Şimdi Ara

LYS Biyolojideki şu soruyu açıklayabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biyoloji 2. soru:insanda gerçekleşen normal mayoz ve mitoz ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

ben E şıkkı dedim : mayoz geçiren bir hücrenin anafaz 1 evresindeki kromozom sayısı mitoz geçirenin metafazındaki kromozom sayısına eşittir.

cevapta B diyor : mitozun metafaz evresindeki hücrenin kromozom sayısı,mayozun anafaz 2 evresindeki kromozom sayısının 2 katıdır.

Hatta ilk başta tüm şıklara doğru dedim sonradan dödüğümde e işaretledim.

• e şıkkı doğru gibi geldi bi çizerek yapim de emin olayım
    edit: arkadaşa sordum o da doğru dedi sen sanırım kormatit tekli çiftli onları karıştırmışsın bize kromozom diyor tek kromatit de kromozom sayılır çift kromatit de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A5068A7A -- 26 Haziran 2012; 23:26:42 >
  • tmm bekliyorum :D
  • şöyle mi diyorsun: 2n=4 kromozomlu hücrenin mitoz metafazında 4 kromozom var,mayoz anafaz 2 sinde 4 kromatidli yani 4 kromozomlu hücre gibi mi şıktada eşit demesi gerekiyordu yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğukan.U

Biyoloji 2. soru:insanda gerçekleşen normal mayoz ve mitoz ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

ben E şıkkı dedim : mayoz geçiren bir hücrenin anafaz 1 evresindeki kromozom sayısı mitoz geçirenin metafazındaki kromozom sayısına eşittir.

cevapta B diyor : mitozun metafaz evresindeki hücrenin kromozom sayısı,mayozun anafaz 2 evresindeki kromozom sayısının 2 katıdır.

b şıkkını anlatayım sana:
    kromozom sayısı canlının 2n=20 olsun
    mitoz metafaz da 20 kromozom(çift kromatidli X şeklinde) bulunur. çünkü anafazda kromozomlar ortadan ikiye ayrılacak ve iki hücredede 20 kromozom bulunacak
    mayoz anafaz 2 de 20 kromozom(tek kromatitli ı şeklinde) bulunur. çünkü kromozomlardaki kardeş kromatitler ayrışmış fakat sitoplazma bölünmesi yaşanmamıştır(sorunun püf noktası burası)

• quote:

Orijinalden alıntı: tkzkn

quote:

Orijinalden alıntı: Doğukan.U

Biyoloji 2. soru:insanda gerçekleşen normal mayoz ve mitoz ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

b şıkkını anlatayım sana:
    kromozom sayısı canlının 2n=20 olsun
    mitoz metafaz da 20 kromozom(çift kromatidli X şeklinde) bulunur. çünkü anafazda kromozomlar ortadan ikiye ayrılacak ve iki hücredede 20 kromozom bulunacak
    mayoz anafaz 2 de 20 kromozom(tek kromatitli ı şeklinde) bulunur. çünkü kromozomlardaki kardeş kromatitler ayrışmış fakat sitoplazma bölünmesi yaşanmamıştır(sorunun püf noktası burası)

valla hocam biyolojideki en zor soruydu bana göre.saol cevap için

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.