14 .03.2025 tarıhınde arkadan aracıma çarptılar.%100 karşı taraf suçlu çıktı.ve aynı gün aracımı tavsiye üzerine bır özel servise götürdüm.aracı usta baktii ve hallederiz dedi ufak bi kaza. resimleride yükleyeceğim görebilirsiniz. kömik bi durum.ramazanın ortaları idi bayrama yetişirmi aracım tamir olurmu olursa ne kadar hasar kaydı girer diye sordugumda 10 gün içinde çıkartırım 60 ila 90 arası fiyat çıkar dedi ..oooo çok olur aracın modeli fiyatı ne ki okadar çıkar dedim sen parça dğiştirmek yerine tamir edebildiğni et olmayan parçaları kullan dedim kısacası şişirme dedim.zaten araç ben almadan önce aynı yerlerden bi ufak kaza daha geçirmiş .neyse tamam dedi oyle yaparız ozaman dedi.ve 10 gün sonra dediği tarıhte arabayı teslim.etti .beni aradı aracın çıktı tamir oldu gelip alabilirsin dedi.aracı almaya gittğimde ne kadara çıktı hasar kaybı ne alırım dıye sorduğumda dosyamın daha kapanmadığını hesabın daha belli olmadığını soyledi .swn aracı al git ben sana donüş yaparım dedi.ve aracı 24.03.2025 günü teslim aldım aynı gun aracun muayenesi vardı onu yaptırdım.ve haber beklemeye başladım.beni 1 hafta 10 sonra ardı ve senin araracını sigota şirketi perte ayırıyor sana 360 bin teklif edecekler bu rakamı kabul etme sen kendi aracının asıl değerını soyle onlar bi çalışma daha yapıp sana geri dönecekler ve senın ıstedipn aracın gerçek fiyatını vermeyecekler ve aracın onarım olarak devam edecek dosya kapanacak dedi.bende arac nekadara çıktıki pert olacak diye sorduğumda bana aracın 150 bin masrafı olduğunu söyledi.bende nedwn bukadar oldyğunu sorduğumda bana parçalar çok pahallı bagaj kapağını değiştirdiğini sadece onun 71 bin olduğunu vs. Şeyler zırvalamaya başladı.neyse beni sigorta şirketi aradı teklifi yaptı 360 bin kabul etmedim istediğm rakamı söyledim tekrar değerlendirme yapıp bana geri döneceklerini yanlız benim istediğim fıyatta aynı emsal araç satış ilan fotoları istediler ona göre fıyat vereceğiz dediler.ve bende emsal değerdeki araç satiş ilan fotolarını attım bir gün sonra bana gerı dönüş yapıp aracınıza 450 bin tl verip aracımı perte ayıracaklaını kabul ettiler.bana mutabakat evrakı gönderip imzalamam gerektiğni ve bunun yanında vekalet araç satışı için araç plakaları yedek anahtar v.s bir suru evrak form göderim bunları imzalayıp onlara kargo ile göndermemi ve bu sonuç zarfında aracımın perte çıkıp bana 450 bin tl ödemeyi kabul edeceklerını söylediler.bende 1 kaç saat süre istedim ve onlara geri dönüş yapacagimi söyledim.akabinde aracı onaran servısı aradım .bana böyle bi teklif yaptıklarını bende kabul edeceğimi söyledim çünkü 2012 model 1.3 fiyat doblo aracımın servisin dediği şekide 150 bin hasarlı artı 20 binde eski hasarı bulundugunu yanı 170 bın tl lık benim aracımın galeri ve gerçek binici şahıslara satmam olasılığını varsayarak fyat arastırması yapptığımda aracımın 300 350 bin bandında satabilirsin cevabı aldığmı servise ilettim ve sigorta şirketinin bana yaptığı teklifi kabul etmek zorunda olduğumu soyledim aksi taktirde çok zarar edyorum dedim.ve bana servisin verdiği cevap şu..tamam biz bir hata yaptık dosya kapanmadan yanı onarım veya pert her neyse dosyaya onay gelmeden araca başlayıp onarımını yapıp vermemeliydık sana. bunun kendileri tarafından beni mağdur etmemek için insiyatif alıp bir an öce bana arabayı teslim ettikleriini soyleyip hata yaptıkları kabul edıyorlar.ve bana syledıkleri şu tamam sen sigorta şierketine verme aracı biz alalım sana 450 bin i biz verelim dediler.tamam olur dedim yanlız benim aracı sigorta şirketine perte verdikten sonra onlara ayrı bir dava daha açıp aracımın asıl değer farkını alabilceğimi beliirtim ve aracıma 500 bin verirseniz size aracımı veririm dedim hayır olma biz 450 yani sigortanın vereceği parayı verebileceklerini o davayıda aracı onlara verdıkten sonra açamayacağımı soyledler.bende tamam sizinde emeğiniz masrafınız var ozaman aracı 450 ye alın yanlız ben paramı peşin alır size vekalet verir siz işlemleri yürütür ve paranızı alırsınuz.ama ben paramı peşin alırım çünkü size güvenim kamadı dedim.onlarda peşin para vermeyi kabul etmediler. Sigorta şirketi bana odemeyi şu şekilde yapacaktı sovtaj bedeli 300 bin.150 binde karşı tarafın sigortasının odeyeceğini beyan ettiler.serviste bana diyoki bana vekalet ver ben senin bu işlemleri yapayım paralar benim hesaba yattığında sana paranı oyle vereyım .ben zaten sana vekalet verdiğmde daha nasıl bir hakkım olabilrki araç üzerinde.neyse kabul etmedim .sigortanın teklifini kabul edecğimi söyledm tamam sen bilirsin dedi yarın aracı servise getirmemi istedi burdan teslim alacaklar benimde otopark param var bende onu alırım dedi.yanlız bana refahatle şunu tekrarladı senin aracını pert yapmayacaklar onarım olarak kapanacak dosyan 150 bin hasar işlenecek aracını o şekilde bıneceksın dedi.bende artık başım çok ağrıdığını ve arcımı sigorya şirkerine perte ayırıyorum dediğimde aracı getir bende taktığım parçaları söküp hasarlıları yerine takıp hiç olmassa parçaları başka araçta kullanacağını ve sürwcın uzamasıylada otopark ücretinin fazla olacağınu ve emeğnin karşılığnıda oyle alcağını alarak bu işi bitirelim dedi ve telefonu kapattık.bende akabinde sigorta şirketini aradım ve tekliflerini kabul ettiğimi 450 bin tl ye aracımı perte çıkaracağımı soyledim şunu da ekledim dedimki ben servis ile sorun yaşıyorum olanı biteni tek tek anlattım benden aracı onlara satmamı istediler bende kabul etmedim dedim.servıs bana kesınlıkle sigorta şirktine aracın onarıldığını soyleme araç şuan hala servıste de dediği için sigerta şierketıne zarf atıyorum diyorumki ya dıyorum bu adam aracın satışı gerçekleşene kadar aracı onarıp parasını benden veya karşı tarafın sigortasından isteyebilirmi diyorum şirket bana diyorki hayır efendim tüm yazışmalarmızı exper servis sigorta goruyor sizin aracınız sız mutabakatı imzaladığınızda aracınızın pert işlemleri başlayacaktır.bundan sonrası sizi bağlamaz servis ne bir parça sökebilir ne bir parça takabilir aracı biz pertını onayını verdık ve aracınızı siz evrakları imzaladğınuz takdrde süreç 20 iş günü içinde tamamlanacak ve paranızı alacaksınız.başka hiç bir yol ve pürüz çıkmayacak garantisi verdi.ve bende aracı servıse bırakıp plakaları soküp evrakları mütabakat ruhsat ve vekalet plaka v.s eksıksız bır şekilde hazırlayıp kargo ya verdm kargo fişinide onlara attım gonderdiğim tüm evrakların fotokopileride bende mevcut.cuma günü yanı 18.04 2025 de verdım kargoya.21 .04 2025 pazartesı yani bu gün servıs benı arayıp aracımın pert olmayacağını onarımının yapıldığını gelip servısten alabikeğimi soyedi.bende nasıl alayım aracın ruhsatının plaka ve vekaletının bike bende olmadığını soylediğmde bilmezden gelip nerdeki? Neden oralara gönderdınkı sen buradada çekme işlemini yapabilirdın diye kafa yapar vazıette ukala bişekilde soyleyerek tamam neyse benlik bir işin yok hemen gel aracını al benım araç koymaya yerım yok dedi ve kapattı.ben kargoyu gonderdğim şirtketı atadım hemen boyle bir durum olduğunu anlattım ilk başya şaşırdılar.bi araştıralım sizedönüş yapscağız kspattılar telefonu.yarım daat sonra tekrar aradım zart zurt bişeylet geveliyor bizdee mağduruz aracınızı sattık ihaleden ama aracınuz onarım olmuş perti iptal olmuş bizde aracı sattığımız müstetımuze ne diyeceğiz gibi daçma sapan laflar.bana kargonuz henuz ulaşmadı hiç açmafan kargonuzu size geri gödereceğim kargo ücretını siz verin ve bu iş sızın karşı servıs ve exper yuzunden boyle oldu vekalet kar go masraflarınızı onlardan alın bakın benim mesaim bitiyor kapatmam lazım değip kapattı ve ortada kaldım .bu kadar olayın sonucu şunlarla kaldım servısçi 150 binini alacak bi şekilde.hiç bir suçum günahım yokken 150 bin hasar kaydı eklenecek arçsız kadığım onca vekalet vs ettiğm masraflar dalfa geçmeler aracımı elimden alma girişimleri ne yapmslıyım bana bir yol gösterebikecek varmı aranızda... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim