Ocak 2010 da 2005 model 42000 km deki Kia Cerato (araç olarak çok memnunum) aracıma BRC lpg taktırdım. Aracımın lpg bakımlarını (Filtre değişikliklerini yaklaşık zamanında yaptırdım). LPG li olarak 45000 KM civarında kullandıktan sonra 4 Lpg enjektöründe de gaz kaçağı oluştu. Servis cihazla buldu köpükle de kaçağın 4 enjektörde de olduğunu gösterdi.1 tanesi bayağı kaçırıyor diğerler 3 ü daha az. Plastik kısımlarından kaçırıyorlar. Bunun kötü gaz dan kaynaklanabileceği yada başaka sebeplerinin olabileceği söylendi. Garantisi geçmiş. Ben LPG yi Ankarada tanınmış büyük istasyonlardan alıyorum. Aldığım gazın kötü gaz olacağı fikri aklıma yatmıyor. Ayrıca kötü gaz nedir? Bu filtrelerden geçmiyor mu? Her neyse...
Yeni enjektörler pahalı, 45000 km sonra neredeyse LPG kitinin fiyatının yarısını tekrar vermek ekonomik gözükmüyor. Bunu rail kütüğün sistemini değiştirerek başka malzeme kullanarak çok ucuza çözebileceğini söyleyen servisler oldu ancak bu işlemden verim alamayacağımı düzen tutmayacağını söyleyen servisler de oldu. Bu konuda dikkatimi çeken bir başka husus ta gezdiğim 6-7 servisin neredeyse hepsi bana ellerinde çıkma enjektör olduğunu daha uygun fiyata verebileceklerini söylemeleri oldu.
Memnun olarak başladığım BRC ve LPG dönüşümünden 45000 km de soğudum. Forumda 400.000km giden taksiler olduğu yazılı ancak bu benim yaşadığım durumu değiştirmiyor. Ne kadar ekonomi ettim ne kadar masraf ettim. Hepiniz bu hesabı yapabilecek bilgiye sahipsiniz. İlk montaj yaptırdığım zaman aracı satıp dizel bir araç almak varmış diye düşünüyorum.
Bu konuda Forumda birçok arkadaşın bilgili ve ilgili olduğunu gördüm. Fikirlerini alayım dedim. İşte sorularım:
Başka marka(daha ucuz) enjektör kullanılarak sistemi bozmadan değiştirmeden çözüm üretilebilir mi? Çıkma Enjektörün testi nasıl yapılır? 2 Gün sonra çıkma enjektörde kaçak oluşma ihtimali nedir? Enjektörler gaz kaçağı yönünden tamir edilebilir mi?
Yada aracı bu haliyle satıp dizel araç alayım :)) Saygılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme