Şimdi Ara

LoL' de devrim yapacak oyunu kalkındıracak sistem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar oyunu kalkındıracak sistemi mi açıklıyorum.

Öncelikle yetki verilmesi durumunda özel bir ekip kuruyorum. Riot çatısı altında çalışacak 15 yeni arkadaş alıyorum ve bunlarla sadece oyuncu davranışları ve oyun içi hareketleri inceliyoruz. Bu sorumluluğu tamamen ben ve ekibim alıyor.

1) Küfür ve flame sorunu:

Bu konuda gayet net ve açık olacağız. Çok aşırıya kaçılmadığı inatla spam atılmadığı sürece herhangi bir cezai yaptırımı olmayacak. Küfür eden rahatsız olduğunuz bir oyuncu var ise muteleyebilirsiniz. 30 dakika adam ne yazacak acaba diye bekleyip oyun sonu küfür rapor diye sızlanmak yerine muteleyip rahat bir şekilde oynayabilirsiniz.

2) Afk sorunu:

Öncelikle çok sıkıntılı bir durum olmaması açısından biraz konuyu rahatlatmak için maç bitiminden önce son 15 dakika boyunca takımınızda afk bir oyuncu var ise giden lp miktarı %50 oranında azalıyor. Temel çözümü ise afk kalan oyuncunun bunu ne sıklıkla yaptığını ve maça olan etkilerini göz önünde bulundurarak oto mesajlar değil birebir oyun içerisinde ekipten arkadaşlarımızın gönderdiği uyarıları görecekler. Eğer lag, ping veya internet bağlantı sorunu yaşıyorsa bu durumlarda dereceli maçlara yönelmemesi uyarıdan sonra yönelmesi durumunda ise sistem oyuncuyu AFK olarak algıladığı zaman direkt olarak sistem oyuncuyu 2 alt kademeye düşüyor. gold3 50 lp ise gold5 50 lp gibi.

3) Bilerek besleme ve feed sorunu:

Öncelikle bilerek besleyenlerden başlayalım. Rakibin kule altına flash atıp öldürmesini bekleyenler durduk yere speel harcayanlar fight dönerken oturup izleyenler vs. Ekibimiz bu arkadaşların maçını izleyip bu duruma onay verdiği anda 3 gün boyunca dereceli maç engellemesi ile karşı karşıya kalacaklar. Bu 3 gün zarfında aynı şeyleri normal oyunda yapmaya devam ederse 14 gün normal ve dereceli sistemlerinden uzaklaştırılacak. 14 gün sonunda inatla devam ediyorsa arkadaşımızla yollarımızı ayıracağız:)

Eğer bilerek beslemiyor ancak 1-6 2-10 tarzında feedliyor ise öncelikle bir kaç maçlık durumuna göre hiçbir yargılamamız olmayacak. Özel ekipten farklı deneyimleri olan arkadaşlarımız bu konu ile ilgilenecek. Oyuncunun hareketlerinden farm yapışından buildinden vs elosunu az çok anlayabilecek. Sürekli feed(kötü oynama) kısmından raporlanan oyuncular incelenmeye alınacak. Son 20 maçına bakıldığı zaman bariz bir lose oranı ve bariz bir kötü oynama durumu varsa 4 kademe düşürülecek. plat1 ise plat5 Diamond 4 ise plat3 gibi. Normalde silver elo playerı olup platta d5 elosunda gezen çok kız player var bilirsiniz belki. Bu durum oyuncuların ne kadar hoşuna gitmese de hakettiği kendini geliştirebileceği bir eloda oynaması çok daha iyi olacaktır. Tabi bu incelemeler de haksızlığın önüne geçilebilmesi adına çok detaylı ve 3-5 maçlık değil 20 maçlık bir kontrol sağlanılacak.

Eskisi gibi yüksek elo oyuncuların 5v5 maçlarını lol ana ekranında yayınlayacağız. İsteyen arkadaşlarımız o maçları izleyebilecek. Oyunu ana ekranda olan oyuncuların bunu anlayabilecekleri küçük bir bildirim sağlayacağız. Bu şekilde o maçlarda olan troll bilerek besleme gibi olaylarında önüne geçeceğiz her ne kadar yüksek eloda çok az da olsa. Bu şekilde daha tryhard modda oynayıp daha çekişmeli daha kaliteli ve izleyen oyuncuların o elodaki çekişmeyi görüp hırslanmasını sağlayacak.

Extra: Bronz - silver - gold - ..... Bütün liglerde oynanan son 100 maçta toplamda her maçta 10 hero alınıyor 1000 hero arasında en az oynanan veya hiç oynanmayan heroların listesi yapılacak. Bu heroların neden hiç oynanmadığı neden tercih edilmediği gözlemlenip daha canlı yama notları planlanacak. Oyunda aylardır hiç görülmeyen şampiyonları da oyuna katacağız.

• 1. sorun için sunduğun şey çözüm bile değil. Küfür veya flame, sinirini kontrol edememenden kaynaklanıyor. O agresifliğini oyuna da kolay bir şekilde yansıtabilir. Senin onu susturman, onun öfke kontrolünü sağlamıyor.

2. çözüm ise felaket şeylere yol açar. En basitinden smurf kasmak istiyorsam sürekli afk den heasbımı düşürürüm. Hem yeni heaspla kasmak için uğraşmam, hem de istediğim yere kolayca düşerim. Milletin oyununa da ederim. Daha farklı amaçlarda kullanılacak çok yöntemi var da saymama gerek yok.

Kaldı ki kasıtlı olarak afk kalan görmüyorum hiç nerdeyse. Kasıtlı olanların çoğundan geri bildirim de aldım.

3. çözüm ise pek olası değil. Günde kaç oyun atılıyor, bu oyunların %70'i eminim öyle ya da böyle olaylı geçiyordur. sırf gıcık kaptığı için rapor edeni bile var, bütüüün raporları incelemek imkansız olur.
    Ha ama şöyle bir olabilitesi vardır belki.
    Bugüne kadar hiç ceza almamış oyuncuların kabul olacağı bir başvuru formu açılır, bu raporları inceleyebilecek sayıda insan kabul olunur, bu oyunculara "ne rapor sebebidir/ne değildir, kurallar" vesaire, küçük bir eğitim çalışması yapılır, başarılı sonuç alanlarla ise yola devam edilir.
    Bu oyuncular sallıyorum haftada X kadar rapor inceleyip, sonucu Riot'a bildirmesi gerekiyor. Bunun gibi bişey, kabataslak.
    Ancak şundan emin değilim, oyuncu kitlemiz buyken, bu eğitimi doğru bir şekilde anlayıp uygulayabilecek insan sayısının 3 basamaklı bile olmadığını düşünüyorum.

• Bilerek besleme ve Afk en büyük 2 mevzu

Afk mevzusunu çözmenin yolu basit. İlk 3 dk afk kalınca bozuyorsun sadece afk olanın puanı gidiyor bu zaten olan güzel bişey ama adam diyelim dk 10da afk kaldı o zaman olan bize oluyor. Bir oyuncuya oyunda afk uyarısı geldiği an dk 3 teki gibi sur verilebilmeli.

Tabi bunu kullanıp yenileceği maç presinin puanı gitmesin diye afk kalanlar olacaktır. Bunu da çözmenin yolu 3. afk oyunundan sonra oyuncuya lig düşürülmesi, süreli ban gibi cezalar verilmesi.

Bilerek beslemeye ise hiçbir şey yapamazlar. Küfür edip 9x yemediği sürece kimse feedlemekten ban yemez.

Son olarak maçları inceleyeceğiz falan demişsin değil 15, 150 kişi de olsanız ömrünüz yetmez o kadar maç incelemeye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cruella kullanıcısına yanıt
    Smurf kasmak istiyorsam istediğim yere düşürürüm demişsin de ne alaka onu anlayamadım? Smurf kasmak istiyorsun hesabını düşürüyorsun sonra geri mi çıkarıyorsun? Bunu yapıyorsan düşürmen ne alaka? :D Eğer yapmıyorsan durduğu yerde low eloda durması ne alaka
  • Tmm knk yarın işe başla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metayı kaldırsalar tüm sorunlarımız çözülecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Path Of Exile başla kardeşim taş gibi oyun lol de neymiş yha xd xDD
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sistem oyuncuyu AFK olarak algıladığı zaman direkt olarak sistem oyuncuyu 2 alt kademeye düşüyor. gold3 50 lp ise gold5 50 lp gibi.

Bazı insanlar sırf düşük eloda oynamak için hesap açıyor, ancak ister istemez elo kastığı için yükseliyorlar ya,
    İnsanlar 30. seviye heasp kasmak yerine, bir ya da bir kaç hesaptan maça girip afk kalır. 2 dakikanı harcarsın ve ligini düşürürsün, ki bu da çok saçma olur.
    Yani senin dediğin olay çok saçma asıl. Olay yükselmek zaten. Biri düşmek istiyorsa bu faydalanabileceği bir durum değil. İstediği kadar düşsün.
  • Düşmek isteyen biri afk kalacak oyunlarda? dediğin şeyi mi unuttun bilmiyorum ama 2. kez alıntılıyorum:

quote:

sistem oyuncuyu AFK olarak algıladığı zaman direkt olarak sistem oyuncuyu 2 alt kademeye düşüyor. gold3 50 lp ise gold5 50 lp gibi.

Daha basit bir örnekle anlatıyim:

Elmas oyuncusuyum, 2 hesabım var. kendi hesabım elmas 3, smurf olarak açtığım hesap 50-100 oyun sonra elmasa çıktı.
    Ben tekrar smurf hesap açmak istiyorum.

NORMAL şartlarda benim 1 leveldan hesap açıp, 30 a kadar kasmam gerekir ki "smurf" olsun.
    Ama senin dediğin şey gelirse, tekrar ve tekrar alıntılıyorum:
    quote:

Ben bu kadar oyun atıp 30. seviyeye kasmak yerine, 2 dakikamı ayırıp elmasa çıkan smurf hesabımla 1 tane maça girerim, girdiğim an afk bırakırım.
    Bunu bir kaç kez tekrarlarsam, senin önerine göre 2 lig 2 lig düşeceğim, ve başlamak istediğim yerden tekrar başlayacağım.

Olay Birinin daha çabuk smurf kasıp kasmaması değil, bunun yapılabilir olması ve sonucunda oyuncuların mağdur olması.
    Zaten afk sorunu olduğunu düşünmüyorum, sanki daha fazla nasıl afk getiririz gibi bi çözüm sunmuşsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 14 Ağustos 2018; 7:25:8 >

• Soruna yaklaşımın güzel ama 15 kişilik bir ekiple bunun altından kalkmak imkansıza yakın. Oyuncu kitlesi büyük. Her el olmasa bile 5-6 elde bir afk gelme durumu söz konusu. Flame ve küfür oyunun vazgeçilmezi halinde zaten ondan bahsetmiyorum bile. Zor iş ama düşünce güzel.
    Canım kuruyelim insanlar smurfu kasmak için kasmıyor mu zaten. Düşürüp tekrardan geri çıkarması ne işine yarayacak. Yada düşürüp normal oyun mu atacak smurfun da :D Ayrıca 100 maçlı smurf hesap kasmaz hiç kimse 0 dan kasarlar unranked olsun diye.
  • Anlamak istemiyor musun anlamıyorum.

Baştan alıyorum:

Ben elmas 5 oyuncusuyum. Aşağılık kompleksine sahibim. Derecelilerde her oyun herkesi ezmek istiyorum. Elmas5 hakettiğim lig olduğu için bunu her zaman yapamıyorum.
    Dereceli oynamak için 1 tane smurf hesap açıyorum ve 4-5 günde 30. seviye yapıyorum.
    Başlıyorum milleti ezmeye.
    20-30 oyun sonra baktım ki ligim elmas5 e yaklaşıyor, milleti ezemiyorum.
    Normal şartlarda gitip tekrar 4-5 günümü harcamam lazım.
    Eğer senin sistem gelirse, ben oyuna girer ve afk bırakırım ve 2 aşama düşerim. Bu olayı bir kaç kere tekrarlarım ve toplamda 20 dakikamı falan alır.
    BU SAÇMA YÖNTEM İLE 2 DAKİKAMI AYIRIP LİGİMİ ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE DÜŞÜREBİLİRİM

LÜtfen konuyu saptırma bak, konu anlattığım şeyin mantıklı olup omlaması değil, zaten böyle bir şey yapacak değilim, ancak illa ki yapacak olan var.
    BUNU YAPACAKLAR DERECELİ OYUNLARA GİRİP KASITLI OLARAK AFK KALACAK, VE DİĞER 9 KİŞİNİ MAĞDUR BIRAKACAK.

Hala o saçma şu saçma dersen buracıkta keseceğim kendimi. Önerdiğin şeyin çok bariz bir açığı var. Çok basit bir şey yani.

• VEYA

sırf hoptirik şampiyon sıralamasında bilmem kaçıncı olmak için, başka bir şampiyonla girip afk kalırım ve ligim düşer.
    Düşük ligde daha iyi kda yaparım.
    Sonrasında ligimi eski seviyesine çıkarır ve sıralamamı yükseltirim.

Bunun 99 farklı örneğini verebilirim sana.
  • bu bahsettiğin sorunların hiçbiri oyunda yok. bence sorun değil bunlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.