Şimdi Ara

LPG'Lİ ARAÇ ALEV ALEV YANDI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
3.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Doğan'ın motorunun yanmasının büyük ihtimalle sebebi hiç benzinde çalıştırılmadığı için benzin hortumlarının kuruması, çatlaması ve bir yerde lpg bitip benzine geçince çatlayan hortumun benzini karbüratörün veya motorun üzerine damlatması ve tutuşması.

Eski sistem lpg'li, karbüratörlü araçların lpg'den yandı denmesinin çoğunun ardındakı esas sebep bu benzin hortumların çatlayıp benzin damlatmasıdır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba kullanım ömrü dolunca kendi kendini imha etmiş, ne LPG'si
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadbul

Böyle haberler yayılsın ki insanlar LPG'den uzak dursunlar, böylece LPG fiyatları da düşer. Aman LPG taktırmayın aman LPG takılmış araç almayın. Dizel alın dizel.

Lpg patlar taam mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

quote:

Böyle haberler yayılsın ki insanlar LPG'den uzak dursunlar, böylece LPG fiyatları da düşer. Aman LPG taktırmayın aman LPG takılmış araç almayın. Dizel alın dizel.

Lpg patlar taam mı

çok pis patlar ama asıl siz çatlarsa korkun uzak durun almayın aldırtmayın hem lpgi araç gitmez gitesede çekmez çekse bile klima çalışmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 6 Aralık 2012; 10:53:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

quote:

Lpg patlar taam mı

çok pis patlar ama asıl siz çatlarsa korkun uzak durun almayın aldırtmayın hem lpgi araç gitmez gitesede çekmez çekse bile klima çalışmaz

siz istediğiniz kadar bu lpg'yi kimseye takdırmamaya çalışın bu adamlar bu lpg'yi 3 TL yapacak bak görürsün.

• lpg çok tehlikeli, sakın ha zinhar kullanmayın.
    artık kimse lpg taktırmasın.
    avrupadakiler bile yanlış biliyor, artık lpg'li araç kullanıyorlar, onlar da patlyacak.

kimse kullanmasın ki belki fiyatı düşer biraz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: lagun1

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: lagun1

O araç min.20 yaşında.

Lpg tankının en fazla 8-10 senede bir değişmesi,

Her ay düzenli bakımının yapılması,

Lpg hortumlarının yenilenmesi gerekir.

Benim aracım 96 model . Ve 5 yıldır lpg li kullanıyorum malesef.Fakat bakımlarını hiç aksatmadım,böyle haberler tamamen karalama...

Her ay bakim derken

Dandik bir filtre icin 50 lira istiyor servisler bunu bile cogu zaman insanlar degistirmiyor

Bu lpg yakinda 3.00 tl olur hic bir espirisi kalmaz yavas yavas oluyor zaten

Günde kaç km yapıyorsun?

Degisir ama 50 km alti hic olmuyor

İşim gereği İstanbulda hergün min. 100 km yapıyorum.

Esprisi kalmaz demişsiniz,benim aylık 1.000 tl benzine göre kar etmemin benim geçimime katkısı çok büyük.

Zaten aracını gerçekten seven ve anlayan insan filtresine vs. bakmaz değiştirir

• İnsanın başına ne gelirse ya meraktan ya LPG'den.

LPG taktıran uçuyor arkadaş. Geçen gün benimki de alev aldı. Üfleye üfleye zor söndürdük.

LPG'li araba F5 uçağa benzer. Uçan tabut... Mesele uçmak değil zaten, konmak...

Ben kurufasülye ile çalışan araba üstüne çalışmayı da düşünmüyor değilim. Ama becersem, devlet makattan sayaç sokup vergiye bağlar mı bizi merak ediyorum.
  • Tabii benzinli araclar yanmaz malzemelerden yapiliyor. Zaten benzinde yanici bir yakit degil. Itfaiye yangin sondurmek icin benzin kullaniyor cunku.
  • benzinli kullananlarda şu kadar akıl yok,
    yaptınız haberi, lpg yine düştü, bize yine girdi...
  • En kortugum sey.
  • Kaliteli kitlerde aracın yanmasını geçin tanka silahla ateş etseniz yine de patlamıyor.

Arabanın ahı çıkmış vahı kalmış ondan sonra vay efendim LPG yanıyor.
  • http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22190362.asp

Dizel araç daha tehlikeli bence.
  • lpg içen ölmüş de benzin içen ölmemiş mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

geçen ay kozyatağı carrefourdan çıkacağım, tam çıkışta bir baktım renault megane 2 cayır cayır yanıyor, arka da da dci yazıyor. anneannem hemen saldırdı tüp takıyorlar canımıza kastediyorlar bık bık bık, dizel bu deyince sustu hemen.

zuhahahaha iyiymiş bu
  • Yanan araç muhtemelen bakımları yapılmamış aksatılmış.Lpg'ye bende karşıyımdır.Çoğu marka benzinli-lpg seçenekli araç satıyorsa vardır bir sebebi hikmeti demek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

İnsanın başına ne gelirse ya meraktan ya LPG'den.

LPG taktıran uçuyor arkadaş. Geçen gün benimki de alev aldı. Üfleye üfleye zor söndürdük.

LPG'li araba F5 uçağa benzer. Uçan tabut... Mesele uçmak değil zaten, konmak...

Ben kurufasülye ile çalışan araba üstüne çalışmayı da düşünmüyor değilim. Ama becersem, devlet makattan sayaç sokup vergiye bağlar mı bizi merak ediyorum.

Hocam siz ne yapmışsınız böyle,gece gece öldüm gülmekten

• Bir tanıdığın başına geldi. Kendisin de Megane 1 tüplü araç vardı. Kaza yaptı. Arkasından Dobloya çarptı. Bagajda bulunan tüp tankı bağlantılarından kopup arka koltuğu parçalayıp bunların ön koltuğuna ve sırtlarına vurdu. Aracın arkasında hiç darbe olamdığı halde arkadaşlar yaralandı. Allahtan arkada uyuyan kızları 5 dk. önce uyanıp annesinin kucağına gelmiş. Arkadaş o günden sonra hep dizele bindi. Şimdi 0 km fiorino aldı.

Anne kucağınki bir çocuğun bile çarpma anında bir fil ağırlığına ulaştığını düşünürseniz yetişkin ağırlığındaki tüpün ne olacağını siz düşünün. 4 tane kıçı kırık 10 luk vida ve pulları mı onu tutacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan3156 -- 13 Ocak 2013; 10:51:17 >

• lpg madem güvenli ve çevreci yakıt neden kapalı otoparklara ve idonun birçok seferine almıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borabd

lpg madem güvenli ve çevreci yakıt neden kapalı otoparklara ve idonun birçok seferine almıyorlar.

Bi bitmediniz! Şaka bir yana, bu sorunun cevabını forumda zilyon tane konudan araştırabilirsiniz.

Kısa cevabı: LPG daha tehlikeli olduğu için değil, havalandırma sistemi yetersizliğinden.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.