ama coğrafyada günlük hareketletler iklim bilgisi falan.
baktım alakaları yok vakit kaybetmişim.
şu 2 dersin konu dağılımı nedir ya.
bildiğim kadarıyla lys coğrafya levhalar ve kayaçlardan başlıyor ekstrem olaylar konusuda dahil olmak üzere mekansal bir sentez türkiye vs olarak gidiyo konusu
tarih konusunda genel türk tarihi bölümleri kalktı direkt osmanlıdan başlıyor diyenler de var hatta bir kaç lys kitabında genel türk tarihi konuları yok ama bizim tarih hocamız ösym forumlarında araştırmış genel türk tarihide var dedi benimde kafam karıştı açıkçası
yok ben tarihte genelden başlıcam neyse bu gün tekrar etmiş olduk napalım canımız sağolsun.
Arkadaşlar Coğrafya konusunda bilgim yok ancak şöyle söyleyeyim bugün Güvender Lys Tarih soru bankası aldım üzerinde kocaman Yeni LYS müfredatına göre hazırlanmıştır yazıyor ve önsözde bu müfredat değişikliği ile ilgili bir açıklama yapmışlar.
2010-2011 LYS lerinde Genel Türk Tarihi-Osmanlı Tarihi-Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi bu üç ana başlık altında sorular sorulmuş.
Ancak 2012 ve sonrasında Tarih 10 kitabı(Osmanlı Tarihi),Tarih 11 Kitabı(Türk Kültür Tarihi) Ve Çağdaş ve Dünya Türk Tarihi'nden sorulacak diye yazıyor.
Ve kitaptaki soruları Beylikten Devlete konusundan başlıyor.Böyle bir açıklamayı yazdıklarına göre ciddi bir araştırma yapmış olmalılar sanırım.Ayrıca bir nokta var onu belirteyim:
İlk Türk Devletleri ve Türk İslam Devletleri dahil değil doğru ancak Türk Kültür Tarihi içinde İlk Türk Devletleri, Türk İslam Devletleri ve Osmanlı'da devlet teşkilatı,toplum yapısı,hukuk,ekonomi vesaire var.Yani İlk Türk Devletleri ve Türk İslam Devletleri'nin sadece kültürle ilgili kısmından sorumluyuz sanırım.
Bu yazdıklarımı kitabın önsözüne göre yazdım kendimde %100 emin değilim sizin de kitaplarınızda önsöz falan varsa okuyup burda aktarırsanız sevinirim.