Şimdi Ara

Logitech z-5500 Uğultu Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ClaweRa Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Logitech z5500 sahibiyim.2 günden beri sistemi açar açmaz çok yüksek seste bir uğultu geliyor.Bütün kabloları kontrol ettim,sigortayı değiştirdim gene aynı.Bu uğultu kolonu açar açmaz direk başlıyor fakat sub woofer ile panel arasındaki kabloyu çıkarınca yani paneli iptal edince uğultu kesiliyor yardımınızı bekliyorum çok teşekkür ederim.

• yokmu cevap verecek birisi?
  • Mikrofonu kapat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Mikrofonu kapat.

• mikrofon kullanmıyorum arkadaşlar.hoparloru pc'ye bağlamasam dahi sub-woofer'dan cok yüksek bir uğultu sesi geliyor.Bu ses sub-woofer ile panel arasındaki kabloyu çıkarınca kesiliyor lütfen yardım edin
  • Sistemi hicbir yere baglamadan ugultu geliyorsa baglantilari kontrol et eger orda bir sorun yoksa teknik servise yolla.
  • hocam ayni problem bendede oldu sorunu cozebildiniz mi ? lutfen acil yardim bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuntepir

hocam ayni problem bendede oldu sorunu cozebildiniz mi ? lutfen acil yardim bekliyorum..

arkadaşlar aynı sorun benim de 1 senelik z5500 de dün uzun süre dinleyince oluştu.ama sadece woofer da değil tüm uydu hoparlörlerde de aynı uğultu mevcut.dün gece sorunu bulunca hemen forumda aratarak size ulaştım ve yardımcı olmak istedim.
    rizeden servise yollamak da istemedim malum kargo vs falan.ben elektronik mühendisiyim ve bu tür uğultu problemleri filtre kondansatörlerinden kaynaklandığını biliyorum.bu vesileyle dün gece garanti kapsamını hiçe sayarak wooferi açtım. tam da tahmin ettiğim gibi bir kondansatörün ayaklarında soğuk lehim diye adlandırdığımız lehimde kesme problemini gördüm. kondansatör resmen lakır lakır oynuyor.yani lehim ayağı boşa çıkmış. gece olduğu için de devre elemanlarının bulunduğu kartı sökmedim.kasa öylece açıkda duruyor ve bu akşam iş çıkışı kartı da söküp lehim bacaklarının lehimlerini yenileyerek sorunu çözeceğim diye düşünüyorum. isterseniz telefonumu verebilirim yardımcı olmak için. sunucu da yine burdan sizinle paylaşırım. sanırım bu uğultu sorunu tüm z5500 cüler için bir gün nüksedecek bir durum..işten çıkıp eve gitmeyi zor bekliyorum inşallah dediğim gibi bu akşam sorunu halledecem.
    kuntepir özelden istersen telefonumu verebilirim.ihtiyacı olan özelden mesaj yazsın arkadaşlar.

• ac filtrelemede sorun olabilir yada kondansatörlerde sorun olabilir
  • Dzz mantık, girişlerin iyice oturduğunu kontrol et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilk3r.s

Dzz mantık, girişlerin iyice oturduğunu kontrol et.

düz mantık mı? valla dün kondansatötün ayağındaki soğuk lehimi yeniden lehimledim ve şuanda uğultu problemi ortadan kalktı. bence sizin lafınız biraz düz mantık hatta mantıksız düz mantık
  • quote:

Orijinalden alıntı: calimero5316

quote:

hocam ayni problem bendede oldu sorunu cozebildiniz mi ? lutfen acil yardim bekliyorum..

arkadaşlar aynı sorun benim de 1 senelik z5500 de dün uzun süre dinleyince oluştu.ama sadece woofer da değil tüm uydu hoparlörlerde de aynı uğultu mevcut.dün gece sorunu bulunca hemen forumda aratarak size ulaştım ve yardımcı olmak istedim.
    rizeden servise yollamak da istemedim malum kargo vs falan.ben elektronik mühendisiyim ve bu tür uğultu problemleri filtre kondansatörlerinden kaynaklandığını biliyorum.bu vesileyle dün gece garanti kapsamını hiçe sayarak wooferi açtım. tam da tahmin ettiğim gibi bir kondansatörün ayaklarında soğuk lehim diye adlandırdığımız lehimde kesme problemini gördüm. kondansatör resmen lakır lakır oynuyor.yani lehim ayağı boşa çıkmış. gece olduğu için de devre elemanlarının bulunduğu kartı sökmedim.kasa öylece açıkda duruyor ve bu akşam iş çıkışı kartı da söküp lehim bacaklarının lehimlerini yenileyerek sorunu çözeceğim diye düşünüyorum. isterseniz telefonumu verebilirim yardımcı olmak için. sunucu da yine burdan sizinle paylaşırım. sanırım bu uğultu sorunu tüm z5500 cüler için bir gün nüksedecek bir durum..işten çıkıp eve gitmeyi zor bekliyorum inşallah dediğim gibi bu akşam sorunu halledecem.
    kuntepir özelden istersen telefonumu verebilirim.ihtiyacı olan özelden mesaj yazsın arkadaşlar.

kullanici adimla foruma uzun sure girmedigim icin gormedim cevap yazdığını..
    problem aynı evet söylemeyi unuttum butun uydulardan geliyordu uguldu sesi boost 11 e getirdim ses arkadan cok kısık geliyordu.. uyuyamadım canım sistemime birşey oldu diye kendim içini açtım baktım cozemedim vidaları takmadan sabah bir elektronikçi arkadaşıma gittim malum bende electronikten anlıyorum.. kondansitor olarak dusundum.. ama icini açtıgımda kondanstor oynamıyordu.. tabi o elektronikçi arkadaşım gibi kendime guvenemedim sistem çalışırken kondansitoru ellemek istemedim.. cunku kapalıyken bile ellediğimde çıt çıt ses cıkıyordu.. her neyse sabaha kadar uyanmasını bekledim ve sabah 6 yanına woofer ve 1 uydu kolonu alarak gittim.. sistemi çalıştırdı kondansitoru elledi ses duzeldi açtı tertemiz olarak soğuk lehimi sıcak lehim yaptı.. bende hassas electronik cihazlarımı asla kimseye elletmem elletçeksemde başında dururum.. yanlış iş yapıyorsa eğer dur kapat cihazı yaptırmıycam der ve toplar giderim.. benim adım tatar ramazan ben bu işi yaparım abi gibi cok tırt electronikçi var temiz işçilik yapamıyan.. her neyse sağol hocam sende cevap yazmış özelden numara verip yardımcı olurum demişsin senin gibi yardım sever insanlar bu devirde zor bulunuyor.. tekrar tşk ler
    not: sistemi sattım gerçi fakat suan aynı sistemden arıyorum 600Tl ye z906 sıfır satılıyor ama z5500 den vazgeçmem.. garantisiz olması fark etmez ama içi daha önce açılmamış z5500 varsa almak istiyorum.. Eski para ile yarım milyar veririm :) 500TL az değil....

• UP?
  • quote:

UP?

Keşke benim ve benim gibiler içinde net anlatımlı bir fotoğraf koysaydınızda tam olarak sorun hangi kondansatorde bilebilseydik. Açıklamanız güzel fakat bir serim veya cizdiğiniz bir şemada hangi kondansator oldugunu net bir şekilde belirtirmisiniz. Şimdiden teşekkürler.Keşke benim ve benim gibiler içinde net anlatımlı bir fotoğraf koysaydınızda tam olarak sorun hangi kondansatorde bilebilseydik. Açıklamanız güzel fakat bir serim veya cizdiğiniz bir şemada hangi kondansator oldugunu net bir şekilde belirtirmisiniz. Şimdiden teşekkürler.
  • Bende başka bi sistem var kablosunu birbirine degdirdim woofer in yanlislikla boyle ses gelmeye basladi dııııı woofer bakiyorum icine gocuyor kapatinca tekrar yukari cikiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarif ettiginiz ses Ara baglanti kablolarinin diğer aksamlara veya birbirine temas etmesinden kaynakli gibi gozukuyor

• Ve evet kapasitörlerden de kaynaklaniyor olabilir degisim yapildiginda buyuk ihtimalle ses duzelir.. Yanlış terminoloji olmasın kondansitör degil kondansatör..

• sistemi değiştir kökten çözüm :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.