Şimdi Ara

Longlegs | Nicolas Cage - Maika Monroe (2024)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Longlegs | Nicolas Cage - Maika Monroe (2024)

Hikaye, yetenekli yeni bir FBI ajanı olan Lee Harker'ın (Monroe) çözülmemiş bir seri katil vakasına atanmasını konu alıyor. Soruşturma daha karmaşık hale geldikçe ve gizli kanıtlar ortaya çıktıkça, Harker kişisel bir bağın farkına varır ve başka bir aile cinayetini önlemek için hızlı hareket etmesi gerektiğini anlar.

Longlegs | Nicolas Cage - Maika Monroe (2024)NEONyoutube
    Bow all the way down. LONGLEGS 7.12
    https://www.youtube.com/watch?v=FXOtkvx25gI

Film dijitale bugün geldi.

• Nicolas Cage son zamanlarda ne bulursa oynuyor bizde izliyoruz ama adam sonuçta Nicolas Cage.. yani Nicolas Cage varsa izlenirLonglegs | Nicolas Cage - Maika Monroe (2024) 

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

Bu da çok yanlış. Ne bulursa oynayan adamın filmine güven olmaz her filmi izlenmez. Zaten bu adamlar iyi filmlerde oynuyor diye markalaşmış. Seçici olmadıktan sonra yıldız olmanın ne anlamı kalıyor ki? Çok yanlış işler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonlara doğru biraz sıkmaya başladı ama seyrettiğime pişman etmedi. Bayağı kasvetli bir film, normalde sevmem ama iş ortalamanın üzerinde olunca iyi gidiyor. Nicolas Cage filmi taşımış zaten. Longlegs karakterine ve onun oyunculuğuna hayran kaldım. Sırf onun performansı için bile seyredilir bence.

• Güzel filmdi beğendim. 2024'ün iyi filmlerinden aşırı True Detective ve Fargo havası aldım. Nicolas Cage ne rolü üstlenmiş öyle döktürmüş, harikaydı. Longlegs | Nicolas Cage - Maika Monroe (2024) 

• Güzel filmdi, Nicolas Cage’in oyunculuğu yine üst düzeydeydi. Filmde Alan Wake oyunun esintileri vardı gibi geldi bana da.

• Güncelleme: Hype kurbanı olmuş filmdir. 6/10 puan işler; fazlası değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaankrsln -- 28 Ağustos 2024; 23:29:44 >
  • Filmin en büyük eksisi dedektiflik hikayesi gibi sunulması. Hâl böyle olunca senaryoda ve kurguda sağlam örüntü arıyor izleyici. O hikayelerin türü olan psikolojik gerilimden de daha ötede korku gerilim olarak karşımıza çıkan bir yapım. Teknik olarak söylenecek pek bir şey yok, kusursuza yakın. Görüntü yönetmenliği, ses tasarımı harika. Stil olarak zevk veriyor izlerken. Filmin başında kıpkırmızı kadraj yavaş yavaş filme açılır ancak o kırmızı rengin tonu her zaman filmde var olur, özellikle Harper karakterine ışıklarla beraber siner. 

Ancak bunun ötesinde filmin matematiği, vermek istediği şeyleri hiç kullanmamasıyla kendini aşağı çekiyor. Seri katil hikayesi olmasına rağmen fbi yeterince olay içinde değil. Dört beş kişinin müdahil olduğu sıradan bir suç olayı gibi yansıtılıyor. Ekiplerin üniformasında FBI yazısı görmesek herhalde sıradan şehir polisleri olarak algılarız durumu. Böyle olunca planlarını belli algoritmalar üzerinden tasarlayan katilin hikayesi de genişleyemediği için kendi içerisinde basit görünüyor. Harper olayı çözdüğünde sanki sudoku başarmış gibi yaklaşım var, etki etmiyor bile. Basına yansıyanlar sadece önümüze gelen haber küpürlerinden ibaret. Nasıl yankı buldu, halk arasında nasıl bir tepki var en ufak emare yok. Son derece dar alanda ilerleyen bir örgüsü mevcut. Yavaş yavaş hikayenin çözümünün Çocuklarını Yiyen Satürn temalı okült öğelere dayanıyor olması da yetersiz kılıyor hikayeyi. Neden dersek, cevabı kolay okunuyor olmasında saklı. 6/10

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Fbi direktörünün kızı odada Harker ile konuşurken, babasının hiçbir eşyasını atmadığını ve bebekleri için özel yer oluşturduğunu söylüyor. Doğum günü de yaklaştığı için aslında sıradaki kurbanın bu aile olacağı anlaşılıyor. Harker annesini ziyaret ettiğinde onun da yarı çöp evini görünce bütün eşyalarını sakladığını görürüz ve olayın merkezinde hem kızımızın annesinin hem de küçük kızın olacağını anlarız. Finale de bu şekilde yansır. Sonuç olarak hikaye bizi ne sürprizlerle karşılar ne de sunduğu şifreli, çözümü zor gibi görünen hikayeyi ileri taşıyarak etkileme amacı güder. Harper'ın arkasında, yanında her zaman keçi imgesi görüyoruz ki böylece şeytanın her zaman onu izlediği de anlaşılır. Ancak hikayenin her şeye tembel yaklaşması filmin de vasat seviyesinde kalmasında en büyük etken elbette. Yarım bir dedektiflik dili ve yarım bir korku anlatımı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Katılıyorum. İnsanlar neden Brad Pitt veya Tom Cruise filmlerini izliyor? Yalnızca kendi performanslarıyla alakalı değil. Kesinlikle kusursuz olmasa bile belirli bir kalitenin garanti olduğu yapımlarda boy gösteriyorlar. Seçici olmak bir aktör/aktris için önemli. Yoksa kariyer ve itibarlarına da kolaylıkla zarar verebilirler. Çeşitli damgalar yiyip miraslarını bozabilirler ve bunlarla hatırlanabilirler.

• true detective havası vardı filmde ben beğendim nicolas babada iyi oynamış ..

• Yani bugün şu filmi filmsizlikte izledik. Film de tüm online izleme sitelerinden kaldırılmış he. Hani puanına filmi kaldırmalarına bakınca diyorsun ki lan nasıl bir şey acaba, kesin güzeldir. Torrentle indirip altyazını yapıştırdım. Longlegs hayatımda anlamsızca geçip giden bir 1 saat 40 dk oldu. Bomboş film. Bir kere filmin sizi içine çekmek, sürükleyicilik sağlamak, seyirciye bir şeyler anlatmak gibi bir derdi yok. O kadar sıkıcı boş sahneleri, o kadar vakit öldürmek için konulmuş boş kesitler var ki... Bir de filmde böyle durgun sahneler için arkada çalan ambiyansa uygun bir müzik de olmayınca film ekstradan sıkıyor.

Yani diyordum yorumlarda belki de millet çok abartıyordur, hiçbir şeyi beğenmeyen kitledenlerdir, ortalama bir iştir filan ama yok. Ortalama bir işmiş gibi görünüp bomboş duran bir data israfı. Finali de bu mu yani dedirtti. O kadar sıkıcı sahnelere rağmen seyirciye sırf gizemi için zorla kendine fırsat verdiren yapımın senaryo düğümü hiç doyurucu değildi. Evet bir şeyler anlatıyor, olay çözülüyor ama tatmin edici değil.

Nicolas Cage'in hatrına izledim ama onun için de değmezmiş. Cage'i de epey tanınmaz hale getirmişler. Filmde olduğunu bilmesem tanımazdım, gerçi altyazılı izledik sesinden tanırdım yine de komple yüzüne plastik makyaj yapmışlar.

Neyse 5/10 derdim ama yok 4/10. Şişirilmiş bir yapım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Eylül 2024; 14:1:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.