Şimdi Ara

LTE den yoksun iphone5 modelleri!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG
    Benim de hattım Turkcell ve İstanbulun en bilindik semtlerinden birinde yaşıyorum, şebeke üzerinden 3G hızım 3mbiti geçemiyor. Bunun için kotalı internete verdiğim para ayda 14 TL/19TL (14TL olan 1GB Kotalı, 19TL olan 1GB Kotalı Sonrasında Edge hızıyla devam ediyor). Şimdi dediğiniz şey 3mbit 1GB Kotalı internete 14TL vererek dünya standartlarında mı fiyatlandırılıyoruz? (Bu fiyat Turkcellden 1 GB interneti alabileceğimiz en ucuz fiyat) Yurt dışındaki Operatörlerin 3G bağlantıları en merkezi yerlerde kaç mbit'e çıkabiliyor, kaç gb kotalı ve fiyatlandırması nedir bana bunların güncel bir listesini sunarsanız beni yanlış düşünmekten kurtarabilirsiniz.

Ben maksimum 7.2mbps hıza erişebilen iPhone 4'te bile Turkcell ile evimde 5mbps'ten yüksek hızlar elde ettim, ki iPad'le rahatlıkla 12-13mbps hız alıyorum. O sizin bulunduğunuz konumdaki şebekenin yoğunluğu, aldığınız sinyal ile ve cihazınızın ulaşabileceği maksimum hız ile de âlâkalıdır. Ben 10mbps 1GB kotalı internete 14 lira veriyorum, hatta ben 19 liralık paketi kullanıyorum, ki bugünun dolar kurundan hesaplarsak 10.85$'a denk geliyor. Ki bu 1GB internet için fena bir fiyat değil. Az önce biraz araştırdım, çoğu operatör tek başına internet sunmuyor, konuşma ve mesajlaşma paketi ile birlikte satılıyor. O yüzden bazen telefon için satılan internet paketlerine, bazen ise USB modem gibi cihazlarla satılan internet paketlerini baz alacağım. Verizon'dan başlayalım, USB modemin bir aylık 4GB kotalı interneti 30 dolar, Turkcell'de ise 39 lira, yani 22 dolar. AT&T'nin tek başına satılan mobil internet paketlerine bakalım, 300MB'ı 20 dolar, Turkcell'de ise 1GB'ı 10 dolardı. Verizon'a bakalım şimdi de, 3GB internet 35 dolarmış. T-Mobile'da ise 100MB 50 dolar, 2GB ise 60 dolar. Bunlar Amerika'daki operatörlerin durumu. Avrupa'da duruma bakalım. Orange'da 500MB'lık paket 10 sterlin, 2GB'lık paket ise 15 sterlin. O2'de de 1GB internet 10 sterlin. Genel olarak İngiltere ve Amerika'daki veri paketlerini göz önünde bulundurdum, isterseniz birkaç tane daha Avrupa ülkesinden de örnekler sunabilirim.

Kaynaklar
    Turkcell: goo.gl/WFF7U
    AT&T: goo.gl/lgw2S
    Verizon: goo.gl/wN0gT
    Sprint: goo.gl/Sahm0
    T-Mobile: goo.gl/SfwJe
    Orange: goo.gl/nxd2I
    O2: goo.gl/mHmxX

Edit: Linkler düzenlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mebrar -- 27 Ocak 2013; 16:14:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

Ben maksimum 7.2mbps hıza erişebilen iPhone 4'te bile Turkcell ile evimde 5mbps'ten yüksek hızlar elde ettim, ki iPad'le rahatlıkla 12-13mbps hız alıyorum. O sizin bulunduğunuz konumdaki şebekenin yoğunluğu, aldığınız sinyal ile ve cihazınızın ulaşabileceği maksimum hız ile de âlâkalıdır. Ben 10mbps 1GB kotalı internete 14 lira veriyorum, hatta ben 19 liralık paketi kullanıyorum, ki bugünun dolar kurundan hesaplarsak 10.85$'a denk geliyor. Ki bu 1GB internet için fena bir fiyat değil. Az önce biraz araştırdım, çoğu operatör tek başına internet sunmuyor, konuşma ve mesajlaşma paketi ile birlikte satılıyor. O yüzden bazen telefon için satılan internet paketlerine, bazen ise USB modem gibi cihazlarla satılan internet paketlerini baz alacağım. Verizon'dan başlayalım, USB modemin bir aylık 4GB kotalı interneti 30 dolar, Turkcell'de ise 39 lira, yani 22 dolar. AT&T'nin tek başına satılan mobil internet paketlerine bakalım, 300MB'ı 20 dolar, Turkcell'de ise 1GB'ı 10 dolardı. Verizon'a bakalım şimdi de, 3GB internet 35 dolarmış. T-Mobile'da ise 100MB 50 dolar, 2GB ise 60 dolar. Bunlar Amerika'daki operatörlerin durumu. Avrupa'da duruma bakalım. Orange'da 500MB'lık paket 10 sterlin, 2GB'lık paket ise 15 sterlin. O2'de de 1GB internet 10 sterlin. Genel olarak İngiltere ve Amerika'daki veri paketlerini göz önünde bulundurdum, isterseniz birkaç tane daha Avrupa ülkesinden de örnekler sunabilirim.

Kaynaklar
    Turkcell: goo.gl/WFF7U
    AT&T: goo.gl/lgw2S
    Verizon: goo.gl/wN0gT
    Sprint: goo.gl/Sahm0
    T-Mobile: goo.gl/SfwJe
    Orange: goo.gl/nxd2I
    O2: goo.gl/mHmxX

Edit: Linkler düzenlendi.

Fiyatlar konusunda yanıldığım aşikar fakat hız konusu hala çelişkiye düşmemizin sebebi sanırım sizin 3G modem ile benim ise Şebekenin 3G'si üzerinden bağlanmamdan kaynaklanıyor. Bu noktada bir karşılaştırmaya girmemiz hata oluyor sanırım. Verdiğiniz linklerden bir kısmı 3G modemler üzerinden fiyatlandırmayı anlatıyor ama yinede yanlış bilgimi düzelttiğiniz için minnettarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 27 Ocak 2013; 16:48:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG
    Fiyatlar konusunda yanıldığım aşikar fakat hız konusu hala çelişkiye düşmemizin sebebi sanırım sizin 3G modem ile benim ise Şebekenin 3G'si üzerinden bağlanmamdan kaynaklanıyor. Bu noktada bir karşılaştırmaya girmemiz hata oluyor sanırım. Verdiğiniz linklerden bir kısmı 3G modemler üzerinden fiyatlandırmayı anlatıyor ama yinede yanlış bilgimi düzelttiğiniz için minnettarım

Hocam ikisinde pek fark olmuyor ki ama, yani mobil cihaz ve 3G modem arasındaki hız farkı öyle çok olmaz ki, aynı şebekeye aynı şartlarda bağlanıyor sonuçta, ve ben de Türkiye'de hiç modem kullanmadım hep mobil cihazlarla iletişim sağlamama rağmen o sonuçları aldım. Ve sanırım sizin cihazınız da Turkcell'in dual-carrier teknolojisini kullanabildiğinizi iddia ettiği iPhone 5 olsa bile aldığınız hızlar çok düşük kalmış. Neyse abicim benim amacım başından beri Turkcell'i savunmak değil zaten, ki Turkcell babamın şirketi de değil , amacım sadece bilgi paylaşımında bulunmak. Ben teşekkür ederim

• Türkiyece 3G yi hallettikte LTE kaldı. Muğlada üniversite okurken 3G çekmezdi daha yeni geçen yıl mezun oldum. Anlarada yaşıyorum normalde burdada 5 çubuk çektiğini görmedim nereye gidersem gidiyim hep 3-4 çubuk en fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hele bi 3g olsun türkiyede, 2g kullanıyorum çankayanın göbeğinde telefon konuşmalarım kesiliyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.