Şimdi Ara

LYS BARAJI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bışi sorucam bnm ygs puanların 200 üstünde mf 3 puan turunden tercıh yapmak ıstıyorum lysde barajı geçmem ıcın lys1de toplam 16 net yapmam gerekıyormuş dogrumu lys2de fazla yapsam yınede barajı geçemezmiyim mat 2 hiç yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 16 net mi
    yanlis bakmissin 34 net gerekiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aintmybtch

16 net mi

Yok hocam lys1de sadece %20 başarı göstermemiz gerekiyormuş.

• 4 net diye biliorum ama emin degilim. Sen yine bi arastir. Sanki biri her dersten min 4 netmi oyle bisi demisti

• quote:

Orijinalden alıntı: sahin-41

quote:

16 net mi

lys den sonra mesaj at bakalim oyle mi biyle mi

• quote:

Orijinalden alıntı: yertek

4 net diye biliorum ama emin degilim. Sen yine bi arastir. Sanki biri her dersten min 4 netmi oyle bisi demisti

O ygs için diye biliyorum.

• mat1de var abi salla falan yaparsın ya

• quote:

quote:

quote:

16 net mi

lys den sonra mesaj at bakalim oyle mi biyle mi

Saçmalama lys 1 turkıye genelı ortalaması 10 vilan 34 de neymiş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yertek

4 net diye biliorum ama emin degilim. Sen yine bi arastir. Sanki biri her dersten min 4 netmi oyle bisi demisti

O ygs için diye biliyorum.

Ygs icin olamaz hocam bu kadar esit agirlikci feni bos birakio

• TM için olsa 17 net edebiyattan barajı geçirtiyo hocam TM3 puanında. ama Sayısalı bilemiyorum
  • ''Adayların lisans programlarını tercih edebilmeleri için LYS’lerde 180 ve üzerinde puan almaları gerekiyor. Tercih hakkını yakalamak için YGS’de 180 puan almış öğrencilerin LYS testlerinde de yüzde 20 başarı göstermeleri gerekiyor.

Adayların onlara tercih yapma hakkını sağlayacak olan 180 baraj puanlarını nasıl aşacaklarına gelince, bunun formülü “yüzde 20” başarıyı tutturmaktan geçiyor. Eğer Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) 180 puan aldıysanız yapmanız gereken bir sınavı oluşturan her testten yüzde 20 net çıkarmak. Her sınavda 180 baraj puanınızı aşmanız için çıkarmanız gereken net sayılarınız şöyle olacak.

MATEMATİK SINAVI: (LYS-1): Bu sınavda matematik testinde 50, geometri testinde de 30 olmak üzere 80 soru yer alıyor. Ortalama yüzde 20 başarı içinmatematikten ortalama 10, geometriden de ortalama 6 soru netiniz olmalı.

FEN BİLİMLERİ SINAVI ( LYS- 2 ): Fizik, kimya ve biyoloji testlerinde 30’ar olmak üzere toplam90 soru yöneltiliyor. Her 3 testten de çıkarmanız gereken net sayısı 6’şar soru olacak.

EDEBİYAT- COĞRAFYA SINAVI ( LYS -3 ): Türk dili ve edebiyatı testinden 56, coğrafya 1 testinden 24 olmak üzere 80 soru var. Türk dili ve edebiyatından 11-12 soru, coğrafyadan da 5 soru yüzde 20 başarı sağlar.

SOSYAL BİLİMLER SINAVI (LYS -4): Tarih testinden 44, Coğrafya 2 testinden 14 ve felsefe grubundan da 32 olmak üzere 90 soru var. Tarih için 9, coğrafya için 3-4, felsefe grubu için de 6-7 soru yeterli olur.

YABANCI DİL SINAVI (LYS-5) : Toplam 80 soru sorulacak. Adayın 16 net yapması yeterli.

Kaynak haberturk

• quote:

16 net mi

Hocam 34 net ygs den 180 alan kişi için geçerli. Ygs den 180 in üzerinde alan kişi için daha az olması gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: highschool

quote:

16 net mi

Hocam 34 net ygs den 180 alan kişi için geçerli. Ygs den 180 in üzerinde alan kişi için daha az olması gerekir.

ciddimisin ?
    dogru olabilir kanit var mi elinde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: highschool

quote:

16 net mi

ciddimisin ?
    dogru olabilir kanit var mi elinde

Kesin olmamakla birlikte az önce bir haber sitesinde gördüm. LYS puanı hesaplanırken YGS de belirli oranda katılıyor. Ygs puanı 180 in üzerinde olan kişinin lys den yapması gereken net sayısı 34 den az olur. ( MF-4 için )
    Kesin sonuç için kılavuza bakmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi highschool -- 18 Nisan 2014; 15:18:01 >

• nasıl yani ya e ben tm ciyim şimdi illa 16 doğru cıkarmk zorundamıyım ? mattan
  • la biraz saçma
    ben mattan 7 net yapsam baraji geçiyorum
    ?

• quote:

Orijinalden alıntı: liverpool3838

nasıl yani ya e ben tm ciyim şimdi illa 16 doğru cıkarmk zorundamıyım ? mattan

Aynen öyle bn asla yapamam off off :(

• sahin-41 S kullanıcısına yanıt
    yok olum saçmalamayın ya gelmiş dangalağın biri bişeyler saçmalamış snede inanmışın tm için geçerli değildir bu
  • 180 puana alan 4 yıllık lisans yok ki

pardon ben çok yanlış anlamışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalelim -- 18 Nisan 2014; 15:47:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: liverpool3838

yok olum saçmalamayın ya gelmiş dangalağın biri bişeyler saçmalamış snede inanmışın tm için geçerli değildir bu

Hocam klavuzdada %20 başarı gösterilmesi gerekiyor yazıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.