Şimdi Ara

Logitech z5500 Subwoofer Sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR YENİ ALDIĞIM SES SİSTEMİNİN SUBWOOFER'DA SORUN VAR BEKLEDİĞİM GİBİ VURMUYOR BASLAR... ÇOK BOĞUK ŞEKİLDE SES ÇIKIYOR ACABA PATLAK OLABİLİR Mİ BUNU NASIL ANLAYABİLİRİM VEYA NASIL DÜZELTEBİLİRİM?

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM... TEŞEKKÜRLER

• bol baslı bir parça ile ya da dts,dolby digital bir filmle tekrar dene,sub ın volumünü biraz arttırarak,yine kötüyse servis yolla.
  • En az 1 hafta kullanmanı öneririm ama hergün 2 3 saat subwoofer sonradan kendine geliyor sonradan açılıyor en azından bendeki böyleydi ilk başlarda benide tatmin etmemişti sonradan kendini aştı resmen =) Bass şahane Tiz hayali.
  • Sub-woofer görevi filmlerde derin bass seslerini vermektir. Senin uğultu dediğin şey varya hani.
    Patlak olsaydı merak etme kesin şekilde duyardın. Çok sert ve yüksek çat pat sesleri gelir patlak wooferdan.

Birde yardım etmemizi istiyorsan daha ayrıntılı yazman gerek, bu şekilde bir mesaj yazarsan yardımcı olamayız.

Kaynak nedir? Müzik, film yada oyun neyin bassı az? Ses kartının ve sistemin ayarları nedir? Daha önce hangi sistemi kullandın ve kıyaslamayı neye göre yapıyorsun? Bunları yazmazsan sadece boş boş konuşmuş oluruz.

quote:

sonradan kendini aştı resmen =) Bass şahane Tiz hayali.

Sistem kendini aşmadı, sadece senin kulağın onun sesine alıştı. Buda daha iyisini duyana kadar devam eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: JakX

Sub-woofer görevi filmlerde derin bass seslerini vermektir. Senin uğultu dediğin şey varya hani.
    Patlak olsaydı merak etme kesin şekilde duyardın. Çok sert ve yüksek çat pat sesleri gelir patlak wooferdan.

Birde yardım etmemizi istiyorsan daha ayrıntılı yazman gerek, bu şekilde bir mesaj yazarsan yardımcı olamayız.

Kaynak nedir? Müzik, film yada oyun neyin bassı az? Ses kartının ve sistemin ayarları nedir? Daha önce hangi sistemi kullandın ve kıyaslamayı neye göre yapıyorsun? Bunları yazmazsan sadece boş boş konuşmuş oluruz.

quote:

sonradan kendini aştı resmen =) Bass şahane Tiz hayali.

Sistem kendini aşmadı, sadece senin kulağın onun sesine alıştı. Buda daha iyisini duyana kadar devam eder.

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... daha önce creative kullandım tabi bu kadar kaliteli bir sistem değildi... müzik dinlerken ses çok yüksek çıkıyor ama hoparlörlerin bası subwoofer dan daha iyi çıkıyor, yakından dinlediğimde buğultu şeklinde, bas tabiki vuruyor ama beklediğim gibi değil daha net vurması gerekli...creative sound blaster xtreme fidelity X-fi ses kartı kullanıyorum.... subwoofer'in patlak olup olmadığını nasıl anlayabilirim... teşekkürler....

• subwoofer test kayıtları indirip test et
  • quote:

müzik dinlerken ses çok yüksek çıkıyor ama hoparlörlerin bası subwoofer dan daha iyi çıkıyor

Evet öyle olması gayet doğal zaten. Müzikte subwooferın vereceği tarzda derin bass yoktur. Subwoofer patlama vs gibi efektler içindir. Bazıları bunu bir türlü kavrayamıyor, düzgün bi HIFI sistem falan dinlseler anlayacaklar ama.. O yüzden söyleyip duruyoruz 5.1 sistemlerde müzik dinlenmez diye.

Bahsettiğin tarzda net ve güçlü bass için hacimli stereo sistemler kullanmalısın. Diğer türlü sadece kulağına yazık. 5.1 filmler ve oyunlar, stereo 2.0 sistemlerde müzik içindir.

Subwooferın patlak olduğunu anlarsın. Ses verdiğin gibi çok yüksek çat pat diye sesler gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    JBL KULAKLIK SES SORUNU
    4 ay önce açıldı
    logitech z5500 için ses kartı
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler bilgiler çok aydınlatıcı oldu gerçekten. Peki müzik dinlemek için önerebileceğiniz bir sistem var mı acaba? teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JakX

quote:

müzik dinlerken ses çok yüksek çıkıyor ama hoparlörlerin bası subwoofer dan daha iyi çıkıyor

Evet öyle olması gayet doğal zaten. Müzikte subwooferın vereceği tarzda derin bass yoktur. Subwoofer patlama vs gibi efektler içindir. Bazıları bunu bir türlü kavrayamıyor, düzgün bi HIFI sistem falan dinlseler anlayacaklar ama.. O yüzden söyleyip duruyoruz 5.1 sistemlerde müzik dinlenmez diye.

Bahsettiğin tarzda net ve güçlü bass için hacimli stereo sistemler kullanmalısın. Diğer türlü sadece kulağına yazık. 5.1 filmler ve oyunlar, stereo 2.0 sistemlerde müzik içindir.

Subwooferın patlak olduğunu anlarsın. Ses verdiğin gibi çok yüksek çat pat diye sesler gelir.

Teşekkürler bilgiler çok aydınlatıcı oldu gerçekten. Peki müzik dinlemek için önerebileceğiniz bir sistem var mı acaba? teşekkürler...

• Onun için bütçenide belirtip yeni bir konu açsan iyi olur. HIFI konusunda benden daha bilgili insanlar var forumda.
  • bası yere koy daha cok verım alırsın o zaman cok daha ıyı hıssedersin bası
  • bası nereye koydugunla alakalı
  • arkadaşlar benim de buna benzer bi problemim var.
    bikaç aydır z5500 kullanıyorum. şu son bikaç gündür basslarda bi problem var. boğuk geliyo. ilk zamanlardaki gibi temiz alamıyorum. bariz fark var arada. durduk yerde oldu.
    acaba dedim ayarları mı değişti kendi kendine. yok. tek tek kontrol ettim herşey ayarladığım şekilde duruyo.
    patladı herhalde dedim ama sağolsunlar forumdaki arkadaşların yazdıklarını okuduktan sonra fikrimden vazgeçtim.
    alakası olduğunu sanmıyorum ama şu ayrıntıları da belirtiyim; k-lite codec pack 64bit versiyonu yüklüydü geçenlerde onu kaldırdım tekrar kurdum.
    her gece yatmadan power düğmesinden kapatırım z5500 ümü ve bi de ses kartım creative x-fi usb ses kartı.
    bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. neden olmuştur, çözümü var mı?

moralim nasıl bozuk anlatamam, bütün keyfim kaçmış durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuRDeN -- 28 Temmuz 2010; 11:11:51 >
  • Bence sorun şu ayrımı yapamamamızdan kaynaklanıyor bu tür multimedya hoparlöründe Bass-unit değil subwoofer-unit vardır aradaki fark ise sub çoklu kullanıma efektler oyun film vs sesleri bütün olarak çıkartmak için bas-unit ise müzik kullanımı için kullanılan gerçek uzatılmayan yerinde vuran doğru frekanslara basması için tasarlanmıştır bu ayrımı yaparsanız duyduğunuz boğuk sesin normal olduğunu anlarsınız ki imkanınız varsa bir çift cervin vega dinleyin kabinde belirtilen bass-unit kısmından çıkan bass tonu ile karşılaştırın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

Bence sorun şu ayrımı yapamamamızdan kaynaklanıyor bu tür multimedya hoparlöründe Bass-unit değil subwoofer-unit vardır aradaki fark ise sub çoklu kullanıma efektler oyun film vs sesleri bütün olarak çıkartmak için bas-unit ise müzik kullanımı için kullanılan gerçek uzatılmayan yerinde vuran doğru frekanslara basması için tasarlanmıştır bu ayrımı yaparsanız duyduğunuz boğuk sesin normal olduğunu anlarsınız ki imkanınız varsa bir çift cervin vega dinleyin kabinde belirtilen bass-unit kısmından çıkan bass tonu ile karşılaştırın derim

söylediklerinizde haklı olabilirsiniz çok bilgili olduğum bi konu değil ama benim derdim; bu zamana kadar temiz çıkan bass sesi şimdi neden bi anda boğuklaştı. hiçbir ayar değiştirmemiş olmama rağmen. benim öğrenmek istediğim bu.

ne güzel tertemiz bass sesi alıyodum.

• quote:

Orijinalden alıntı: UROT

quote:

Bence sorun şu ayrımı yapamamamızdan kaynaklanıyor bu tür multimedya hoparlöründe Bass-unit değil subwoofer-unit vardır aradaki fark ise sub çoklu kullanıma efektler oyun film vs sesleri bütün olarak çıkartmak için bas-unit ise müzik kullanımı için kullanılan gerçek uzatılmayan yerinde vuran doğru frekanslara basması için tasarlanmıştır bu ayrımı yaparsanız duyduğunuz boğuk sesin normal olduğunu anlarsınız ki imkanınız varsa bir çift cervin vega dinleyin kabinde belirtilen bass-unit kısmından çıkan bass tonu ile karşılaştırın derim

söylediklerinizde haklı olabilirsiniz çok bilgili olduğum bi konu değil ama benim derdim; bu zamana kadar temiz çıkan bass sesi şimdi neden bi anda boğuklaştı. hiçbir ayar değiştirmemiş olmama rağmen. benim öğrenmek istediğim bu.

Bunun sebebini sistemi görmeden duymadan verebilmek hayli güç sadece tahmin yürütebiliriz mesala sub hava portu bunun içine sen yada başkaları bir materyal kaçırmış olabilir bunun dışında kullandığınız ses kartı driverinin silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz bu adımların dışında farklı bir pc mp3 player vs kaynağa bağlayıp deneyebilirsiniz hala sorununuz devam ediyorsa garantiye yolla en azından için rahat eder ama büyük ihtimalle subwoofer patlak değil ki öyle olsa bariz belli olur tonlamada bu tür değişiklik olacağını sanmıyorum sorunun büyük ihtimalle yazılımsal fakat genede belirttiğim adımları uygulayabilirsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UROT

quote:

Bunun sebebini sistemi görmeden duymadan verebilmek hayli güç sadece tahmin yürütebiliriz mesala sub hava portu bunun içine sen yada başkaları bir materyal kaçırmış olabilir bunun dışında kullandığınız ses kartı driverinin silip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz bu adımların dışında farklı bir pc mp3 player vs kaynağa bağlayıp deneyebilirsiniz hala sorununuz devam ediyorsa garantiye yolla en azından için rahat eder ama büyük ihtimalle subwoofer patlak değil ki öyle olsa bariz belli olur tonlamada bu tür değişiklik olacağını sanmıyorum sorunun büyük ihtimalle yazılımsal fakat genede belirttiğim adımları uygulayabilirsin.

bulunduğu yer itibariyle hava portuna bişey kaçması çok zor ama onu da ihtimal dahilinde bulundurucam.
    eğer dediğin gibi problemim yazılımsal ise ne mutlu çünkü bana en çok koyacak olan şey aleti servise verip gelmesini beklemek. bi tek bu beni düşündürüyo işte.

şu anda söylediklerin arasında en hızlı ve sorunsuz yapabileceğim şey ses kartını kaldırıp yeniden kurmak. eve gider gitmez deniycem.

tonlamanın değişme sebebinin (bass sesleri temizken bi anda boğuklaşması) yazılımsal olma ihtimali konusunda emin misin?

• Emin değilim fakat denemeye değer kaybedecek birşeyin yok zamandan başka
  • Daha onceden bır problem yoksa herhangı bır ayar yada wooferın yerını degıstırmedıysen demekkı bır problem var servıse gonder baksınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLind35

Daha onceden bır problem yoksa herhangı bır ayar yada wooferın yerını degıstırmedıysen demekkı bır problem var servıse gonder baksınlar.

Bu nokta da önemli gözden kaçırmışım woofer konumunda yapılan değişiklik bariz olarak bass sesine etki eder böyle bir değişiklikten sonra seste değişim olduysa eski yerine alırsanız sorun düzelir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.