Şimdi Ara

lütfen yardım!!! Kablolu modeme laptop nasıl bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
78.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende kablolu modem var fakat yeni aldığım laptopu internete bağlamak istiyorum. Bunun için eternet kablosunu ve usb kablosunu laptopa takarak bağlanmayı denedim iki şekilde de bir şey olmuyor sadece usb kablosunu taktığımda aygıt yöneticisinden Texas instruments Texas instruments CDC ethernet/RNDIS adapter In driverinin yüklenmediği uyarısını alıyorum. Ancak laptopun asıl eternet kartı bu değil zaten bunu ağ bağdaştırıcıları sekmesinde değil diğer aygıtlar adı altındaki bir sekmede gösteriyor. Bu driver ı da 2-3 gündür internette aramadığım yer kalmadı sadece bir yerde buldum o da çalışmıyor. Laptop yeni işletim sistemi windows 7 modem airties rt 102 kablolu modem. Yardım edebilecek birisi varsa müteşekkir olurum. Nasıl yapcaz bu işi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yojimbo -- 28 Şubat 2010; 1:33:57 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptopa Kablolu İnternet Nasıl Bağlanır?

Kablolu internet, laptoplar için güvenilir ve yüksek hızlı bir bağlantı sağlar. Bir Ethernet kablosu kullanarak modemini laptopa bağlayarak bu avantajlardan faydalanabilirsin.

Gerekli Malzemeler:

• Ethernet kablosu (RJ45)
    • Kablolu modem

Adımlar:

1. Ethernet Kablosu Takma: Bir Ethernet kablosunun bir ucunu modemin "LAN" bağlantı noktasına tak.
    2. Kabloyu Bilgisayara Bağlama: Kablonun diğer ucunu dizüstü bilgisayarınızdaki "Ethernet" bağlantı noktasına tak.
    3. Bağlantıyı Kontrol Etme: Windows Görev Çubuğundaki ağ simgesini tıklayarak internet bağlantısının aktif olup olmadığını kontrol et.
    4. Sorun Giderme: Bağlantı kurulamıyorsa şu adımları izleyebilirsin:
      • Kablonun ve bağlantı noktalarının sağlam olduğundan emin ol.
      • Modemi yeniden başlat.
      • Bilgisayarının ağ ayarlarını kontrol et.

İpuçları:

• Daha uzun bir Ethernet kablosu kullanmana gerek kalmaması için modemi bilgisayarına yakın bir yere yerleştir.
    • Kablosuz bağlantı sorunları yaşamakta zorlanıyorsan veya daha güvenilir bir bağlantı istiyorsan kablolu bağlantıyı tercih et.
    • Ethernet kablosunun Cat5e veya Cat6 standardında olduğundan emin ol. Bu standartlar, daha yüksek hızlar ve daha düşük gecikme süreleri sağlar.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Laptopa kablolu internet nasıl bağlanır?
    • Modemi laptopa bağlamak
    • Laptopa ethernet kablosu nasıl bağlanır?
    • Laptopa ethernet kablosu nasıl takılır?
    • Laptopa internet kablosu nasıl bağlanır?
    • Laptopu modeme bağlamak
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: yojimbo

arkadaşlar bende kablolu modem var fakat yeni aldığım laptopu internete bağlamak istiyorum. Bunun için eternet kablosunu ve usb kablosunu laptopa takarak bağlanmayı denedim iki şekilde de bir şey olmuyor sadece usb kablosunu taktığımda aygıt yöneticisinden Texas instruments Texas instruments CDC ethernet/RNDIS adapter In driverinin yüklenmediği uyarısını alıyorum. Ancak laptopun asıl eternet kartı bu değil zaten bunu ağ bağdaştırıcıları sekmesinde değil diğer aygıtlar adı altındaki bir sekmede gösteriyor. Bu driver ı da 2-3 gündür internette aramadığım yer kalmadı sadece bir yerde buldum o da çalışmıyor. Laptop yeni işletim sistemi windows 7 modem airties rt 102 kablolu modem. Yardım edebilecek birisi varsa müteşekkir olurum. Nasıl yapcaz bu işi?

eğer ethernet driver' ın yüklü ise direk ethernet kablosunu lap top' a takman yeterlidir. Eğer kablo taktıktan sonra ethernet kablosunu taktığın noktadaki ethernet ışıgı yanmıyorsa ethernet driver' ı yüklü değildir ki bu 0 bilgisayar için cok zor bir ihtimal. kablonu kontrol et mümkünse başka bir bilgisayarı aynı kablo ile dene.

• dostum eternet kablosunu takınca ışık yanıyor aynı şekilde usb yi takınca o da yanıyor ama çalışmıyor.
  • quote:

arkadaşlar bende kablolu modem var fakat yeni aldığım laptopu internete bağlamak istiyorum. Bunun için eternet kablosunu ve usb kablosunu laptopa takarak bağlanmayı denedim iki şekilde de bir şey olmuyor sadece usb kablosunu taktığımda aygıt yöneticisinden Texas instruments Texas instruments CDC ethernet/RNDIS adapter In driverinin yüklenmediği uyarısını alıyorum. Ancak laptopun asıl eternet kartı bu değil zaten bunu ağ bağdaştırıcıları sekmesinde değil diğer aygıtlar adı altındaki bir sekmede gösteriyor. Bu driver ı da 2-3 gündür internette aramadığım yer kalmadı sadece bir yerde buldum o da çalışmıyor. Laptop yeni işletim sistemi windows 7 modem airties rt 102 kablolu modem. Yardım edebilecek birisi varsa müteşekkir olurum. Nasıl yapcaz bu işi?

kardeş biostan ethernetin kapalı olmasın 7 de kendisi bulup kurar.ayrıca ethernetten bağlanma konusundada kabloyu taktığında kendisi otomatik ip alır ve internete bağlanırsın

• adsl den mi baglanmaya calısıyorsun nedir baglantı turun eger adsl ise gerekli yapılandırmaları yaptın mı modem uzerindeki mesela adsl sifresini ve kullanıcı ismini girdin mi modem arayuzudenden bir suru sebep var girmemesi icin problemi biraz daha daraltmamız lazım ki cozum bulabilelim
  • şimdi arkadaşlar şöyle: bende bir masaüstü pc var onda interneti kulllanabiliyorum yani modem çalışıyor ama eternet kablosunu çıkarıp laptopa taktığımda ya da usb ile modemi laptopa bağladığımda internete bağlanamıyorum. Eterneti taktığımda hiçbir şey olmuyor. Usb yi taktığımda ise laptopun kendi eternet kartı yüklü olmasına rağmen aygıt yöneticisinde diğer aygıtlar sekmesinde Texas Instruments CDC Ethernet/RNDIS Adapter Driver yüklü değil diyor. Ancak bu kendi eternet sürücüsü değil. Bu sürücüyü de günlerdir arıyorum bulamadım. Bu işin çözümü var mı dostlar?
  • ya arkadaşlar benım pc kablolu modem kulanıyorum fakat bırde laptopum var (acer 5741G) işk baslarda kabloludan baglantı yapıyordu fakat sımdı kabloyu laptopa takıyorum nete gıremıyorum nasıl yapabılırım lutfen cvp verın tşk:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı hata bendede vardı. masaüstü bilgisayarla internete giriyorum ama laptoba kabloyu taktıgım anda internet erişimi yok diyordu. araştırmayla bulamadım. zorlaya zorlaya buldum. antivirüsün güvenlik duvarı :) en son hata taramasında dediği şu ''bu bilgisayarda eset not32 güvenlik duvarı bulunuyor''
  • quote:

laptbun markası nedir..bu arada ethernet kablosunda da sorun olabilir..ışığın yanıyor olması sorun olmadığı anlamına gelmez..marka-model numarasın verirseniz yardımcı olabiliriz

• cevaplar için teşekkürler. 3 sene olmuş bu yazıyı yazalı böyle bir sorun yaşadığımı bile zar zor hatırladım. Yeni aldığımda bu problem olmuştu hemen aldığım yere götürmüştüm sistemi yine kurdular sorun çözüldü. Laptop asus N61VG. İlgilenenlere yine de teşekkürler
  • kabloda bir problem olabilir ayrıca biosa da bir bak istersen
  • Arkadaşlar ethernet kablosu olmadan baglanir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese selam evime modem aldım eski bir tip laptop var bunu nasıl bağlaya bilirim masaüstünün sağ alt kısmında modem yada internet sembolü çıkmıyor lütfen bana yardımcı olurmusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.