Şimdi Ara

lys 2 hatırlanan sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    yasalar 1 ıle 2
    su bıolojıdekı rekabet l ve m
    duduklu tencere yogunlasma

• mercekler sorusu ıraksak d
  • Yanlız kuram ile yasanın güvenilirliklerini sıralayamıyorsun o 1. seçenek değilmiydi.
  • bıo hucre duavarı su gecırmez mı ne oyle yanıtı olan
  • Duduklu tencere kaynama noktasinin artmasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasa yanlız 3 olucaktı

• yasa yalniz 3 zamanda cikti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bıo bosaltım solunum kan ph sı
  • *Kuş türlerinin çizelgeli sorusu, hangisine ulaşılamaz: kuşların sayısına..
    *boşaltım- solunumun ortak yaptığı olay: kanın ph'sını dengelemek
    *kuantum ile ilgili eşleştirmelerden hangisi doğrudur?: II ve IV (Rutherford- bohr)
    *70-90 c derecede bile yaşadığı gözlenen canlılar?: arkeler- protista hücreleri- hayvanlar- birkiler-vs. (bu soruyu yapmadım)
    *400km/s ile giden uçak 100km/s rüzgara maruz kalırsa rotasını korumak için hangi yöne hafif dönmelidir? : güneybatı
    *resimdeki bölgede salgılanan (hipotalamus- böbrek üstü bezleri vs olan) ve iyot alımı sağlayan x hormonu hangisidir? : tiroksin
    (hatırladıkça yazıcam, sınavdan çıktıktan sonra hemen hepsini hatırlıyordum, uyumasaydım iyiydi..)
  • * adını hatırlamadığım bir bilim adamının savunduğu- öngörüsü vs. (doğal seçilim olduğu) sanırım yanlış yaptım.
    * renk sorusu: kırmızı- eflatun, kırmızı- turkuaz, hangisi doğal renktir mi neydi?!
    * üstünde hem dişi hem erkek organ olan, 2 evcikli olan, tam çiçekli olan bitkilerden hangisinde çapraz tozlaşma kesin olarak gözlenir?: yalnız III- 2 evcikli olanlarda
  • duka58 D kullanıcısına yanıt
    kuzeybati olacak
  • doğru kuzeybatıydı sanırım ;)
  • * hangi ortamlarda 2 tür arasında rekabet vardır? : L ve M de
    * insan epitel hücresi özellikleri
    * solunum sırasında yapılanların sıralı hali (tabloya göre): 7 ile başlayan şık solunum ile hava dolar ile başlayan.
    * renk körlüğünde hangileri sadece taşıyıcıdır?
    * dehibritlerde tozlaşma için hangi koşullar olmalı: baskın genlerin tozlaşmaya uygun türlerden olması vs bi şık vardı.
  • * fare gametleri hangi özellikleri göstermez?:
    * mitokondri de oluşan bozulmayla hangisi gözlenir?: içerdeki asit artar, iletim duru vs. (cevabımı hatırlamıyorum)
    * hücre duvarı özelliği olmayan: sert ve dayanıklıdır.
    * insan müdahalesiyle değişerek tehlikeli olabilecek gazlar hangileridir?: azot- karbon du sanırım
  • Şu yasa sorusu nasıl bir şeydi tam hatırlayan biri yazabilir mi?

70-90 derece yaşayanlar Arke Bakterileri değil mi?

Kuş türleriyle ilgili bir soru vardı, "en az bir tür, tüm dönemlerde görülüyor" gibi bir şık vardı ben bunu seçtim (yanlış olanı soruyordu). Doğru mudur?

Boşaltım-Solunum'un ortak yöenü kanın ozmotik basıncını ayarlamak değil miydi?
  • duka58 D kullanıcısına yanıt
    Kardes yarisi yanlis cevaplarinin devam etme istersen :D

• farkındayım kardeş :D soruları hatırlatmak için yazıyorum.. pfhahhhahaa iyi bi sonuç beklemiyorum yani.. ;)
  • yasa sorusu sanırım şöyleydi:
    kuram (teori) tanımı vardı, yasa (tanımı vardı): kesinleşmiş bilimsel sonuçlardır, diyordu. aşağıdakilerden hangileri buna göre doğrudur?
    - her kuram, kesinleştikten sonra yasaya dönüşür.
    - sadece görülebilen somut sonuçlar yasa kabul edilebilir vs. (3. şıkkı hatırlamıyorum)
  • *ışığa yönelim gösteren bir bitkide fotosentez sırasında meydana gelenler olaylar hangi sırayla olur?
    şıklar: suyun ayrışması, .. indirgenmesi, vs. diğer şıkları hatırlamıyorum.
  • up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.