Şimdi Ara

Lokma takımı önerisi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
3
Favori
32.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Duratorq_

DHI hocamin dedigi gibi "service manual" diye aratarak internetten bulabilirsiniz. Tabi torklu sıkmak icin tork anahtari edinmeniz lazimki fiyatları epey yüksek.
    Şu video burada bulunsun.

• Rico gerçekten kalitesiz çin malı bir üründür. En iyi takım markası alman hazet’dir. Yerliler de ise altaş sonra izeltaş gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreGLC -- 11 Eylül 2019; 10:53:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savunmadım Çıkar Göster

Lokma takımı araştırınca sürekli karşıma çıkan şu 40 parça gri çantalı lokma seti var.
    https://img.epttavm.com/pimages/592/065/683/5c9d42b7aa28e.jpg

Profesyonel değilim, iş görür herhalde.
    bobin değiştirmek için almıştım. elde kalır dağılır diye iade ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

izeltaş önerirdim ama fiyatları almış başını gitmiş. RİCO markasının fiyat/performans oranı iyidir. onun direk marka 110 parçalı lokma seti var. 600TL küsür fiyatı var, direk onu alabilirsiniz. araçtaki her parçayı sökersiniz onunla. ya da benim gibi izeltaşın motor için olan 1/4 karbüratör lokma takımı var küçük işler için, onu alıp yanına rico 1/2 25 parça olanı da var. ben bu ikisini aldım 1 yıldır kullanıyorum. benim gibi izeltaş + rico alıp, artan paraya yağ filtre sökücü ve buji sökücü de alabilirsin. altta örnek linkleri bırakıyorum, kafana uyan yerden al. yalnız izeltaşın çakması çoktur, güvendiğin yerden almanı tavsiye ederim.

İzeltaş 1/4 Karbüratör
    Rico 1/2
    Rico 1/2 - 1/4 Tam Set
    maşallah ne olmuş bu fiyatlar böyle ?

• Benim önerim bit pazarları ve oto pazarlarındaki 2. el sergileri ne kaliteli takımlar var bilseniz. Ben buralardan alırım eksik takımları.
    Altaş, İzeltaş, Gedore, Swag, Würth gibi.
    Bir tek lift im yok. Onada 25x25 iki kalasi açilı bir şekilde kesip rampa yaptım. Az öncede İzeltaşın metal takım çantasinı aldım. Kilosu 1 liradan 8 kg 8 lira biraz eksikleri var onlarıda tamamlarım.

• Burada hiç görmedim öyle 2. el satan yerler.
    Bulsam hiç affetmem herşeyden alırım.

Bana da buji anahtarı lazım da bakalım nerden alcaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Bugün n11 de 11_11 kampanyası var. Her ayın 11inde oluyor. Bi bak belki vardır.

• El aletinde beta tools bir numaradır pahalı ama evladiyelik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakcev89

Verdiğiniz paraya yazık. Cırcır 2 kullanımda bozuluyor. Ve lokma uçları düşüp duruyor. Sıkı sıkıya tutmuyor kafalar.
    Kalitesiz olduğunun farkındaydım da lokmaların yapışmaması, mıknatıs olmaması sürpriz oldu.

1.3 mjetin hava filtre kapağını söküp, filtreyi değiştirip geri sıktım. Şimdilik bir sıkıntı yok cırcırda. Zaten fazla beklentim yoktu.

Bosch, izeltaş, cetaform gibi markaları araştiriyorum da uyguna denk getiremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

bobin değiştirmek için almıştım. elde kalır dağılır diye iade ettim.

Alıntıları Göster
    Hocam yüksek tork gerektiren yerlerde kullanmamayı düşünüyorum. Öyle şeylere gelmez.

Aslında lazım olan lokmaları tane tane almak daha iyi gibi. Mesela hava filtresi için 8mm, stop sökümü için 10mm gibi.

• öyle yapan da var . taksitli almak gibi bir şey olur . biraz pahalıya gelebilir . dolar 11-12 olacak deniliyor . bazı şeyleri önden almak lazım yoksa hiç alınacak gibi olmayacak . yurt dışından bir tork anahtarı almanızı da tavsiye ederim. sıkarken çok işinize yarar. bu işin ucundan bir başladımı motor,şanzıman yapmak hariç herşeyi yapmaya başlarsınız bir süre sonra :)
  • İzeltaş & Rico ancak ömür boyu kullanacaksın bu takımları bence parasına bakmadan izeltaş al. 15 yıldır kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

öyle yapan da var . taksitli almak gibi bir şey olur . biraz pahalıya gelebilir . dolar 11-12 olacak deniliyor . bazı şeyleri önden almak lazım yoksa hiç alınacak gibi olmayacak . yurt dışından bir tork anahtarı almanızı da tavsiye ederim. sıkarken çok işinize yarar. bu işin ucundan bir başladımı motor,şanzıman yapmak hariç herşeyi yapmaya başlarsınız bir süre sonra :)
    Hocam ben çocukluğumda çok sök-tak yaptım. Vcd player , kasetçalar vs zamanında çok uğraştım halende elime geçse yapıyorum. Elim yatkın yani. Mağazalarda ilk uğradığım yer ihtiyacım olmadığı zamanlar da dahil hırdavat bölümü.

Araç ön ısıtma bujisi arızası veriyor. 4 tane aldım. Bunları 10nm tork ile sıkmam için tork anahtarı gerek ama çok pahalı. Kara kara düşünüyorum.

• quote:

Hocam ben çocukluğumda çok sök-tak yaptım. Vcd player , kasetçalar vs zamanında çok uğraştım halende elime geçse yapıyorum. Elim yatkın yani. Mağazalarda ilk uğradığım yer ihtiyacım olmadığı zamanlar da dahil hırdavat bölümü.

Araç ön ısıtma bujisi arızası veriyor. 4 tane aldım. Bunları 10nm tork ile sıkmam için tork anahtarı gerek ama çok pahalı. Kara kara düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Çok da dert etme tork işini, hafif sıkı şeklinde sık yeterli.
    Zaten ustaya da götürsen el kararı sıkar geçer.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Çok da dert etme tork işini, hafif sıkı şeklinde sık yeterli.
    Zaten ustaya da götürsen el kararı sıkar geçer.

Alıntıları Göster
    Aynen, haklısınız. Kendim yapmak istiyorum da ne bileyim....
  • Kötü takım somun ve vida başlarını sıyırabilir. Sonra torna masrafı çıkar.

Avrupa otomobillerde kullanılan anahtarlar standarttır. 10, 13, 17 ve 22 anahtarlar sık kullanılır. Bazı yerlerde 7, 8, 11 de olabilir. Kontra somunlar için 17 ve 22 numaralardan birer tane daha alınabilir.

Tornavida alırken birkaç farklı kalınlıkta uca sahip yıldız tornavida çok faydalıdır. İyi oturursa vida başı sıyırmaz.

• Yıllar önce RC araçlarla ilgilenirken offroad aracım için ihtiyaç duyup almıştım bende. Çok buyuk uçlar yok sanırım 14 e kadar var stanley markaydı 50 ye mı 80 e mı ne almıştım 9 senedır kullanıyorum ustunde zıplayıp vida açtığım oldu banamısın demediydi. Arabamın bagajında durur yakın tarıhte arabayı elektrık tesisatı hariç komple söktüm taktım.

Bendeki ürün bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 12 Eylül 2019; 1:27:35 >

• quote:

Alıntıları Göster
    amazon.com a ve banggood a bir bak . yanlış hatırlamıyorsam amazonda 30 euroya satılıyordu vergisi girgisi ile 200 anca yapar. burada izeltaş cırcır satıyor adamlar o fiyata.

• 10 nm için şunu söyleyebilirim. Parçayı el yordamıyla sonuna kadar çevirin. Ondan sonra lokmayı takıp hafifçe (şöyle bi dokunur gibi) sıkılayın yeterli.

Bu arada ben tork anahtarını amazon'dan aldım. Kargosu vergisi dahil 210 tl'ye mal olmuştu. İzeltaş'lar kadar kaliteli değil ama sonuçta sanayici değiliz, 7/24 kullandığımız bir şey değil. Ayda yılda bir anca lazım oluyor.
    Bu arada kalibrasyonu da kendimce test ettim. Ucuna 5 ve 10 kg'lık yükler asarak denedim, tık demesi gereken değerlerde anında tık dedi. Yani fiyatına göre oldukça iş gören bir alet denebilir. Zaten kalibrasyon imkanı da var, ayarı bozulursa en kötü tekrar kalibre edilir.

Şimdi fark ettim bendeki anahtar minimum 14 nm'ye kadar iniyor. Size 10 nm için in-lbs cinsinden bir anahtar lazım ama dediğim gibi 15 nm altındaki vidalar için tork anahtarına gerek yok bence (motor-şanzıman falan toplamıyorsanız). Elle girdiği yere kadar çevirip sonra hafifçe sıkılamak zaten 10-15 nm gibi bir şeye tekabül ediyor.

Edit: Bazı el aletleri-takımlar amazon'dan kargosuyla beraber daha ucuza bulunabiliyor. Türkiye'den bir şey almadan önce mutlaka amazon'a da bir bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 12 Eylül 2019; 12:46:52 >

• nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam Amazon, Banggood falan beni aşar. Daha önce hiç buralardan alışveriş yapmadım. Arkadaşım Aliexpressten 1 dolara 32gb flash bellek almıştı. İnternet kafede pcye bağladık pc çöktü. Virüslüymüş.

Ben internetten kapıda ödeme şekli olan epttevmden alışveriş yaparım. Aynen öyle sanayici değiliz, çok profesyonel bişey olması gerekmiyor. Bisiklet kullanıcılarının kullandığı Topeak Combotorq Wrench var. Resimlerine baktım tam aradığım şey. 12 torka kadar var.

Bisiklet forumda 50 liraya satanlar olmuş bence iyi. 2. el bundan da alabilirim. Dediğiniz gibi hiç almam böyle düşük tork gerektiren şeyleri el yordamıyla da işimi halledebilirim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.