Şimdi Ara

LoL'mü HoN'mu DotA'mı Avo Heroes'mu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
784
Cevap
6
Favori
46.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ve ek not olarak yazayim her heroyla oynamasini bilen tabiri caizse yardirir.her heronun bir fark yaratan ozelligi oldugunu unutmamak lazim
  • Dota 2 geldimi dota 2 oynanır. Onun dışında hon. Lol de 2000 den fazla match attım. Oyun bayıyor. Bir oyun vardı mesela twitchin biri 14 defa öldü 0-14 tü. Zaten 7-8 defadan sonra para bile vermiyor 100 gold mu ne geliyor. Adam gitti " JUST DEF AND FARM " taktiği ile 30 dakika tower dibinde minion kesti itemları çekti sonra hiç birşey olmamış gibi herkesi öldürdü. Honda öyle birşey olsa o twitch i oynayan adamı kicklerler. Çünkü milletin levelı 18-19 olduğunda o adam daha 11 levela bile ulaşamaz. Kastırtmazlar ona. Birde hon un 3v3 mapi. Lolün 5v5 mapinden büyük. Ayriyetten her hafta herolar değişiyor bambaşka herolar geliyor. Single draft modu var mesela herkese rastgele 3 hero geliyor (açılmamış herolarda dahil). Bütün dünyanın dediği gibi. Lol casual Hon hardcore. Bunu herkes kabul etti zaten. Dota 2 gelene kadar kral hon. Hon hiç değilse daha adult. Sesler mekanlar effectler. Hon da immortal olduğunda yaşadığım o anı lolde 3000 oyun atsamda yaşayamam :D. İlk başta hon a başladım deadwood tan tek yemiştim dedim böyle oyun mu olur sonra hasta oldum hon a oynaya oynaya. Mesela deadwood tek kişiye çalışıyor ilerde espirisi kalmıyor fazla. Bi magmus kadar iş yapmıyor sonlarda. Ayriyetten şunuda ekleyim leaverlar honda barınamıyor. Direk leaver % diye bir olay var. O yüzde 5 in üstüne çıktımı match making sistemini kullanamıyor. Kişiler tarafından kurulan oyunlara girmek zorunda yaklaşık bi 10 oyun puan falan alamıyor. Lol ü 1.5 sene oynadım. Honu 2 ay. Hon daha iyi bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 27 Nisan 2012; 20:50:12 >

• HON'da amun ra gibi bir hero varken gidip japon animeleri ile asla oynamam
    günlerdir silver kasıyorum.. 520 oldu.. yakında alacagım adamımı..

bu arada HONda hero ile creepleri karıstıranlar interface'i biraz kurcalasın.. ordaki always show health bar secenegi ve hero barlarını kalın gösteren ayar direk olayı değiştiriyor.. HON'un ormanıda orman, herosuda hero.. LOLdeki orman nedir öyle.. agaçlar herolardan küçük, ecük bücük.. iğrendim resmen.. animelere gıcık oldugum için LOLden ekstra igrendim. mastery olayıda iyi güzel ama item yapma olayını kısırlaştırıyor.. herkes masteryli item kasmaya çalışıyor.. ayrıca manasız hero LOLde çok fazla.. itemların çoğu çöp oluyor.. az bile olsa heroların manası ve mana isteyen skili olmalıydı.. dengeyi acaip bozuyor.. bir tane battalgazi gibi ablamız var.. skiller 3-5 sn cdli çatur çutur herkesi indiriyorsunuz.. 2.ci oyunumda 25 kill almam oyunun saçmalıgının en büyük ispatı..

DİPNOT: Honda düzenli takılan varsa beni ekleyebilir, nickim tosunpasha

• quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

HON'da amun ra gibi bir hero varken gidip japon animeleri ile asla oynamam
    günlerdir silver kasıyorum.. 520 oldu.. yakında alacagım adamımı..

bu arada HONda hero ile creepleri karıstıranlar interface'i biraz kurcalasın.. ordaki always show health bar secenegi ve hero barlarını kalın gösteren ayar direk olayı değiştiriyor.. HON'un ormanıda orman, herosuda hero.. LOLdeki orman nedir öyle.. agaçlar herolardan küçük, ecük bücük.. iğrendim resmen.. animelere gıcık oldugum için LOLden ekstra igrendim. mastery olayıda iyi güzel ama item yapma olayını kısırlaştırıyor.. herkes masteryli item kasmaya çalışıyor.. ayrıca manasız hero LOLde çok fazla.. itemların çoğu çöp oluyor.. az bile olsa heroların manası ve mana isteyen skili olmalıydı.. dengeyi acaip bozuyor.. bir tane battalgazi gibi ablamız var.. skiller 3-5 sn cdli çatur çutur herkesi indiriyorsunuz.. 2.ci oyunumda 25 kill almam oyunun saçmalıgının en büyük ispatı..

DİPNOT: Honda düzenli takılan varsa beni ekleyebilir, nickim tosunpasha

Sen lol oynadığına emin misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: dipcihino

Hon sadece dotanı cilalanmış halidir kendine özgü championları sınırlıdır
    lolda morello istifa ettiğinde denge sorunu çözülücek diye düşünüyorum ayrıca ward var lolda

lolda en önemlisi jungle vardır honda jungle yapan champ neredeyse yok
    lolda strateji konuşur hon arcadedir
    lolda motherbase de salisede ölürsün honda yeteri kadar kastıysan 5 kişiyi alıp çıkabilirsin

Hondaki junglerlar loldekilerden fazla bu 1
    Kendine ozgu hero sayisi yaklaşık 70 bu 2
    Lol de çok kolaydır paramgitmez item kastıysan tek basina 5 adam kesersin hın takım oyununa stratejiye bağlıdır lol gibi ezik değildir bu 3
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vyn

kısaca özetlersek Honda oyun kazanmak iteme bakar lol de oyun kazanmak takım oyununa bakar honda tek itemle tüm takımı kesebilme gibi bir saçmalık söz konusu spam build diye nitelendirilen kısım :) lolde o biraz zor işliyor masteries spell vs . gibi

Honda takım oyununa stratejiye bakar lol de para gitmez herkes 18 levlerin 1 level başlarsın item kasarsın kasarsın 1v5 alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuems

Öncelikle iki oyunda bilgisayarımda var ve ikisini de oynamış bir insan olarak yorumluyorum

-Hon biraz daha grafiksel olarak iyi fakat seçilebilirlik olarak kötü saçma sapan bi jungle sistemi var creplere leash atınca birkaç saniyede respawn oluyor tek spotta yüzlerce krep kesmek mümkün
    -LoL grafikleri japon aniemeleri gibi çizgi filimsi fakat seçilebilirlik çok fazla.. Oyunda neye vurduğunuzu çok rahat görebilirsiniz minionlar şampiyon boyutunda olmayıp last hit atmak Hon kadar zor değil gameplay olarak LoL biraz daha kullanışlı.
    -LoL de item stack olayı çok sınırlı iken Hon da bu durum tam tersi item stackleyememe durumu çok sınırlı..
    -Masteries ve Rune kısmı sayesinde "Pro"luğa farklı bir boyut kazandıran LoL'de bir şampiyonu çok farklı alanlarda kullanabilirsiniz fakat Hon' da durum böyle değil A şampiyonu support ise o sadece support carry ise sadece carry tank ise sadece tank olarak görev yapabilirken LoL'de mesela bir tankı AP, AD, skillere göre support kasabilirsiniz.. yada carry bir şampiyonu tank yapabilirsiniz... bu da rakibin gidişatına göre kendini yönlendirmek oluyor ki oyunu birazdaha bütünsel algılamayı gerektiriyor bunu biraz açarsam Lol'de A şampiyonuna en iyi build oyunun gerektirdiği builddir karşıda sağlam vuran mage varsa X buildini Attack damage yapan çoksa Y buildini gidersiniz.. ama Hon!da durum A şampiyonu varsa gideceğiniz tek build X tir..Y si yada Z si yoktur..
    -Hon'da gold kaybedersiniz fakat itemlerin fiyatları yüksek olduğundan ve minionların daha fazla gold vermesi (yaklaşık 3x LoL) Lol'deki gold kaybetmeme sistemini dengeliyor..

Sen honı götürler oynamıştık Nooob dediklerinin biri doğru olsa bari

• quote:

Orijinalden alıntı: GodSaveUsEveryone26

quote:

Orijinalden alıntı: BelieveMe

Strateji için şart koşmak nasıl bir mantıktır hey Allah'ım...

Ahh ahh şu forumdaki troller yok mu hocam konuda honu savunan insanlardan 2 yada 3 ü neden honu tercih ettiklerini göstermiş lol de ise çoğu kişi oynadığı için neden lol u seçtiklerini anlatmış.Ama bir iki Troll çıkmış ders vermeye kalkmış yok hon böyledir lol kötüdür pis lol öcü lol falan filan.darkest earth bir tek bu arkadaşın söyledikleri doğruya yakın geldi ama benim tercihimi soracak olursanız(sormıyacaksınız ama genede söyliyim) lol'dur.Sebebi ise DotA dan farklı bir mekanik, insanın gözüne hoş gelen grafikler, rahat bir oynanış , ve özgün herolardır.Eğer tepkilere bakacak olursak (HON U DENEMEDİĞİMİ DE BELİRTİYİM BAZI TROLLER HEMEN ATLAMASIN) lol çoğu kişinin gözünde hon dan daha iyi bir oyundur.

Evet lol cogu bebenin gözünde daha iyi bir oyundur çünkü herkes beceriyor git bir internet Kafe'ye gör lol alemini

• quote:

Orijinalden alıntı: fahri abi

quote:

quote:

Ahh ahh şu forumdaki troller yok mu hocam konuda honu savunan insanlardan 2 yada 3 ü neden honu tercih ettiklerini göstermiş lol de ise çoğu kişi oynadığı için neden lol u seçtiklerini anlatmış.Ama bir iki Troll çıkmış ders vermeye kalkmış yok hon böyledir lol kötüdür pis lol öcü lol falan filan.darkest earth bir tek bu arkadaşın söyledikleri doğruya yakın geldi ama benim tercihimi soracak olursanız(sormıyacaksınız ama genede söyliyim) lol'dur.Sebebi ise DotA dan farklı bir mekanik, insanın gözüne hoş gelen grafikler, rahat bir oynanış , ve özgün herolardır.Eğer tepkilere bakacak olursak (HON U DENEMEDİĞİMİ DE BELİRTİYİM BAZI TROLLER HEMEN ATLAMASIN) lol çoğu kişinin gözünde hon dan daha iyi bir oyundur.

Evet lol cogu bebenin gözünde daha iyi bir oyundur çünkü herkes beceriyor git bir internet Kafe'ye gör lol alemini

Hee evet hepsi 2k + da oynuyor zaten.

• metn2 varken halen neler oynuyosunuz ayıp be
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut1993

quote:

quote:

quote:

lol de 2k nın altında olanların sayısı üstünde olanların en az 5 katı bunu bilmiyorsun sanırım?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

lol de 2k nın altında olanların sayısı üstünde olanların en az 5 katı bunu bilmiyorsun sanırım?

Demek herkes beceremiyor.

• Hon inanılmaz hızlı bir oyun diğerleriyle hiç karşılaştırılamaz ve bu yüzden bence en çok eğlenceyi de hon veriyor. Bu aralar dota2 oynuyorum sadece o da 5 arkadaş beraber girdiğimiz için onun verdiği eğlence bambaşka. Ayrıca geleceğin RTS oyunu dota2 olucak yani alışmak lazım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Demek herkes beceremiyor.

hayır çoğu kişi 30 levele daha gelmeden oyunun rezilliğinin farkına varıyor ve bırakıyor

• DOTA
  • Öncelikle bilgisayarımda bu tür olarak bi ara çok kısa lol yüklüydü dota2 betaya bir göz atma fırsatım oldu, bu iki oyuna rağmen uzun süredirde hondayım ve 1710 mmr bir oyuncu olarak bunları yazıyorum nick= abrajj
    Grafikte= HoN Dota-2 kapışır herhalde.
    En canlı en renkli akıcı ve atmosferik grafikler honda.
    LoL: Göreceli, anime seven var sevmeyen var.
    Dota2=Pastel, çok güzel bir akıcılık ve atmosfer yaratıyor fakat karakter çizimleri berbat, nasılsa herkes oynayacak ve alışacak bir süre sonra bunlardan şikayet eden kalmayacak ama şu an bu gerçeği kimse gözardı etmesin.

Ses: Kesinlik Dota-2 sadece karakterlerin atışması bile yeterli
    Hon: Girişteki abimizin sesi bir çok insanı etkilemiştir bir süre sonra sıkıcı gelsede o abimizin quad kill'leri immortalları, annihlation'ları demesi için bile oyunu oynarsınız o derece bagırıp gaza getiriyor insanı.

Yeni herolar: HoN ve LoL
    Neredeyse her ay hona yeni hero geliyor lolü bilmiyorum durum nedir fakat şu haliyle dotadan kalablık olduğu kesin.

Yeni oyun tipleri: Hon
    Dota2 klasik devam ede dursun, hon yeni midwars haritası ile birçok oyuncuyu daha sevindirdi tamamen oyunculara özel bir harita yaptı diyebiliriz, onun dışında 3x3 grimss crossing hala daha çok tutulan hartialardan bir tanesi.

Online sayıları ve match making sistemleri, hon artık 100k yı görüyor, lol ile dota2 ne durumda bilemiyorum, honda 10 kişiden 8 i size yakın bir stille oynar oyunları hızlı bulur dc olsanız bile dc olan kişi gruptan çıkar bir başka oyuncu ile yada cagrılan oyuncu olarak hemen oyuna başlarsınız eski sistemine göre en çok sevdiğim özelliklerden bir tanesi bu oldu (ortalama vermek gerekirse birçok oyuna bağlanmak en fazla 45 saniye sürer,)

LoL ü oynayan bir arkadaş hona gelmişti, denie var dedi oynamadan bıraktı, aynı şekilde bende merak etmişimdir lol'de neden denie yok ve bunu eksiklik olarak görüyorum.

Honda her karakterin guide;'ı vardır bilmeyen biri az ingilizce ile guide'ı bir kez okusun ve okuduğunu anlasın ardından o guide tık atsın alacağı tüm eşya ve skilleri doğru vermiş olur ve yabancılık çekmeden o heroyu kısa sürede öğrenir yani yeni heroları denemek honda daha keyifli heleki heronun stiline alışırsanız bir anda yeni herolarla haftalarınız geçebilir, aslında oynanmamış her heroda yenidir oda bambaşka birşey :)

Peki Honda heroların kullanıcılardan çıktığını biliyormusunuz?
    Herkesin bir herosu olmasıda mümkün, yeterki büyük bir çoğunluk sizi tanısın ve heronuzu sevsin, gerisi oylamaya kalmış.
    Hondaki alt avatar olayıda güzeldir oyunu tekdüzelikten çıkartır sürekli yenilikler görürsünüz.

Tüm bunlar ve fazlası yüzünden Heroes Of Newerth şu an en iyisidir.

• Lolu 1 sene dotayi 4 sene honu da 80 mac oynamisligim vardir. Riot games, dotayi yapan icefrogun yaninda calismis adamlari toplayip lolu yapmis. Bu oyun disardan bakildiginda haritada kosturan hareketli gif resimlerine benziyor. Ama oynarken egleniyorsun. Cunku hero satin alma sistemi, level sistemi, ve online rank sistemi ile kendini bagliyor. Rts rpg oynanis sekli sayesinde de zevk veriyor. Strateji bakimindan 3 oyun da ayni. Hic bir farki yok bana kalirsa. He su farki var. Hon cok hizli, lol yavas, dota kivaminda. Kisiye gore degisir. Ama bu olay lol u daha kolay kiliyor. Bu da lol oyuncu kitlesini arttiriyor.
    Dota ya gelecek olursak, bence bu oyunun gorseli loldan daha iyi. Ama maphack ve leaverlarla acikcasi oyundan bezdiriyor. Ve oyun eskidigi icin de psikolojik bir etmen daha.

Hon diyecek olursak, bunda fazla bahsedemeyecegim cunku az oynadim. Ama hizli bir oyun ve dotanin aynisi degil.grafikleri kisiye gore degisir ama lolden cok daha iyi ve alisilinca cok rahat geliyor.dota grafikleri bile lolden daha iyi bir motor kullaniyor ama olay grafik degil. Dotadan gelen herolari cok daha guclu. Bu da oyunu hizli ve zor yapiyor. Kisiye gore gayet guzel gelebilir.

Ben su an dota 2 oynuyorum ve gayet mutluyum. S2 games ve riot games gibi yeni yetme oyun sirketleri yapmiyor bunu. Ve su an kapali beta surumu olmasina ragmen online. oynayan. 79000 kisiyi buldu.sanirim honda bu oran 100000 civari lolde de 400000-500000 civariydi. Rakamlar asagi yukari boyle sanirim.
    Bide ilk mesajda alapaya gamesin cikardigi bir zirvalik daha var berbat. Alapaya games iyi degil tavsiye etmem bosa zaman harcarsiniz.
    Cevap:listede yok ama Dota 2. Listeden sececek olursam Dota. Neden dota? Cunku cok alistim ve orada kaliteli bir arkadas kitlem var. Olmasaydi hon oynardim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Üçü de farklı tatlar bence.Dediğin şey portakal mı mandalina mı yoksa limon mu ? demeye benziyor.Bence eğlence yönünden : Dota => LoL => HoN
    HoN'u sona koydum cünkü hon oynuyacağıma zaten kral gibi dota oynarım ama lol'un farklı bi havası var...
  • Şimdi şöyle bişey var ki, hon ve dota 2 oynandıktan sonra lol ve dota oynanamıyor...
    İkiside grafik ve hız bakımından yavaş oldukları için hem alışma süreci hem farklılık insanı soğutabiliyor.
    Bu yüzden hepsi bir değil, yarın hon-2 çıksın hon oynanmaz mesela, nasıl ki dotacıların büyük bölümü dota2 ye geçti, buda öyle birşey oldu artık.

Küçüçük ve piksel piksel grafiklerle oyunu oynayan ve zevk alan adamlarada saygım vardır, her bünye kaldıramaz.
  • lolden bi cacık olmaz bi sureden sonra sıkıyo artık
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.