Şimdi Ara

Lux Rehber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
12.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2. Lux Oynamak İçin Neler Gerekir ?
    3. İtem build
    4. Skilleri
    5. Skill Sıralaması
    6. Runes
    7. Master
    8. Bazı Basit Kombolar
    9. Kimlere Ulti Kullanılmaz !
    10.Summoner Skills

1. Neden Lux ?

+ları

Stunu tutturduğunda kombolarıyla harika damage vurabiliyor.
    Harika bir ulti,düşük cooldown.
    Lich Bane ile uyumlu güzel bir pasif.
    Slow,Stun,Kalkan gibi takım arkadaşlarımızı koruyabileceğimiz skillerimizin olması..
    Uzaktan farkedilmeden ultiyla rahatça kill alabilmemiz .
    Pasifi sayesinde kolay minion kesebilmes.

--leri

Ne kasarsan kas çok kolay damage yiyor stundan sonra kurtulamazsan ölüyorsun.
    Stunu tuttaramamk bütün kombomuzu bozuyor.
    Ultiyi tuttaramamk bayağa yaralıyor o yüzden akıllı kullanman gerekiyor.

2. Lux Oynamak İçin Neler Gerekir ?

El hızı ?

Stunu attıktan sonra hızlıca Lucent Singularity atıp(patlatmadan) basic atk vurmanız lazım basic atk tan hemen sonra patlatıp tekrar basic atk vurmanız lazım düşük lv da bunu 1-2 defa yapınca canı bayağa azalı base e dönüyor adam ama sakın basic atk vurucam diye adamın içine girmeyin bu önemli.

Akıllı olun ?

Stunu ve Ultisini adamın koşuyoluna atmanız gerekiyor bu yüzden nereye gidiceğini iyi tahmin etmeniz gerekiyor.

Gank yapın ?

Lv 6 olunca yapıcağınız ilk gank.Stunlayıp takım arkadaşlarınızla dalın eğer adam kaçarsa ultinizle kesin.Yada canı az olan bir rakip champ i ultinizlede kesebilirsiniz.

3. İtem build

1.Doran's Ring
    2.Lİch Bane
    3.Rabadon's Deathcap(bunu tamamlamadan 1 tane boot of speed alabilirsiniz)
    4.Sorcerer's Shoes
    5.Void Staff
    6.Rylai's Crystal Scepter
    7.Banshee's Veil

4. Skilleri

1.Light Binding(Q)

Lux seçtiğiniz düzlüğe (saçma bir terim kullunadığımı biliyorum ama ) ışık fırlatıyor içinden geçen 2 rakibi 2 saniyeliğine kafese alıyor(bir nevi stunluyor) ve 60/110/160/210/260 (%70 ap) kadar damage vuruyor faket 2. kafese aldığı rakibe 1. nin %50 si kadar damage vuruyor.

2.Prismatic Barrier(W)

Lux Seçtiğiniz düzlüğe asasını fırlatarak içinden geçen takım arkadaşlarınıza kalkan oluşturuyor bu kalkan 60/85/110/135/160(%35 ap) kadar damage yemesini önlüyor 3 saniye boyunca.

3.Lucent Singularity(E)

Lux'un en sevdiğim skill i diyebilirim, neden ? seçdiğiniz alanı top gibi bir şey fırlatıyor içinde olan rakipleri yavaşlatıyor tekrar e ye basarak o topu patlatıyorsunuz ve içindeki düşmana damage vuruyorsunuz 60/105/150/195/240(%40 ap).Eğer basmazsanız tekrar e ye 5 saniye sonra otomatik patlıyor.Bu topu attığınız yer çalı veya karanlık bir yerse o bölgeyi görmenizi sağlıyor.

4.Finales Funkeln(R)

Seçtiğiniz düzlüğe ışık gibi bir şey fırlatıyor ve içinde olan her rakibe 300/400/500 (%75 ap) kadar damage vuruyorsunuz oyundaki en sevdiğim ultilerde Requiem le 1. liği paylaşır.

5.Illumination (pasif)

Rakibe damage vurduğunuz her skill de rakibe debuff olarak üstüne geliyor sonraki basic atknizde normal vuruşun üzerine 20-190 (Her lv da artarak) damage vuruyorsunuz.

5. Skill Sıralaması

1. E

2. Q

3. E

4. Q

5. E

6. R

7. E

8. Q

9. E

10.Q

11.R

12.Q

13.W

14.W

15.W

16.R

17.W

18.W

veya

1. E

2. Q

3. E

4. W

5. E

6. R

7. E

8. E

9. Q

10.Q

11.R

12.Q

13.Q

14.W

15.W

16.R

17.W

18.W

6. Runes

3x Greater Quint of Potency (Greater Quint of Force da kullanılabilir)

9x Greater Mark of Insight

9x Greater Glyph of Potency

9x Greater Seal of Clarity

7. Master

9/0/21

8. Bazı Basit Kombolar

Q ile rakibimizi stunlayıp E mizi atıyoruz (patlatmıyoruz) basic atk (patlatıyoruz şimdi) tekrar basic atk .

Q ile rakibimizi stunlayıp ultimizle kesiyoruz canı azken.

Q muz yoksa E atıp slowluyoruz ve ulti kullanıyoruz.

9. Kimlere Ulti Kullanılmaz !

Nocturne ve Sivir karşımızda 2 sinden biri varsa lane değiştirin ciddi söylüyorum asla ulti basamıyosunuz her zaman blockluyorlar.

10.Summoner Skills

Flash + Clarity işimizi görürür başlarda çektiğimiz mana sıkıntımızı gidermek için Clarity, çok damage yediğidiğimizden kaçmamız için Flash.

Umarım beğenirsiniz yanlışlarım varsa kusura bakmayın.

• güzel rehber ama item buildi daha iyi olabilir. lux ile 150-160 oyun oynadım, denemediğim build kalmadı ve bana kalırsa rylai hiç gerekli değil. Q zaten snare, E zaten slow, R slowlasa zaten bi şey farketmez adamı kesmek için atıyosun çoğu zaman. lich bane de aynı şekilde, lich bane kastığın zaman range'den taviz vermen gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auspexa

güzel rehber ama item buildi daha iyi olabilir. lux ile 150-160 oyun oynadım, denemediğim build kalmadı ve bana kalırsa rylai hiç gerekli değil. Q zaten snare, E zaten slow, R slowlasa zaten bi şey farketmez adamı kesmek için atıyosun çoğu zaman. lich bane de aynı şekilde, lich bane kastığın zaman range'den taviz vermen gerekiyor.
    Teşekkürler, yerine ne önerirsin öylede bir deneyeyim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: nyksgece

Alıntıları Göster
    Luxda stun yok rehberin başında daha söyliyim.

Edit:Q skilli 2. düşmanda daha az kalıyor diye biliyorum onuda şey edersen.

Bide lux forumda en çok rehbere sahip hero oldu galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pastacı Fırınzade Efendi -- 7 Ağustos 2011; 7:50:54 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    genel bilgi

herhangi heal we regeneration ozelligi olmayan hic bi castera doran ringle baslamayı onermiyorum. mana + pot yada boots + pot ile cok daha iyi zoning we lane kontrolune sahip olabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pimpirik Domates

pff illa kafese alma yazdırtman lazım değil mi ? kafese alma&stun çok bir fark yok aralarında adam flashlanamıyor, yerinden ayrıldığın skilleri kullanamıyor vs. 1000 tane oyuncuya sorsan 950 tanesi stun der hatta morgana ve lux'un stununun süresi azalıyor (içeriği böyleydi) başlık vardı, bunun yanında daha güzel söyleyebilirdin illa ben biliyorum havasında söylemene gerek yoktu insan gibi: O stun değil, kafese alma editlersen sevinirim :D gibi bir şey yazsan daha hoş olurdu ama illa sinirim bozulcak karthus rehberimin sonuna yazdığım gibi insan gibi yorum yapın yazmam lazım dimi düzgün şekilde mesaj yazın bir zahmet bu tarz mesaj yazınca kimse sana ödül vermiyor.
  • quote:

quote:

pff illa kafese alma yazdırtman lazım değil mi ? kafese alma&stun çok bir fark yok aralarında adam flashlanamıyor, yerinden ayrıldığın skilleri kullanamıyor vs. 1000 tane oyuncuya sorsan 950 tanesi stun der hatta morgana ve lux'un stununun süresi azalıyor (içeriği böyleydi) başlık vardı, bunun yanında daha güzel söyleyebilirdin illa ben biliyorum havasında söylemene gerek yoktu insan gibi: O stun değil, kafese alma editlersen sevinirim :D gibi bir şey yazsan daha hoş olurdu ama illa sinirim bozulcak karthus rehberimin sonuna yazdığım gibi insan gibi yorum yapın yazmam lazım dimi düzgün şekilde mesaj yazın bir zahmet bu tarz mesaj yazınca kimse sana ödül vermiyor.

Snare.Ben biliyorum havasındada değilim rehber yapmışsın hatanı düzelt artistlik yapma.Hayatımdada lux oynamadım ama yiyoruz o skilli sonuçta biliyoruz bişeyler.Yoksa ben kötü niyetle yazmadım onları editledimde dahasıda var.

• quote:

quote:

quote:

Snare.Ben biliyorum havasındada değilim rehber yapmışsın hatanı düzelt artistlik yapma.Hayatımdada lux oynamadım ama yiyoruz o skilli sonuçta biliyoruz bişeyler.Yoksa ben kötü niyetle yazmadım onları editledimde dahasıda var.

Okuyunca öyle geliyor malesef, dediğim gibi yazarsan daha hoş olur k.bakma sinirliyimdir bayağa ama cidden sinir oldum öyle yazmana. Teşekkürler eksikler için :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nyksgece -- 7 Ağustos 2011; 8:03:13 >

• Birinci skill sırası yanlış. 1 puan W ile kaç kez ölümden döndüğümü bilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuneForce

Birinci skill sırası yanlış. 1 puan W ile kaç kez ölümden döndüğümü bilirim.
    Q dan önce W ya önem vermenizi şiddetle öneririm.

R>E>W>Q
    Flash+CV
    9/0/21
    Ring-Boots of Speed-Kage-Ionian-RoA-Morello-Zhonya-Void
    Item sıralaması duruma göre değişir tabiki ve gerekli ise isterseniz Banshee, Frozen Heart ya da Soul Shroud alabilirsiniz.
    Rylai gerektiğini düşünmüyorum. HP istiyorsanız 800 gold ucuza Soul Shroud var. Rylai slowu zaten lux için gayet gareksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NER0

R>E>W>Q
    Flash+CV
    9/0/21
    Item sıralaması duruma göre değişir tabiki ve gerekli ise isterseniz Banshee, Frozen Heart ya da Soul Shroud alabilirsiniz.
    Rylai gerektiğini düşünmüyorum. HP istiyorsanız 800 gold ucuza Soul Shroud var. Rylai slowu zaten lux için gayet gareksiz.

Alıntıları Göster
    Snare ile stun arasında çok fark var kardeş. Eğer o snare i bi vayne e ahe e veya caitlyn e felan atarsan adamlar sana yine çatur çutur koyarlar ne olduğunu anlamassın.

• quote:

Orijinalden alıntı: NER0

R>E>W>Q
    Flash+CV
    9/0/21

Alıntıları Göster
    Claverionce daha iyi bence. Ultiyi atmadan önce bakıyorsun öyle atıyorsun. Adamlar anlamadan hızlıca yapman gerek tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Burn

Claverionce daha iyi bence. Ultiyi atmadan önce bakıyorsun öyle atıyorsun. Adamlar anlamadan hızlıca yapman gerek tabi.

Alıntıları Göster
    Herkez e başlar ancak bence early de q daha etkili ben her zaman skill buildini şöyle yaparım.
    q>e>e>w>e>r>e>q>e>q>r>q>q>w>w>r>w>w hem kalkan ile early de ignite ölümlerinden first blood için q ile snare atıp adamın flash atıp kaçmasını engelleyip yanımdaki ile yüksek damage vurmayı.
    Bu arada q skillinin açıklamasına snare yazsan herkes anlar ve diğer "Stun"ları düzeltirsen "Snare" diye daha iyi olur

• quote:

Edit:Q skilli 2. düşmanda daha az kalıyor diye biliyorum onuda şey edersen.

Bide lux forumda en çok rehbere sahip hero oldu galiba.

evet hem %50 damage hem %50 etki süresi azalıyor
  • quote:

quote:

fark yokmu stunla kafese alma git öl geber camdan atla lux oynama luxun snare attın zaman adam sana skl vb atabilir sadece sabit stun ap ayrı bi alem lütfen dikkat edelim.

Edit:Ve cok özürlü gördüm luxun pasifini patlatmak için gidip geberen gerek yok arkadaşlar pasifi için normal vuruş yapmanıza gerk yok lux cok seri damage atabilen bi karakter q e r e bitti adam yaşamaz ve yukarda yazmışlar clairvoyance hem takım için hem lux için en iysiidir lich bane kasıcana daha güzel bi item kasılabiliir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi healheal -- 7 Ağustos 2011; 14:13:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: healheal

quote:

quote:

fark yokmu stunla kafese alma git öl geber camdan atla lux oynama luxun snare attın zaman adam sana skl vb atabilir sadece sabit stun ap ayrı bi alem lütfen dikkat edelim.

Edit:Ve cok özürlü gördüm luxun pasifini patlatmak için gidip geberen gerek yok arkadaşlar pasifi için normal vuruş yapmanıza gerk yok lux cok seri damage atabilen bi karakter q e r e bitti adam yaşamaz ve yukarda yazmışlar clairvoyance hem takım için hem lux için en iysiidir lich bane kasıcana daha güzel bi item kasılabiliir.

Alıntıları Göster
    Bir de eklemek isterim finales funkeln attğınız rakipte ıllumination varsa ıllumination patlar ve extra damage verir

• quote:

Orijinalden alıntı: HouseM.D.

Bir de eklemek isterim finales funkeln attğınız rakipte ıllumination varsa ıllumination patlar ve extra damage verir

Alıntıları Göster
    fotosuz rehber olmaz blitzden az bi örnek alsan daha iyi olurdur. genede emek vermissin saol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kronik

fotosuz rehber olmaz blitzden az bi örnek alsan daha iyi olurdur. genede emek vermissin saol.

Alıntıları Göster
    Noktalama işaretleri yanlış.
  • Keşke hazırlamasaydın. Neden o skill dizilimi ya da diğeri? Yazı turayla mı belirleyeceğiz hangisini seçeceğimizi? 9/0/21 ama hangileri? Lux Caster olduğu kadar iyi bir Support. Hani nerde? Lütfen "yaptım la" demek için yazmayın şu Buildleri. Adamın bildiğini de karıştırıyorsunuz.

Edit: Bu arada stun rakibi tamamen durdurur, snare ise sadece olduğu konuma sabitler. Yani sana vurmaya devam edebilir. Oyuna dün başlayıp rehber hazırlarsan böyle olur canımcım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AkumaRai XIII -- 7 Ağustos 2011; 18:21:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AkumaRai XIII

Keşke hazırlamasaydın. Neden o skill dizilimi ya da diğeri? Yazı turayla mı belirleyeceğiz hangisini seçeceğimizi? 9/0/21 ama hangileri? Lux Caster olduğu kadar iyi bir Support. Hani nerde? Lütfen "yaptım la" demek için yazmayın şu Buildleri. Adamın bildiğini de karıştırıyorsunuz.

Edit: Bu arada stun rakibi tamamen durdurur, snare ise sadece olduğu konuma sabitler. Yani sana vurmaya devam edebilir. Oyuna dün başlayıp rehber hazırlarsan böyle olur canımcım.
    rod of agesi göremedim :(
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.