Şimdi Ara

Lütfen bakabilirmisiniz voltaj hakkında? :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim panelimde. İşlemciye 500fsb ile 500x7=3.50ghz boot etmiyor. Forumlarda MCH core ve DDR'a voltaj ver yazmışlar ama verdim hala sorun aynı. Birisde FSB'ye ver demiş ama FSB voltaj ayarı yok???

İşte olanlar: (Hangilerine voltaj vermeliyim)

CPU Vcore
    CPU Termination
    CPU PLL
    CPU Reference

MCH Core
    MCH Reference
    MCH/DRAM Reference
    ICH I/O

DRAM Voltage
    DRAM Termination
    Channel A Reference
    Channel B Reference

• Hocam mch core yazan yerde voltaj ayarlaması olması lazım.Ama işlemcini 500 fsb de çalıştırmak için güzel bi soğutucuya ihtiyacın var Bide işlemcine voltaj ver (cpu Vcore).Ramlerin içinde +0.1 v verip (soğutucuları varsa ve kalitelilerse) casleri (800 mhzde 5-5-5-15 olması lazım sen onu 4-4-4-12 ye düşür mesela)Fsb 500'deykende ram bölenini 8:5 yaparsın ramlerde 800 mhz olur Gül gibi kullanırsın bilgisayarı
  • Çok Teşekkürler, yani kaliteli soğutucu _ +mch core _ +dram voltage _ +cpu vcore... Diğerleri kalıyor yani? Ram böleni seçeneğide yok hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLiE -- 6 Nisan 2009; 19:14:09 >
  • Hocamhttp://forum.donanimhaber.com/m_29251256/tm.htm aynı board bi bak istersen
  • Konu aynı değil hocam
  • Hocam resimlerde şimdi gördüm memory frequency'i düşürüceksin :) 1066 yazıyorsa 800'e düşür sen onu ama ramlere o.c çekmeyeceksen yani timigleri 5-5-5-15 kalacaksa 1066 ramler kalsın.Ramler hakkında bişi demek zor denemek lazım hocam.Mesela 800 mhz lik bi ram 1066 mhzde çok rahat bi şekilde çalışıyor.Sen ilk önce bi soğutucunu al hocam öyle hallederis senin o.c işini
  • :) Az önce tekrar denedim 500 fsb ile mch core 1.60'a kadar verdim ama tık yok... Ramlere 2.1 vs vs
  • İlk önce fsb düşür işlemcine voltaj ver ramler de 1066-800-667 olabilir ramlere 800 mhzde voltaj vermene gerek yok.Fsb'yi bilgisayar açılana kadar düşür.mch voltajınıda sadece +0.05 arttır.Bilgisayarın stabil değilse eğer işlemcine voltaj ver.Stabilse fsb yükselt yeniden aç.Stabilite bozulduğu anda işlemcine voltaj ver.Bi yerden sonra işlemcine voltaj versende makine stabil olmayacaktır o zaman mch voltaj verip bilgisayarı aç stabiliteyi yakaladığın değeri buraya yaz devamını anlatırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 6 Nisan 2009; 22:53:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.