Şimdi Ara

Lütfen yardım - Lenovo netbook ta windows açılırken çok yüksek şiddette sürekli bip sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lenovo IdeaPad S10-2 kullanıyorum. Dün akşam bilgisayarı kullanırken aniden çok yüksek şiddette bir ses gelmeye başladı. Tek ton bip sesi ve durmadan devam eden bir ses. Hemen kapatmak zorunda kaldım ve cihazı güç düğmesine basılı tutarak kapattım. Tekrar açmayı denedim, BIOS ekranı geçti, Windows yükleme ekranının ortasında ses tekrar başladı. Windows'un açılmasında sorun yok, cihaz sağlam görünüyor ses dışında. İşletim sistemini güvenli mod'da açmayı denedim, ses çıkmadı. Fakat normal açmayı her denediğimde ses çıkıyor. İşletim sisteminin açılmasını bekleyip sorunu bulmaya çalışmamı engelleyecek kadar kuvvetli bir ses. Ses bombası patlamış gibi oluyor. Bu ses çıkması sorununu forumda biraz araştırdım, genelde sesler BIOS sırasında çeşitli şekillerde gelen normal bip sesleri sanırım. Bilgisayarın normal ilk düğmeye basışta gelen bip sesi gibi. Fakat bendeki öyle değil. Ses donanım arızasını işaret etseydi BIOS ekranındayken de gelirdi diye düşünüyorum. En azından güvenli mod'da da gelirdi. Format mı atmam gerekiyor bilmiyorum. Fakat format atmak da istemiyorum. Cihaz daha yeni, virüs bulaşma ihtimali de yok diyebilirim. Zaten Windows daha yükleme ekranındayken böyle bir ses çıkartabilen bir virüs var mı bilmiyorum. Laptop olması da cihazın içini açıp kurcalamamı engelliyor. Acaba laptoplarda da PC'lerdeki gibi sistem hoparlörü diye bir parça var mı, varsa bu ses ordan geliyor sanırım, eğer varsa BIOS'tan bu sistem hoparlörünü kapatıp deneyebilirim belki diye düşündüm fakat cihazın BIOS'u değiştirilmeye pek açık değil. Sadece saat, boot sırası ve BIOS şifresi değiştirilebiliyor. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

(Sürekli devam eden tek ton sesin düşük güç işareti olduğunu da okumuştum fakat bataryayı doldurup denediğimde de aynı sorunla karşılaştım. Hem yine BIOS ekranında ya da güvenli mod'da da gelirdi ve bu kadar şiddetli olmazdı diye düşünüyorum.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga-akyol -- 28 Ocak 2010; 22:28:22 >

• hocam 20 dakika önce lenovo dizüstümdede aynı sorun oldu. googledan sorunu aratırken yazını gördüm . sonra sorunun mikrafonun sesinin son ses açık olduğunu farkettim kapatınca düzeldi ! şu an da sorununa belki çözüm getirmiş olucam :) umarım sende de işe yarar. ses harici hoparlör bağlayınca kesiliyordu. biostan geliyor sanmıştım bende. :)
  • Ben de nasıl yaptıysam düzelttim ama hatırlamıyorum ki uzun zaman oldu:) Ama mikrofonu ayarlayarak düzeltmemiştim sanırım. Neyse sağol yardımın için, sonuç olarak ikimizin de sorunu çözülmüş oldu:) Bir daha aynı sorunla karşılaşırsam senin çözümünü deneyeceğim:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.