Şimdi Ara

Logitech Z506 5+1 Cızırtı Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
19.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorunu çözebilen oldu mu ? aynı problem bende de var. geçen hafta z506 aldım. bi alete yani telefona ya da pc'ye bağlı değilken bile duyulacak ve rahatsız olunacak tonda kötü bir ses var. subwooferda da hafif bi inleme ve titreme mevcut. sorun sistemden mi yoksa elektrikten mi kaynaklanıyor çözemedim. konuyla ilgili elektrikten veya ses sistemlerinden anlayan arkadaşlar bi el atsa çok makbule geçecek. şimdiden teşekkürler.
  • Sorun bence de @Mutlu Dal'ın dediği gibi ses kartı.
    Anakart üzerinde bulunan ses kartında bu problem ortaya çıkıyor.
  • bendeki z506 da cızırtı yapıyordu. ama kutu içindeki kablolarla değil. benimkisi uzatma kablolarından kaynaklanıyormuş . kaliteli ses kablosu alınca sorusn çaöüzldü. oto ses sistemlerinde kullanılan ( beyaz kırmızı caklı ) audio kablo ile ufak bir aparat bu cızırtı sorununu kökden kaldırdı. eğer cızrtı propleminiz varsa z506 yı yanınıza alın ve enyakın elektronikçide deneyin. sorun z506 nın çıkış caklarından kaynaklanıyor. yani meret kablo seçiyor.
  • Arkadaslar bende logitech 5.1 hoparloru televizyona bagli kullaniyorum ve bendede var cizirti problemi ndn oluyor nasil cozebilirim?
  • Up
  • aynı durum bende de war, dün aldım ve test ettim.cihaz sağlam sorunsuz ses çıkarıyor ama jakı çıkartıp dinlediğimde uğultu ve cızırtı war. jakı takıp müziği gürültüyü kestim yine aynı.bence, buna sebep olan şey bilgisayar kaynaklı değil.Ya elektrikten sebep ya da birşey ile manyetik alan oluşturuyor, daha çözemedim.çözen arkadaslarımızdan yardım bekliyorum
  • Hiç garantiye gönderesimde yok, problem çözülebilir gibi duruyor
  • woofer ın yanında güç kaynağı varsa kaldır öyle dene. kesin manyetik alan oluşturan birşey var senin woofer ın yakınlarında.

ek: ses kartının tozunuda al ondanda olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 24 Kasım 2011; 5:23:56 >
  • Aynı sorundan bende müzdariptim, sorunu buldum sonunda sizlerin beyin fırtınası yaratan sözlerinizle :)) Sebebi mikrofonmuş mikrofonu kapattım sorun çözüldü :))
  • mikrofonla alakası yok sorun bendede var ama özellikle centerda görünüyor. birde audigy value ile hiç uyumlu değil ses kartı alcaz gibi bide..
  • Bu sorunu çözmemiz lazım bizim hep beraber, acaba tüm dünya genelinde mi böyle yoksa sadece Türkiyede mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakup548

Bu mesaj silindi.
    Bendede aynı sistem var mikrofon flanda kullanmıyorum pc ye baglamadan tek başına prize takıyorum,sonra merkez haporlör hariç diğerlerinin kablosunu çıkarıp sadece merkez haporlörü prize farklı bir prize takıyorum yine çözemedim :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup548 -- 11 Mart 2012; 11:54:27 >
  • Microfon FP yi kapat microfonla ilgili ne varsa hepsini devre dışı bırak sorun düzelir

Line inlerede aynısını yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

Microfon FP yi kapat microfonla ilgili ne varsa hepsini devre dışı bırak sorun düzelir

Bilgisayara takılı değilkenden aynı ses geliyo yani miktrofon felan yok zaten mikrofon ayarı kapalı haporlörü alıp bilgisayara bağlamadan prize takıyorum yne ses geliyo
  • quote:

quote:

Microfon FP yi kapat microfonla ilgili ne varsa hepsini devre dışı bırak sorun düzelir

Bilgisayara takılı değilkenden aynı ses geliyo yani miktrofon felan yok zaten mikrofon ayarı kapalı haporlörü alıp bilgisayara bağlamadan prize takıyorum yne ses geliyo

o zaman sistemde arıza var normalde ben x540 ı son ses açıyorum çok hafif bi güç sesi geliyor ama 30-40 cm den duyamazsın yani kulagını dayayınca anca duyuluyor normali böyle
  • quote:

quote:

quote:

o zaman sistemde arıza var normalde ben x540 ı son ses açıyorum çok hafif bi güç sesi geliyor ama 30-40 cm den duyamazsın yani kulagını dayayınca anca duyuluyor normali böyle

benmki x540 değil z506
    z506ların çoğunda bu sorun var
    bahsettiğim şey dip ses değil dip sesten çok daha yüksek seste bi uğultu geliyor garantiye gönderince haprlörü değiştiriyorlarmış başka bi ürünle
    ama şarkı çalarken o ses farkedilmiyor ve ses kalitesi gerçekten çok güzel o yüzden hapörlörü değiştirtmiyorum

• z506 mı kaldırmıştım 1 2 haftaya geri kurucam, evin tüm elektirik tesisatı değiştirildi daha kaliteli malzemeler kullanıldı, bakalım hala o cızırtıyı yapıcakmı, birde benim cızırtı en çok orta uydudan geliyordu, birde bende ses kartı olmadığı için tek noktadan ses alıyodum o şekilde daha çok cızırtı yapıyordu daha sonra çoğaltıcı aparatını kullanmıştım tam olmasada sesi azaltmıştı
  • Sözün özü bu haporlörlerin çoğunda bu ses var beni çok rahatsız etmiyor ama rahatsız olacaklar almasın (z506)
  • Bende de aynı sorun!

İlginç bir durum var.. Aklıma şüphe düştü.. Acaba ses codec'leriyle alakalı olabilir mi diye.. Çünkü Winamp-Media Player gibi yürütücülerde müzik açtığımda cızırtı bir süre sonra "PAT" diye bir ses çıkarak tamamen kayboluyor ve hiç cızırtı olmuyor. Ama Youtube'dan video açtığımda yada PC oyunu açtığımda bir süre sonra yine cızırtı devreye giriyor. Emin olmak için en az 10 kez denedim. Ne zaman Winamp'ta müzik açsam, 1-2 dakika içinde cızırtı yok oluyor.. Kulağımı dibine soktum hopörlörün artık.. tek bir cızırtı dahi yok. Ama ne zaman Youtube'da video açsam; 1-2 dakika içinde çosurrrt diye başlıyor :D Sorunun donanımsal değil de yazılımsal bir sorun olması ihtimali yüksek gibi...

Benim sorun sadece ÖN-SOL hopörlör'de mevcut.. diğerlerinde cızırtı yok. Oluşunca sinirimi bozuyor..

Kesin çözüm üretebilsek.. Virüs gibi anasını satayım herkese bulaşmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EAGamerTR -- 16 Mayıs 2012; 14:18:55 >

• Logitech z 506 indirime ne zaman girecek acaba? yada elinde olup satmak isteyen var m ı...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.