Şimdi Ara

Lpg, Motor Ömrünü Uzatır/Benzindan daha güvenlİdir...Kaynak içeride... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sametsamett

Lpg (liquıd Petrol gasoline) motorda kurum oluşturur yağ bakım aralığını kısaltır..en azından fiat-tofaş grubu böyle

yanlışınız var lpg benzinden daha az kurum üretir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vidanj

Benzinli motorlar ne zamandan beri vaaar, lpg ne zamandan beri var? Sistem lpg kitinin benzinli motor uzerine kurulmasi. Sadece lpgli araba yapmak bu mantıkla mümkün tabi ki.

Lpg kullanmak isteyen adam gider taktirir, ona ayri araba uretemem diyor olabilir ureticiler. Veya lpg tercih eden musteri kitlesi azdir. Bu talebe cevap vermeye calisan otomobil ureticileri de var fakat sifirdan yeni bi sistem yapmak yerine donusum kiti uygulamak cazip geliyor olmali.

Edit: lpgnin performans arttirdigini iddia etmek sacmalik. Arabamizi benzinde kullaninca ilk 2 viteste bariz bir degisim gozleniyor.

Beni yanlış anlıyorsunuz, madem LPG motor ömrünü uzatıyor neden LPG li motor seçenekleri yok diyorum salt LPG ile çalışan motorlar neden sürülmüyor demiyorum. Günümüz de firmalar sorunsuzluklarını öne sürmeye bayılıyorlar, eğer gerçek olsaydı LPG nin motor ömrü uzatması sayesinde böyle motorlar olurdu.

Hadi onu geçtim firmalar LPG sağlamlığına)(sızdırmazlık vs) garanti verip fabrikasyon özel LPG kitli araçlar yapsa komple mesela aracın çalışması için yeterli oranda benzin deposu küçülse ona görede LPG deposu büyüse menzil artsa, birde gerçeğe yakın LPG tüketimini gösterecek yol bilgisayarı ayarlansa piyasaya sürülse tutabilceğini düşünüyorum.

Tabi yine yazımın sonunda vurguluyorum bunların hepsi LPG motor ömrünü uzaltır iddaa sı dahilinde yazdığım varsayınlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

quote:

Orijinalden alıntı: vidanj

Benzinli motorlar ne zamandan beri vaaar, lpg ne zamandan beri var? Sistem lpg kitinin benzinli motor uzerine kurulmasi. Sadece lpgli araba yapmak bu mantıkla mümkün tabi ki.

Lpg kullanmak isteyen adam gider taktirir, ona ayri araba uretemem diyor olabilir ureticiler. Veya lpg tercih eden musteri kitlesi azdir. Bu talebe cevap vermeye calisan otomobil ureticileri de var fakat sifirdan yeni bi sistem yapmak yerine donusum kiti uygulamak cazip geliyor olmali.

Edit: lpgnin performans arttirdigini iddia etmek sacmalik. Arabamizi benzinde kullaninca ilk 2 viteste bariz bir degisim gozleniyor.

Beni yanlış anlıyorsunuz, madem LPG motor ömrünü uzatıyor neden LPG li motor seçenekleri yok diyorum salt LPG ile çalışan motorlar neden sürülmüyor demiyorum. Günümüz de firmalar sorunsuzluklarını öne sürmeye bayılıyorlar, eğer gerçek olsaydı LPG nin motor ömrü uzatması sayesinde böyle motorlar olurdu.

Hadi onu geçtim firmalar LPG sağlamlığına)(sızdırmazlık vs) garanti verip fabrikasyon özel LPG kitli araçlar yapsa komple mesela aracın çalışması için yeterli oranda benzin deposu küçülse ona görede LPG deposu büyüse menzil artsa, birde gerçeğe yakın LPG tüketimini gösterecek yol bilgisayarı ayarlansa piyasaya sürülse tutabilceğini düşünüyorum.

Tabi yine yazımın sonunda vurguluyorum bunların hepsi LPG motor ömrünü uzaltır iddaa sı dahilinde yazdığım varsayınlardır.

ben şöyle düşünüyorum lpg motor ömrünü uzatmaz, ama öyle gözle görülür bir şekilde de azaltmaz bunun örnekleri çok.
    fabrika çıkışlı lpg bir çok markada var hatta avrupa ülkelerinin bazılarının yıllardır taksileri lpgli amaç çevreyi kirletmemek.
    ülkemize fabrikasyon lpgli gelen araç oldukça az.
    üreticiler aslında sırf lpg ile çalışan araçlar yapıyor ama biz görmüyoruz.

benim sitemim lpg patlar motoru indirir diyenlere aslında. doğru işçilik+sağlam bir atmosferik motorla bence hem ekonomi hem de sorunsuzluk tavan yapılabilir
    ki
    ülkemizde bunun örnekleri çok çok fazla...

• ayaştakalmazsana A kullanıcısına yanıt
    Orası öyle zaten azaltmaktan kastım araba köşeyi dönerken havaya uçar değil zaten, devede tüy belki azaltması ama yinede arada yaptığı ufak tefek dişe dokunmayan sorunlar bile firmaların imajını etkileceğinden yanaşmıyorlar LPG ye diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: calamityeas

Orası öyle zaten azaltmaktan kastım araba köşeyi dönerken havaya uçar değil zaten, devede tüy belki azaltması ama yinede arada yaptığı ufak tefek dişe dokunmayan sorunlar bile firmaların imajını etkileceğinden yanaşmıyorlar LPG ye diye düşünüyorum.

yani evet bencede. avrupada veya büyük pazarlarda(çin,bae,abd,vs.) lpgnin ne kadar satıldığı ortada haliyle firmalar uğraşmıyor
  • Bunca kullanan tasarruf yapabılmek amacıyla kullanıyor bu memlekette , aksi halde herkes benzınlısıyle gezerdı eskı yıllarda oldugu gibi..
  • Lpg iddia edildiği gibi bir yakıt olabilir ama benzin ile çalışmaya tasarlanmış parçalar üzerinde uygulanınca sorun çıkartıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Kaynak : bonzai sevenler dernegi basin sozcusu

çok güldüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkaradeniz -- 27 Aralık 2014; 0:26:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg motor ömrünü düşürür ama farkedilebilir ölçüde değil . Motor dışında ise ateşleme sistemi ve eksoz sistemine daha çok yüklenir. Yani eksoz ve ateşleme sistemi daha çabuk yıpranır. Yüksek sıcaklıkla motoru çalıştırdığı için motor yağınında ömrünü kısaltır. Bu yazdıklarım iyi bir montajla takılmış sıralı sistemler için geçerli. Karbüratörlü yada tek nokta enjeksiyonlu motorlar içinse belirgin şekilde motor ömrünü kısaltır ve verimli bir kullanımı olmaz. Ne doğru dürüst ayar tutar nede beklenen performansı verir.
    Kurumla ilgili yazılanlarsa tamamiyle hikaye zaten benzinli bir motor için kurum bir sorun değildir. Ayrıca daha sessiz felan çalışmaz aksine benzine göre daha sesli çalışır.

Özetle LPG'li bir araç yakıt hariç masraf olarak benzinli bir araca göre daha külfetlidir. LPG 'yi cazip kılansa özellikle uzun vadede oldukça ekonomik olması. Şahsen sıralı sistemli , sübap yakmayan bir motorla çok cazip bir alternatif bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fottili -- 27 Aralık 2014; 0:54:15 >

• düzgün yerde iyi bir marka taktırırsan sıkıntı olmaz, performansta çok düşmez. herkes bana o arabayı aldıysan ne işin var lpg ile filan diyor ama yakıt parasını ben ödüyorum üstelik düğme elinin altında performans istediğin zaman çek benzine.
  • öncelikle öyle olsaydı üreticiler yapardı böyle olsaydı üreticiler yapardı gibi sığ ve saçma otomatik cevaplardan bir kurtulmak lazım, öyle olsaydı yapılırdı olsa herkes dükkanı kapatır e yapılan yapılmış artık olanla devam derlerdi, böyle bir dünya yok, üstelik kapitalist düzende sürekli eskiyi iteleyip yeniyi olabildiğince bekletme durumuna da bakılırsa bu laflar saçmalıktan başka birşey değil

lpg nin motor ömrü uzatması konusunda da benzine göre dizayn edilmiş bir araçta uzatması mümkün değil ancak fabrikasyon olarak lpg li çıkan buna göre motoru da uyumlu hale getiren araçlarda bu durum söz konusu olabilir, sonuçta 1000 liralık en ucuz kiti takıp hiçbir şeye el sürülmezse araçta ufak tefek sıkıntılar çıkabilecektir ama bunların yaratacağı sorun ve masraf herhangi bir dizel aracın belli bir km sonrası çıkarması muhtemel enjektör, turbo, pompa vs masraflarının yanından bile geçmeyecektir

motor sessizliği konusunda da çoğu araç lpg sonrası düzgün ayar ve yine gerekli değişimler yapılmadığından zaman zaman dizel kıvamında bile çalışabiliyor, belli bir standart benimsense belki de lpg de maksimum verim sağlanacak ama haliyle ucuz ve pahalı arasında kalite sorunsuzluk farkı oluşuyor

• Lpg motor ömrünü kısaltır ama kısalıp kısalmaması pek önem arz etmeyecek yüksek kmler için geçerli bu durum.. en kötü bir ticari taksi era bile lpg ile rahat 700 800bin yapıyorsa.. zaten o kmlere gelen bir aracın motoru ölmese bile aracın gövdesinin lışkı çıkıyor..

• Arabalara sanki LPG için üretiliyormuş ama biz sonradan benzin donanımı taktırıyormuşuz gibi saçma sapan konular beni benden alıyor.
    Arkadaşlar unutmayın ki bu araçların motor işletmesindeki tüm yanma ve mukavemet hesapları hangi yakıtla çalışması amaçlanmışsa ona göre yapılır.

• LPG yakıtı benzim gibi yağlı olmadığından motoru kurutur. Bir kaç bin km'de az az yağ takviyesi yapmak lazım. Diyorlar. Bu kelimeyi bu forumda da okumuştum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.