Şimdi Ara

LPG alırken ki dalgınlığım ve başıma gelen olay (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pompa meselesi sorun değil. kart işlemi henüz provizyonda olduğu için petrol istasyonuna ulaşamasanız dahi bankaya telefon açıp provizyonu iptal ettirin. zaten fiş fatura olmadığı için istasyon farkına bile varmayacaktır. asıl sorun bu dalgınlıkla yola çıkmak. kafayı fazla meşgul etmeyin. tarçın veya zencefil çayı falan için.
  • Enayi yerine koyulmak yok bence de, durumu anlatın anlayacaklardır.
  • Sizin hatanız, pompayı tekrar açıp kapatmanız. Çağıracaktınız elemanı baksın, bende de oluyor. Bazen basmıyor çağırıyorum.

Ayrıca bende şu noktayı anlamadım. Eleman geldi pompayı taktı, fulle dediniz. Pompayı yeni taktığı için kartı okutur yoksa gaz vermez, kartı okuttuğu için ekran sıfırlanır ve gaz almaya başlarsınız. Daha önceki kişinin aldığı gaz miktarı ile sizinki ne alaka yani? Yoksa pompayı da siz takıp, kendiniz mi doldurmaya çalıştınız bunlar muhabbet ediyor diye..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • BUgune kadar hic pompaya mudahele etmedim. orada sizin hataniz var kesinlikle. Adami cagirin gelsin isini yapsin.

Istasyon istese bulur o gunun sonunda zaten fazla yakit skibi cekildigi bellidir. Ama buyuk ihtimal kimse ugrasmaz. Zaten bilinmeyen bir firma genel merkez de sallamamis. bence ustune bir bardak su icin.
  • Hocam bu gibi hafif durumlarin aksine benzin yerine dizel verip motoru hacamat etme durumlarinda bile "bazi" benzin istasyonlari uste cikiyor,karsilamam diyor ki magdur kisinin elinde fis,goruntuler oldugu halde.
    Sorununuz bu raddelere gelmeden cozulurse iyi olur ama kendi hatasi olmadigi halde bazi benzin istasyonlarindan magdur olan insanlarda oldu zamaninda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Sizin hatanız, pompayı tekrar açıp kapatmanız. Çağıracaktınız elemanı baksın, bende de oluyor. Bazen basmıyor çağırıyorum.

Ayrıca bende şu noktayı anlamadım. Eleman geldi pompayı taktı, fulle dediniz. Pompayı yeni taktığı için kartı okutur yoksa gaz vermez, kartı okuttuğu için ekran sıfırlanır ve gaz almaya başlarsınız. Daha önceki kişinin aldığı gaz miktarı ile sizinki ne alaka yani? Yoksa pompayı da siz takıp, kendiniz mi doldurmaya çalıştınız bunlar muhabbet ediyor diye..

Bencede , çünkü pompa sıfırlanıyor zaten gaz basmasa da.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Sizin hatanız, pompayı tekrar açıp kapatmanız. Çağıracaktınız elemanı baksın, bende de oluyor. Bazen basmıyor çağırıyorum.

Bencede , çünkü pompa sıfırlanıyor zaten gaz basmasa da.

Yani, düğmeyi istediği kadar açıp kapasın, kartı okutmadığı müddetçe gaz alamaz. Bende de kartı okutuyor ekran sıfırlanıyor, hatta gaz gelmiyor sıfırda bekliyor. Dedim gaz basmıyor tekrar bakın, tekrar açıp kapatıyor kartı okutuyor dolduruyor bu sefer.

Çok acil işim olsa bile, wc, market ihtiyacı vs önce benzin ya da lpg'nin dolduruyor olmasına bakar öyle girerim içeri. Çıkarken de slibi alırım.

Gerek eleman, gerek bireyin hataları bu kadar tesadüf nasıl olur dedirtiyor.

• Güzel ülkemin oluşturduğu güven duygusu sağolsun. Aracıma benzin ya da gaz alırken pompanın başında adım adım naptıklarını kontrol ederim. İhtiyacım varsa sonra bakarım.

• Forumun linç ekibi gelmiş yine ilk mesajdan sonrasını okumadan tüm kabahati bana yıkmayı başarmış bravooo

• Aynı durum benim başımada gelmişti benim arabadada bazen şamandırası takılı kalabiliyordu arabayı tekrar çalıştırınca geri düzeliyordu o gün bi kaç kez stop edip çalıştırdım gösterge kımıldamadı gittim aldığım istasyona ordan plaka girilen fiş kısmından kontrol edildi verilmemis yakıtımı aldım çıktım sizde pompanın plaka girilen kısmından kontrol ettirebilirsiniz yakıt alıp almadığınızı

• bence 5te 5 siz suçlusunuz. biraz dhaa sakin olaymışsınız hiç bir sorun yaşamazmışsınız sağlık olsun oraya gittiğinizxde kontrol gerçekleşir gazınızı verirler
  • quote:

Ben pompayı tekrar açıp kapatmadım. Adam diğer araçtan pompayı söktü benimkine taktı, ne kadar dedi fulle dedim. pompaya doğru yöneldi kartını falan okutmaya başladı ben de hemen tuvalete koştum.5-6 dk sonra geri döndüğümde pompa araca takılı, pompa düğmesi 1 konumunda, ekranda 16 litre gaz verilmiş görünüyor ve akış durmuş adam ortada yok. Dolum işleminin gerçekleştiğini düşündüm fakat ben ödemeyi yaparken az da olsa gaz basıp ödediğim tutarla pompadaki tutar arasında fark olmasın diye anahtarı 0 a çevirip market kısmına girdim ödemeyi yaptım. İstasyon kalabalıksa bir pompacı birden fazla pompayı idare ediyor. yeni araçlar yanaştığında müşteri kaçmasın diye dolumu devam eden araçları sallamayıp diğer pompalarda boş bekleyen araçlarla ilgileniyorlar.

Ama nasıl olduysa pompacı yakıt dolum işlemini başlatmamış pompayı benim araca taktığı ile kalmış, önceki aracın aldığı yakıt bilgileri kalmış ekranda ve ben o yazan gazın bana verildiğini düşünüp parasını ödemiş oldum.

• esenler shellde benzin alırken benzer durum başıma gelmişti
    2.5 ay sonra plakadan bana ulaştılar 159tl benzin hediyeniz var dediler gittim aldım
    benden önce dayım ödemiş yakıtı benimde haberim yoktu 2 kere ödemişiz
    m.etmeyin söyleyince iade ederler paranızı zaten farketmişlerdir bile.
  • Bir uğra dönüşte bakalım ne diyecekler..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler. Muhattabınız shell olunca müşteri memnuniyeti faktörü devreye girmiş. Umarım benim olay da çözülür. Meramgaz güvendiğim bi istasyon daha önce defalarca farklı şubelerinden yakıt aldım, yakıt kalitesi ve menzil konusunda gayet iyi ve piyasaya göre 30 kuruş ucuza vermeleri harika bi durum :)

Bir sonuç alamasam da mühim değil 33 liradan batacak değilim, hem benim hem pompacının dikkatsizliği sonucu olaşan bir durum. Ben başkalarının da başına gelmesin diye bir anı olarak paylaştım, yapabileceğim birşey varsa diye de akıl danışmak istedim ama bazı arkadaşlar ne zaman tuvalete gideceğime, hayat tecrübeme kadar laf etmediği şey bırakmamış.
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    forumda doğaldır bunlar kişisel algılamayın.
    cana geleceğine mala gelsin hayırlı yolculuklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Kamera kayıtları

Pompada öndeki aracı beklememek için geri geri yanaşmıştım pompaya. Düz yanaşsaydım pompadaki rakam hareketlerini bile okuyabilirdim belki kameradan full hd + geniş açı.

Sizin kameranızın kayıtları değil. İstasyondaki kamera kayıtlarına bakın. Tabi silinmedi ise. Pompaya yanaştığınız, pompacının hortumu arabanıza takması kayıtlıdır belki. hortumu taktıktan sonra pompada hiç bir işlem yapmadığı görünüyorsa size yakıt vermemiş demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 20 Aralık 2014; 9:36:54 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

İki nokta dikkatimi çekti.

Fulle diyorsunuz ama 33 tl gaz alımı size ilginç gelmiyor. İki anahtarı niye 1 den 0 a alıyorsunuz ?

Burdan bir sonuç çıkmaz gibi duruyor. Gecmis olsun. Yakıt dolumu bitmeden pompa baasindan ayrilmamak en iyisi.

Depoyu fullemeye girdiğimde aracımın son fullemeden itibaren 155km yol gittiğini gördüm km saatinde. İStasyon gazı 1.97 den satıyordu. 33 liraya 16 litre gaz basılmış. Aracım ortalama 9-10 litre yaktığı için zaten o kadara fulleneceğini tahmin ediyordum o yüzden hiç kıllanmadım 33 tl ye dolduğunu görünce.

Anahtarı 1 den 0 almamın sebebi, bazı pompalar depo dolduktan sonra çok yavaş da olsa 10-15sn de bir 2-3 kuruş gaz basmaya devam ediyor. Daha önce başıma geldi. pompacı ortada yok depo dolmuş, ben içerden ekranda okuduğum rakamı çektiriyorum, aracın başına gidiyorum o ne pompa 30 kuruş daha gaz basmış. Ara ki pompacıya vermek için 30 kuruş bulasın. Bunu yaşamamak için pompayı kapatıyorum böyle bir durumda.

1.97 den gaz kovalarsan bazen de boyle avlanirsin iste. Gecmis olsun...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

İki nokta dikkatimi çekti.

Fulle diyorsunuz ama 33 tl gaz alımı size ilginç gelmiyor. İki anahtarı niye 1 den 0 a alıyorsunuz ?

Burdan bir sonuç çıkmaz gibi duruyor. Gecmis olsun. Yakıt dolumu bitmeden pompa baasindan ayrilmamak en iyisi.

Depoyu fullemeye girdiğimde aracımın son fullemeden itibaren 155km yol gittiğini gördüm km saatinde. İStasyon gazı 1.97 den satıyordu. 33 liraya 16 litre gaz basılmış. Aracım ortalama 9-10 litre yaktığı için zaten o kadara fulleneceğini tahmin ediyordum o yüzden hiç kıllanmadım 33 tl ye dolduğunu görünce.

Anahtarı 1 den 0 almamın sebebi, bazı pompalar depo dolduktan sonra çok yavaş da olsa 10-15sn de bir 2-3 kuruş gaz basmaya devam ediyor. Daha önce başıma geldi. pompacı ortada yok depo dolmuş, ben içerden ekranda okuduğum rakamı çektiriyorum, aracın başına gidiyorum o ne pompa 30 kuruş daha gaz basmış. Ara ki pompacıya vermek için 30 kuruş bulasın. Bunu yaşamamak için pompayı kapatıyorum böyle bir durumda.

1.97 den gaz kovalarsan bazen de boyle avlanirsin iste. Gecmis olsun...

Neden kovalamasın ayıp birşeymi.

• Ben de aynı istasyondan mazot alıyorum. Çalışanlar genelde hoş sohbet ve samimi olarak karşıladı beni.

Sıkıntıyı anlatırsanız kayıtsız kalacaklarını sanmıyorum. En son ihtimalde sürekli orayı kullandığınızı, yanlışı düzeltmezlerse alışverişi keseceğinizi söyleyin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.