Şimdi Ara

LPG Keyfi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • EN ÖNEMLİSİ DOĞRU USTA ÇÜNKÜ HERKES KENDİNİ EN İYİ USTA OLARAK TANITIYOR. AMA BANA KALIRSA EN İYİ USTA DENEYİMLİ USTA SÜREKLİ YENİ ARAÇ VE MOTOR ÜRETİLİYOR VE HEPSİNİN FARKLI ÖZELLİKLERİ VARDIR. VE USTALAR BAŞINA PROBLEM GELMEDİKÇE SORUNLARI BULAMIYORLAR VE BU ÇÖZÜMLER PAYLAŞILARAK ÖĞRENİLMEKTEDİR. ÖNCELİKLE BUNU KABULLENEN USTALAR İLE ÇALIŞMALISINIZ.
  • Lpg guzel, ozellikle suan fiyatida cok dusuk. kisa dogru fiyat ucmaya baslayinca 18kr u goremezsiniz malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

Lpg guzel, ozellikle suan fiyatida cok dusuk. kisa dogru fiyat ucmaya baslayinca 18kr u goremezsiniz malesef.

Hocam ben açıkcası fiyat avcısıyım. Ucuz LPG nerde (Opet,Shell,P.Ofisi olmak şartıyla) ordan alıyorum. Alımlarım hep 1,99. Kışında en uygun fiyatı bulmaya çalışacağım.
  • Hem de çevreye daha az zarar vermiş oluyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: macan otogaz

EN ÖNEMLİSİ DOĞRU USTA ÇÜNKÜ HERKES KENDİNİ EN İYİ USTA OLARAK TANITIYOR. AMA BANA KALIRSA EN İYİ USTA DENEYİMLİ USTA SÜREKLİ YENİ ARAÇ VE MOTOR ÜRETİLİYOR VE HEPSİNİN FARKLI ÖZELLİKLERİ VARDIR. VE USTALAR BAŞINA PROBLEM GELMEDİKÇE SORUNLARI BULAMIYORLAR VE BU ÇÖZÜMLER PAYLAŞILARAK ÖĞRENİLMEKTEDİR. ÖNCELİKLE BUNU KABULLENEN USTALAR İLE ÇALIŞMALISINIZ.

bence ustaların farklı motorlardan çok, enjeksiyonun temel mantigini anlamalari gerekli.

ornegin tam gaz da 25 MS olan LPG suresinin, 4800 devirden sonra enjektorun tamamen acik kaldigi anlamına geldiğini bilmeleri lazim (bknz: yuksek devirde benzine geçme şikayeti :))

veya 6500 devir çeviren bir motorun en yuksek LPG suresinin (tam bazda) 13-14 MS geçmemesi gerektiğini bilmesi lazim.

yoksa çok çok özel detayi olan motor sayisinin çok fazla olduğuna ben inanmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: murataycicek

quote:

Orijinalden alıntı: macan otogaz

EN ÖNEMLİSİ DOĞRU USTA ÇÜNKÜ HERKES KENDİNİ EN İYİ USTA OLARAK TANITIYOR. AMA BANA KALIRSA EN İYİ USTA DENEYİMLİ USTA SÜREKLİ YENİ ARAÇ VE MOTOR ÜRETİLİYOR VE HEPSİNİN FARKLI ÖZELLİKLERİ VARDIR. VE USTALAR BAŞINA PROBLEM GELMEDİKÇE SORUNLARI BULAMIYORLAR VE BU ÇÖZÜMLER PAYLAŞILARAK ÖĞRENİLMEKTEDİR. ÖNCELİKLE BUNU KABULLENEN USTALAR İLE ÇALIŞMALISINIZ.

bence ustaların farklı motorlardan çok, enjeksiyonun temel mantigini anlamalari gerekli.

ornegin tam gaz da 25 MS olan LPG suresinin, 4800 devirden sonra enjektorun tamamen acik kaldigi anlamına geldiğini bilmeleri lazim (bknz: yuksek devirde benzine geçme şikayeti :))

veya 6500 devir çeviren bir motorun en yuksek LPG suresinin (tam bazda) 13-14 MS geçmemesi gerektiğini bilmesi lazim.

yoksa çok çok özel detayi olan motor sayisinin çok fazla olduğuna ben inanmiyorum

Özellikle, 8 bit benzin enjeksiyon sistemleri oldukça lineer, ama daha yeni 16 ve 32 bit sistemlerde enjeksiyon süresi ve akış lineer değil. LPGde gaz enjeksiyon süreleri uzun olmazsa rölanti ms çok ufak oluyor. Bu yüzden minimum (2.5-3ms) ve maximum (13ms) benzin enjeksiyonu kısa olan araçlarda rölanti gaz enjeksiyon süresinin kısa olması ve hızlı enjektörler gerekiyor. Sadece maksimum enjeksiyon zamanını 13ms de tutmak için nozul büyük seçilir ama yavaş bir lpg enjektörü kullanıldığında kararlı bir rolanti olmayabilir.

• c4zf6 C kullanıcısına yanıt
    sorun bu detaylar değil sorun enjeksiyon mantigini bilmeyen montajcilar.

rolantide 6-6.5 MS LPG suresine normal diyeni gördüm (biri kendi aracim :))

ben genel hatadan bahsediyorum sen hemen hemen kimsenin yasamadigi düşük enjeksiyon suresi probleminden bahsediyorsun!

bahsettigin detaylara girersek, benim wideband ile yaptigim ayar deneyimlerim gosteriyorki 3.5-4 MS arasi rölantiyi ayarlarsan, tam gazda 12.5-13.0 gibi bir afr orani için 13-14 MS sureler oluşuyor.

3.5-4 MS sure hicbir enjektör için problem değil.

6000-6500 devir çeviren her motora 3 ohm hizli olmayan enjektör fazla fazla yeterli geliyor.

hadi senin dediğin olsun 13-14 değil 15-16ms olsun. diğer tarafta 25-30 MS LPG sureleri var ve bunun neye karsilik geldiğini bilmeyen montajcilar var. esas sorun bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murataycicek -- 20 Eylül 2015; 0:41:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.