzdeki günlerde uygun fiyata satan bir yerden almayı düşünüyorum ve özellikle ses kartı ve sistemi aynı anda alacağımdan sistemi tam anlamıyla kendi laptopumda deneme şansım yok bunun için yorumlarınız benim için önemli.Bilgisi olan arkadaşlar vakit ayırıp yardımcı olurlarsa sevinirim...
up
Basların tatmin etmemesi diye bir şey sözkonusu değil. Normal bir odada çoğu şeyi titretebiliyor Ama arka uydulardan az ses gelmesi malesef bir gerçek. Bunun için merkez ve ön uyduları kısarak dengeyi kurabilirsin. Yani Süper bir set değil. Ama 200 milyon altında fiyatı olan bu kadar iyi bir ses sistemide yok sanırım...