Arkadaşlar şu sıralar telefon almaya karar verdim ve elimdeki telefon çok külüstür bir telefon en basitinden whatsapp bile çalıştırmayan bir telefon ve artık yeter dedim.Piyasaya baktığımda s5 ile 5s in karşılaştırıldığını gördüm.Açıkcası fikrim s5'ten yanayken yavaş yavaş değişmeye başladı.Kağıt üstünde bakılırsa 2,5 Ghz x 4 + 2 gb ram olan bir s5 var diğer tarafta 1,3 Ghz x 2 + 1 gb ram olan bir 5s var ama 5s 64 bit. (Tabii s5 in 5s ten iy ibir çok tarafı var ama hız olarak değerlendirmeye bakıyorum ilk önce )Arkadaşlar çok kararsız kaldım telefonum biraz iyi olsa iphone 6 beklerım gerçi yine de bekleyebilirim.Sizce ne yapmalıyım 2-3 gündür düşünmekten çok sıkıldım.Önerilerinizi bekliyorum.
iPhone 5S al kurtul bu çileden derim.S5 MES5 Hikaye.
quote:
Orijinalden alıntı: killer01
Arkadaşlar şu sıralar telefon almaya karar verdim ve elimdeki telefon çok külüstür bir telefon en basitinden whatsapp bile çalıştırmayan bir telefon ve artık yeter dedim.Piyasaya baktığımda s5 ile 5s in karşılaştırıldığını gördüm.Açıkcası fikrim s5'ten yanayken yavaş yavaş değişmeye başladı.Kağıt üstünde bakılırsa 2,5 Ghz x 4 + 2 gb ram olan bir s5 var diğer tarafta 1,3 Ghz x 2 + 1 gb ram olan bir 5s var ama 5s 64 bit. (Tabii s5 in 5s ten iy ibir çok tarafı var ama hız olarak değerlendirmeye bakıyorum ilk önce )Arkadaşlar çok kararsız kaldım telefonum biraz iyi olsa iphone 6 beklerım gerçi yine de bekleyebilirim.Sizce ne yapmalıyım 2-3 gündür düşünmekten çok sıkıldım.Önerilerinizi bekliyorum.
Hocam ben iPhone 5 kullaniyorum, elimden cok Anroid telefon gecti. iOS'un verdigi hazzi inanin vermiyor. Cok film izlerim derseniz s5 alin, ama geriye kalan tum sebepler icin Apple'i oneririm..
S5 al bence. 5s alırsan 6 çıkınca havası 0 olacak. Ama şimdi S5 çıkmış durumda daha hâlâ S2 kullananlar var.
quote:
Orijinalden alıntı: eren..34
S5 al bence. 5s alırsan 6 çıkınca havası 0 olacak. Ama şimdi S5 çıkmış durumda daha hâlâ S2 kullananlar var.
Abi sırf kamera için 900 tl vermek de istemiyor insan diyorum 6 yı bekle +2500 tl diyorlar 5s inde ram falan düşük özellikler genel anlamda vallahi deliricem
quote:
Abi sırf kamera için 900 tl vermek de istemiyor insan diyorum 6 yı bekle +2500 tl diyorlar 5s inde ram falan düşük özellikler genel anlamda vallahi deliricem
Alıntıları Göster
6yı bekle diycem ama elindeki telefon hiçbir işe yaramıyorsa 5s al 6s çıkana kadar kullanırsın satarkende samsunglar gibi ölü fiyata düşmez yine sağlam paradan satar üstüne koyar 6s alırsın. vallaha galaxy serisinde özendiğim tek şey telefonların uzaktan kumanda olması evdeki kumandayı hep kaybediyor arkadaşlar zaten aldığımız kumanda 2 aya bozuluyor arkadaşda s4 var artık onun telefondan uyduyu televizyonu felan kontrol ediyor :D bundan başka gerisi o ramler çekirdekler felan hikaye :D
quote:
Orijinalden alıntı: soyturk58
6yı bekle diycem ama elindeki telefon hiçbir işe yaramıyorsa 5s al 6s çıkana kadar kullanırsın satarkende samsunglar gibi ölü fiyata düşmez yine sağlam paradan satar üstüne koyar 6s alırsın. vallaha galaxy serisinde özendiğim tek şey telefonların uzaktan kumanda olması evdeki kumandayı hep kaybediyor arkadaşlar zaten aldığımız kumanda 2 aya bozuluyor arkadaşda s4 var artık onun telefondan uyduyu televizyonu felan kontrol ediyor :D bundan başka gerisi o ramler çekirdekler felan hikaye :D
Alıntıları Göster
Abi satıp alma gibi bir durum zor gibi ya
quote:
Abi satıp alma gibi bir durum zor gibi ya
Alıntıları Göster
Merhaba killer01.
Kağıt üzerinde, donanım açısından, giriş seviyesi Android işletim sistemi ile çalışan cihazlar bile iPhone'dan üstündür ancak gerçek hayat kullanımında maalesef Android, iOS ile kıyaslanamaz. Android kötü demiyorum ancak tercihini htiyacına göre yapman en sağlıklısı olacaktır. iPhone'nun en büyük 2 üstünlüğü, Uygulama Mağazası ve işletim sistemi iOS, tabi Apple'ın verdiği hizmet ve destekten bahsetmeye gerek yok.
Dün, daha önce bir kaça kez yere düşürüp, kasasında ezikler oluşmuş iPhone cihazımın açma/kapatma düğmesindeki sorundan dolayı Apple'ın mağazasına götürdüm, randevu verdiler 1,5 saat sonra tekrar gittim ve bir dakika içerisinde yenisi aldım, gördüğüm her insanın cihazını da değiştiriyorlardı. Böyle bir uygulamayı diğer firmalardan beklemek mümkün değil.
İhtiyacını belirleyerek alman en sağlıklısı olacaktır ancak sadece kağıt üzerinde verilen donanım değerlerine göre hareket edersen iPhone çok cılız görünecektir. iPhone 5 ile beraber Note 3 kullanıyorum, arka plandaki uygulamaları kapatmazsan belli bir sonra bellek dolduğu için uyarı veriyor veya sorun çıkartıyor. Büyük ekran ve kalem güzel özellikler, kamerası da son derece güzel 4K ve 240FPS çekimleri iPhone'da olmayan (yavaş çekim 120FPS yanılmıyorsam) güzel özellikler. Ama en nihayetinde Android işletim sistemi "bence" henüz başarısız. Android cihazlar donanım olarak çok güzel ve etkileyici ama kesinlikle işletim sistemi açısından iPhone ile boy ölçüşemez.
Eğer ısrarla Android diyorsan, tavsiyem, LG veya Sony Z2 gibi cihazları değerlendir derim, Samsung markasına artık pek sıcak bakamıyorum telefon konusunda (root yapılmasının bile önünü kesmek için çabalıyor) Note 3 tecrübesinden sonra. Ekran boyutu sorun değil diyorsan elbette iPhone. Belleği, işlemci hızı vs gibi donanım özellikleri ile iPhone'u, Android cihazlar ile kıyaslama yaparsan haksızlık olacaktır.
Şimdiden güle güle kullan.
quote:
Orijinalden alıntı: 1megabayt
Merhaba killer01.
Kağıt üzerinde, donanım açısından, giriş seviyesi Android işletim sistemi ile çalışan cihazlar bile iPhone'dan üstündür ancak gerçek hayat kullanımında maalesef Android, iOS ile kıyaslanamaz. Android kötü demiyorum ancak tercihini htiyacına göre yapman en sağlıklısı olacaktır. iPhone'nun en büyük 2 üstünlüğü, Uygulama Mağazası ve işletim sistemi iOS, tabi Apple'ın verdiği hizmet ve destekten bahsetmeye gerek yok.
Dün, daha önce bir kaça kez yere düşürüp, kasasında ezikler oluşmuş iPhone cihazımın açma/kapatma düğmesindeki sorundan dolayı Apple'ın mağazasına götürdüm, randevu verdiler 1,5 saat sonra tekrar gittim ve bir dakika içerisinde yenisi aldım, gördüğüm her insanın cihazını da değiştiriyorlardı. Böyle bir uygulamayı diğer firmalardan beklemek mümkün değil.
İhtiyacını belirleyerek alman en sağlıklısı olacaktır ancak sadece kağıt üzerinde verilen donanım değerlerine göre hareket edersen iPhone çok cılız görünecektir. iPhone 5 ile beraber Note 3 kullanıyorum, arka plandaki uygulamaları kapatmazsan belli bir sonra bellek dolduğu için uyarı veriyor veya sorun çıkartıyor. Büyük ekran ve kalem güzel özellikler, kamerası da son derece güzel 4K ve 240FPS çekimleri iPhone'da olmayan (yavaş çekim 120FPS yanılmıyorsam) güzel özellikler. Ama en nihayetinde Android işletim sistemi "bence" henüz başarısız. Android cihazlar donanım olarak çok güzel ve etkileyici ama kesinlikle işletim sistemi açısından iPhone ile boy ölçüşemez.
Eğer ısrarla Android diyorsan, tavsiyem, LG veya Sony Z2 gibi cihazları değerlendir derim, Samsung markasına artık pek sıcak bakamıyorum telefon konusunda (root yapılmasının bile önünü kesmek için çabalıyor) Note 3 tecrübesinden sonra. Ekran boyutu sorun değil diyorsan elbette iPhone. Belleği, işlemci hızı vs gibi donanım özellikleri ile iPhone'u, Android cihazlar ile kıyaslama yaparsan haksızlık olacaktır.
Şimdiden güle güle kullan.
Dostum teşekkür ederim yorumun için son bir soru sorayım iphone 6 beklenmeye değer mi yoksa 5s ten pek bir farkı olmaz mı sonuç olarak 6 çok pahalı olacak o da sıkıntıya sokar beni
iPhone 6 çıkar 6S çıkmasını beklersiniz falan bu böyle gider ama bencede 6 cıkmasını bekleyin cok acil degilse en fazla 6 ay sonra cıkar cıktıgı gün alın ve arkanıza bakmayın inşallah ram falan artmıştır suan bile abim 5S kullanıyo bi kere dondugunu takıldıgını görmedim ama inşallah ram falan artmıştır fazla mal göz çıkarmaz. Ben 4Simi 2.5 yıl önce cıktıgı hafta almıstım o gün bu gündür hiç bir sıkıntı cıkarmadı gayet stabil ve düzgün çalısıyor en az 1-2 yıl daha gideri var
quote:
Orijinalden alıntı: YoungScientist
iPhone 6 çıkar 6S çıkmasını beklersiniz falan bu böyle gider ama bencede 6 cıkmasını bekleyin cok acil degilse en fazla 6 ay sonra cıkar cıktıgı gün alın ve arkanıza bakmayın inşallah ram falan artmıştır suan bile abim 5S kullanıyo bi kere dondugunu takıldıgını görmedim ama inşallah ram falan artmıştır fazla mal göz çıkarmaz. Ben 4Simi 2.5 yıl önce cıktıgı hafta almıstım o gün bu gündür hiç bir sıkıntı cıkarmadı gayet stabil ve düzgün çalısıyor en az 1-2 yıl daha gideri var
Peki mesela 5s aldık ios 7 çıktığında galaxylerdeki gibi yükleyememe yani 5s e güncelleme gelmeme gibi bir durum söz konusu mu ?
quote:
Peki mesela 5s aldık ios 7 çıktığında galaxylerdeki gibi yükleyememe yani 5s e güncelleme gelmeme gibi bir durum söz konusu mu ?
Alıntıları Göster
durumun iyiyse şimdilik f/p cihazlarına yönlen derim 6 çıktığında da alır 2 3 yıl tepe tepe kullanırsın durumun kötüyse de bekle derim azıcık daha sabretsen iyi olur
quote:
Alıntıları Göster
İyi geceler killer01,
Yukarıda, Otavukcuglu'nun dediği gibi, bu bekleme aşaması her sene yaşanan ve tüketicileri tereddütte bırakan bir mesele. Ben 5'i, 5S çıkmadan 3 veya 4 ay önce aldım, hiç tereddüt etmeden, çünkü sonu olmayan bir konu. Bugün 6'yı bekleyeyim diyeceksin arkasından 3-4 ay sonra 6S konuları çıkacak, "keşke"lerin ardı arkası kesilmeden sürüp gidecek.
Beklemenin sana kaybettireceği bir şey yok aslında, alacağın veya almadığın cihazı kullanamamak dışında. 6 nasıl olur, devrim yaratacak bir özellik ile gelir mi, beklemediğin için pişman olur musun bilemem ama daha büyük ekran dışında, sağlık uygulamalarına ağırlık verilmiş gibi görünüyor yani ekran boyutu dışında şu an için heyecan verici bir özellik belirtisi yok gibi ama elbette karar senin.
Son mesajına yönelik, Apple cihazlarına mümkün olduğu kadar uzun süre yazılım desteği veriyor. Tabi her yeni sürümde gitgide yavaşlama ve özelliklerin kırpılması kaçınılmaz ama diğer firmalar gibi 6 ay 1 yıl sonra unutmuyor müşterisini. 3GS yanılmıyorsam 3,5 - 4 sene boyunca güncelleme aldı, benzer şekilde iPhone 4. Yani alacağın cihaz en azından 3 sene güncelleme alacaktır için rahat olsun. Güncellemelerle ilgili ufak bir detayda, tüm dünyada, tüm cihazlar için güncellemeyi herkes aynı anda alır. Kullandığım için Samsung'tan örnek vereyim, 4.4.2 Kitkat güncellemesi aldıktan 1 hafta sonra geldi, Uzakdoğu'da idim o esnada ve buradaki arkadaşlarım kabaca 1,5 ay sonra aldılar aynı güncellemeyi.
5s al yada 6yı bekle ama telefonun çok dandikmiş 5s al
quote:
Orijinalden alıntı: bimin aystiisi
5s al yada 6yı bekle ama telefonun çok dandikmiş 5s al
Arkadaşlar tavsiyeleriniz sayesinde iphone 5s'e karar kıldım umarım hayal kırıklığı yaşamam ( ki öyle olmayacak gibi duruyor ) . Hepinize çok teşekkür ederim ve son bir soru sorarak konuyu bitirmek istiyorum.Benim alcağım telefonun 32 GB olması yeter mi tek tük film izlerim çünkü bilgisayar veya lcd dışında pek izlemiyorum film tutkunu olduğum için ( note 3 bile ufak yani bana göre) müzik ve fotoğraf yer kaplayabilir çok fazla yüklerim vs vs. 32 gb sizce yeterli midir bu yaptıklarıam göre ?
quote:
5s o olayı 3 yıl sonra yaşar ama android alırsan 1 yıl sonra nedensiz kasmalar ve bozulmalar yaşayacaksın ve samsung kesinlikle seni umursamayacak garantiye gittiğinde seni günlerce ordan oraya sürükleyecek samsung bana göre satış öncesi ve sonrası diye ikiye ayrılıyor.Apple da aldığın bir telefon en az 3 yıl stabil ve garantiye gittiğinde haklı bulunursan 1 dk da telefonu değiştiriyorlar
quote:
Arkadaşlar tavsiyeleriniz sayesinde iphone 5s'e karar kıldım umarım hayal kırıklığı yaşamam ( ki öyle olmayacak gibi duruyor ) . Hepinize çok teşekkür ederim ve son bir soru sorarak konuyu bitirmek istiyorum.Benim alcağım telefonun 32 GB olması yeter mi tek tük film izlerim çünkü bilgisayar veya lcd dışında pek izlemiyorum film tutkunu olduğum için ( note 3 bile ufak yani bana göre) müzik ve fotoğraf yer kaplayabilir çok fazla yüklerim vs vs. 32 gb sizce yeterli midir bu yaptıklarıam göre ?
Imkan varsa elbette 64 ama butce acisindan sorun olacaksa 32 de rahat rahat yetecektir. Bugune kadar telefonu hep 32 aldim yer sorunu yasamadim ama ipad 16 ve yeterli olmuyor bazen.
quote:
Yalana gerek yok şu sıralar apple dan uzaklaşmak için çabalıyorum. Hevesle aldım gerçekten stabil daha hiç bir problemle karşılaşmadım, ama ekranı artık yetmiyor gibi geliyor. Öyle film vs. de izlemiyorum ama birisinin elinde samsung gördüğümde canım istemiyor değil. 16 gb iPhone 5 kullanıyorum. Hiç bir problemi yok 5-6 gb kullanıyorum genelde internette vs. geziyorum. iPhone un karşılayamadığı hiç bir ihtiyaç yok fakat işlemler gereksiz zor oluyor. Mesela jailbreak olmasa bir müzik atmak bile işkence olabiliyor. Ya da ne bileyim bir arkadaşım iPhone 4 kullanıyor 16 gb içerisinde 1000-1500 tane fotoğraf var diyordu en son elime aldım biraz gezeyim dedim cihaz gerçekten çok kasıyor. İos 7 kullanıyor. Ama kendisi yine de çok memnun orta tuş problemi hariç. Neyse daha fazla uzatmayayım küçük ekran dışında hiç bir eksisini görmedim. Tavsiye edebilirim. Malesef uzun süredir android kullanmadım o kunu hakkında bir şey diyemiyorum
quote:
Herkes sizin gibi artistlik olsun diye almıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Wishfroze
quote:
Herkes sizin gibi artistlik olsun diye almıyorlar.
Alıntıları Göster
6 yı bekleyebiliyorsan bekle kesinlike , ama cok acil ise 5s al