Arkadaşlar bende M4A785TD-V EVO anakart ve "Kingston 4GB (2x2Gb) 1600Mhz DDR3 HyperX KHX1600C9AD3K2/4G" ram vardı. Bu ramlar bir tanesi bozuldu. Ram takviyesi yapmak istiyorum. Ancak Kingston 2gb ddr3 1333mhz ram alıp taktığımda pc açılmıyor. Kendi ramimi tek başıma taktığımda pc açılıyor. Aldığım rami tek başına taktığımda açılmıyor. Sorun ramden olabilir dedim Kingston 4gb ddr3 1333mhz ram alıp onuda denedim. Açılmadı.
Şuan mevcut "Kingston 4GB (2x2Gb) 1600Mhz DDR3 HyperX " kendi ramim dışında başka bir ram ile pcmi açamıyorum.
Anakart' ım DDR3 1800/1600/1333/1066/800 MHz hızlarını desteklemesine rağmen başıma böyle saçma bir olay geldi.
Kendi ramım ile diğer slotlarıda denedim slotlarda bir sorun yok 4 slottada pc açılıyor. Yeni aldığım herhangi bir ram ile pc açılmıyor. Sorun ne olabilir. Kendi ramimi ve aldığım 4 gb ram başka bir anakartta denedim 6 gb olarak açtı. Sorun benim anakartta gibi gözüküyor ancak o zaman neden kendi ramimle pc açılıyor. Bir anlam veremedim . Yardım ederseniz sevinirim.
kardeş sana hiç kimse yardım etmemiş.. yardımcı olmak istiyorum lakin soruna ilişkin net bir cevabım yok..bilmediğim şeyleri biliyormuş gibi yapmak istemem...sadece aklıma gelenleri yazacağım... ilk önce 1600 mhz ler şu an kaç mhz de çalışıyor..cpuz-d den bakıp yazabiirmisin ? işletim sistemin 64 bit değilmi ?,ekran kartının kaç gb ? ram ler bozulmadan sistemde 4gb+ekran kartı büyüklüğünü görüyordun değilmi ? bu cevaplara göre bir yol haritası çizmeye çalışalım
quote:
Orijinalden alıntı: ramazandeveli
kardeş sana hiç kimse yardım etmemiş.. yardımcı olmak istiyorum lakin soruna ilişkin net bir cevabım yok..bilmediğim şeyleri biliyormuş gibi yapmak istemem...sadece aklıma gelenleri yazacağım... ilk önce 1600 mhz ler şu an kaç mhz de çalışıyor..cpuz-d den bakıp yazabiirmisin ? işletim sistemin 64 bit değilmi ?,ekran kartının kaç gb ? ram ler bozulmadan sistemde 4gb+ekran kartı büyüklüğünü görüyordun değilmi ? bu cevaplara göre bir yol haritası çizmeye çalışalım
Arkadaşım ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.. Sorun çözüldü.. Kusura bakma buraya yazmam gerekirdi. M4A785TD-V EVO kullananlarada aynı mesajı yazıp belirtmiştim çözüldüğünü ama burayı unutmuşum.. İlgin için teşekkürler.
estğ..kolay gelsin
kardeş aynı sorunu bende yaşıyorum ama ben hala çözüm bulamadım ne yapmalıyım?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme