Şimdi Ara

LPG Taktırmaya Değer Mi? (Insignia) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pahalı kitleri yıllık 10-12bin km için taktırıp 50 bin km'de amorti etmek akıl mantık işi değil. Üstüne birde opelde olan sübap sorunu olma ihtimali var. 50 bim km çok uzun. N olacağı aracın sizde kalacağı bile belirsiz olur. Aracı satarsanız da zarar edersiniz. Ya böyle bineceksiniz yada aracı satıp normal kitli lpg uyumlu atmosferik başka bir araç alacaksınız.
  • Dizeliyle arasinda 20bin lira fark var aracin. Ayni araca bende de var ve lpg taktirmayi mantiksiz buluyorum ama babam tuketimden rahatsiz. 9-10 litre civari boyle bi arac icin aslinda cok degil. Keyifle kullanmaya devam. Lpg ye hayir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sat biraz daha ekleyip 1.6 dizel al hocam.
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Dostum benim Cruze arkadaş grubunun gözde arabasıydı. Temizdi, tam donanımlıydı, yakıtı makuldü...

Sonunda lise arkadaşım isteyince vermek zorunda kaldım. Kardeşten öte birine gitti ne mutlu ki. Yeni arabama ekleyeceğim parayı da ondan borç aldım.

Satılacak araba değildi ama...

• egelidost kullanıcısına yanıt
    Anladım. Valla bak yılda 20 bin ustu yapmiosan LPG düşünme. Zaten turbo kit takılacak oda çok pahalı olur. Ben olsam satar avensis alırım LPG uyumlu mis.

• hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Ben Cosmo'yu 68000 liraya aldım. Benzer kilometre ve donanımda araç alabilmek için yaklaşık 25000 lira eklemem lazım. Azalacak performans ve dizelin kendine has saçmalıkları da cabası...

Arada 10000-12000 gibi bir fark olsa düşünülebilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Ben Cosmo'yu 68000 liraya aldım. Benzer kilometre ve donanımda araç alabilmek için yaklaşık 25000 lira eklemem lazım. Azalacak performans ve dizelin kendine has saçmalıkları da cabası...

Arada 10000-12000 gibi bir fark olsa düşünülebilirdi.

hocam bu iş böyle malesef ülkemizde benzin hayli lüks. performans bakıyorsanız o zaman vergiyi çok fazla düşünmeyip 2.0 cdti alacaksınız.
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2014-insignia-2.cdti-160-hp-45bin-km_beyaz-renk_boyasiz_ciziksiz-372227334/detay

+ makyajsız oluyor bu kasa. makyajlıların çoğu 130 hp, 160lıklar pahalı.

şu şartlarınızda lpg de saçma duruyor açıkçası.

neticede hepsi para.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 14 Aralık 2016; 9:26:29 >

• hocam bende insignia kullanıyorum.. 100km'de ortalama 12-12.5 yakıyorum. ortalama bir benzinli araçtan 4-5 litre fazla yakıyorum 100km'de. ayda 2 defa benzin alıyorum. yani bana insignia ayda +200TL/250TL fazlaya mal oluyor (en azından bir önce kullandığım astradan).. zaten bunu kabul ederek satın aldım, ki insignia için de +200TL değer mi? bence değer.
    ağır ve güçlü/atak bir araba olması ve kullanımım genelde sabah/akşam trafiğinde (hız ortalaması 18-22km/saat) olması yakıt sarfiyatımı malesef yükseltiyor.
    LPG taktırarak bence aracınızı riske etmeyin. dediğim gibi, diğer benzinli araçlara kıyasla çok da aşırı bir fark yok, bu tüketim değerleriyle barışın yok olmuyorsa aracınızı değiştirmeniz daha iyi olabilir.

son çare olarak sigarayı azaltabilirsiniz. hem sağlıklı yaşam hemde kaynak aktarımı yapabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızıl Baron

hocam bende insignia kullanıyorum.. 100km'de ortalama 12-12.5 yakıyorum. ortalama bir benzinli araçtan 4-5 litre fazla yakıyorum 100km'de. ayda 2 defa benzin alıyorum. yani bana insignia ayda +200TL/250TL fazlaya mal oluyor (en azından bir önce kullandığım astradan).. zaten bunu kabul ederek satın aldım, ki insignia için de +200TL değer mi? bence değer.
    ağır ve güçlü/atak bir araba olması ve kullanımım genelde sabah/akşam trafiğinde (hız ortalaması 18-22km/saat) olması yakıt sarfiyatımı malesef yükseltiyor.
    LPG taktırarak bence aracınızı riske etmeyin. dediğim gibi, diğer benzinli araçlara kıyasla çok da aşırı bir fark yok, bu tüketim değerleriyle barışın yok olmuyorsa aracınızı değiştirmeniz daha iyi olabilir.

son çare olarak sigarayı azaltabilirsiniz. hem sağlıklı yaşam hemde kaynak aktarımı yapabilirsiniz

Sigara zaten yok. O da olsa hiçbir şey alamam memur halimle.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

Piyasa değeri 25 bin lira olan ve 12 litre benzin tüketen otomatik 206'ma bile korkumdan dolayı lpg taktırmıyorum. Ayda 300-400 km arası ve hatta bazen 200 km civarı yol yapıyorum. Öyle arabam olacak da lpg taktıracağım

Benimde emmiyin şell petrölü olsa bende benzinli binerdim.şükürki arabam dizel

• Lpg patlar bide

• Merhaba Hocam nasılsınız,

Daha önceki konularda da görüş bildirmiştim, bende de şuan 1.4 İnsignia var ve ben de sizin gibi 1.6t otomatik insignia ya geçmek istiyorum. Yakıtı beni zorlayacağından ben de şimdiden LPG araştırmalarına başladım. Ankara Fırat otogazdan Fırat Bey ile görüşme imkanım oldu, kendisi LPDİ, Kittm gibi kitleri de takıyo. Marjetle ilgili görüştüm, daha önce 3 insigniaya montaj japtıklarını ve hiç sorunla karşılaşmadıklarını iletti. Taktığı arkadaşların telefonunu veremeyeceğini ancak bakıma vs geldiklerinde görüştürebileceğini iletti. Benim de aklıma yatan bir ürün oldu. Araçta sadece yüksek basınç pompasını deliyorlar, motorda başka hiç bir işlem yok. fiyatları da diğerlerine göre çok uygun, Marjeti bi düşün derim.

Saygılarımla.
  • çare marjet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • earl2000 kullanıcısına yanıt
    Ustanın telefonunu verebilir misiniz?

• Cevabi vermissin sonra sorusunu neden soruyorsun madem

• ugurozer U kullanıcısına yanıt
    Düşüncemi yazdım. Soru derken dört ayrı soru sordum. Belki benim düşündüğümden farklı düşünen vardır ve beni aksine ikna eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Piyasa değeri 25 bin lira olan ve 12 litre benzin tüketen otomatik 206'ma bile korkumdan dolayı lpg taktırmıyorum. Ayda 300-400 km arası ve hatta bazen 200 km civarı yol yapıyorum. Öyle arabam olacak da lpg taktıracağım

Bize benzin beleş değil hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: egelidost

Ustanın telefonunu verebilir misiniz?

0312 278 79 74 fırat otogaz. Sahibi fırat bey.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

Bize benzin beleş değil hocam

neden hocam ?

• Hiç değmez benzinle binin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.