Şimdi Ara

Mac 5k 27inc KASMA? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    iMac şuan ssd siz satılan az sayıda apple ürünlerinden biri, onun dışında 2014 te çıkmış mac mini vs satılıyor.

Son apple ürünlerinden kimse memnun değil, en azından eskisi kadar.
    İyi okursanız, sistem tavsiyesi değil, olan pc ye parça takviyesi olduğunu anlardınız.

(Evet, standart bir linux yazılımı kadar) Stabil olması+
    (Alüminyum bir çok pc malzemesi ve monitör var) malzeme kalitesi+
    (Sizin yaşadığınız problem değil mi ?) Problem çıkarmayışı+
    (Alındığı parayla doğru orantılı, markanın kendisinin resmen TR de bulunması) Müşteri hizmetleri/destek+
    (İş kullanımı için olmazsa olmaz! ) Marka Gösteriş +
    (Standart all in one pc) Düzen topluluk+
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

iMac şuan ssd siz satılan az sayıda apple ürünlerinden biri, onun dışında 2014 te çıkmış mac mini vs satılıyor.

Son apple ürünlerinden kimse memnun değil, en azından eskisi kadar.
    İyi okursanız, sistem tavsiyesi değil, olan pc ye parça takviyesi olduğunu anlardınız.

(Evet, standart bir linux yazılımı kadar) Stabil olması+
    (Alüminyum bir çok pc malzemesi ve monitör var) malzeme kalitesi+
    (Sizin yaşadığınız problem değil mi ?) Problem çıkarmayışı+
    (Alındığı parayla doğru orantılı, markanın kendisinin resmen TR de bulunması) Müşteri hizmetleri/destek+
    (İş kullanımı için olmazsa olmaz! ) Marka Gösteriş +
    (Standart all in one pc) Düzen topluluk+

Görüşler özeldir ben sizinkini yorumlamıyorum sadece biraz anlayabilin diyerek açıklıyorum/umuyorum

malzeme kalitesi olarak kaliteli(sadece bu ürünleri için degil hepsinde gerçekten iyiler)

Problem çıkarmayışıda gene sadece bu ürün için degil genel olarak saglam bir yapıları var
    Marka olarak malesef öyle yapmak zorundasınız...Görürsünüz kimisi mercedese biner kimisi 10 bin euro saat takar bazen iş ortamında bunları yapmak zorundasınız müşterinizin gözünü boyamalısınız ona kalite ve profesyonelliği hissettirmelisiniz işlerinizi merkezi biryerde kaliteli mobilyalarla döşemelisiniz güzel bir tabela yapmalısınız ,buna yapacak hiçbirşey yok... anlatabilmişimdir umarım işe girdiğiniz zaman daha iyi anlıyacaksınız genç olabilirsiniz.
    dikkat ederseniz altınada yazmışım Ama bu nasıl olduysa işimiz için problem çıkardı...

Yaptıgım yorumlar bu cihaz için özel degil genel olarak bu markanın ürünleri , benim fikrim bu yönde katılrısınız katılmazsınız kendi bileceğiniz iş...

Ben sizden parça vb istemedim ukalalık sebebinizi anlamadım..
    Sizin iMac veya apple hakkında benim görüşlerimi yorumlamanızıda istemedim...
    iMac hakkında fikrinizide istemedim, ki önemsemiyorum gene belirtin eyvallah ama doğru üslupla yapın
    Sorun çözümünü biliyorsanız veya birşeyden şüpheleniyorsanız yardımcı olursanız hoşnut olurum bilmiyorsanız fazlasına gerek duymuyorum teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: MavıPanda

quote:

Orijinalden alıntı: viper17

i7 4790/16gbram/gtx 750 masaüstünüz varmış.

Gtx750 yi emekli edip, bu masaüstüne nvidia 1070-1080-1080ti(hangisi bütçenize uygunsa) ve samsung 960 evo/pro (pro daha hızlı, doğal olarak daha pahalı) nvme ssd takıp, cuda desteğiyle uçurabilirsiniz.

tavsiyem, nvidia 1070 ve 256 gb samsung 960 evo nvme pcie (sata değil !) takıp, kamyon dediğiniz pc yi mac ile kıyaslamanız

Bilgisayar, en yavaş parçası kadar hızlıdır diye güzel bir söz var.

iMac ssd olmadan pek hızlı olamaz. Tabi sizin hız kavramınızda önemli. Yaşadığınız problemi videoya alabilir misiniz ?

Hocam bilgisayarı almışız 1 ay olmuş siz bana sistem tavsiyesi yapıyorsunuz tekrar masraf etsek iMac ne işe yarıyacak aklımızda tüm elemanlarımıza iMac satın almak vardı ama

Videoya aldım şöyle tarif edeyim birşeyi 1 cm kaydırdırırken 20sn beklediğinizi düşünün.

Bazen bazı şeyler daha ağır basıyor
    Stabil olması+
    malzeme kalitesi+
    Problem çıkarmayışı+
    Müşteri hizmetleri/destek+
    Marka Gösteriş +
    Düzen topluluk+

Ama bu nasıl olduysa işimiz için problem çıkardı...
    Alacak arkadaşlara tavsiyem sanırım görüp görebileceğiniz en iyi müşteri hizmetleri bu markanındır...
    Ben unutuyorum onlar unutmuyor kontrol ediyor arıyor soruyor yardımcı olmak için çabalıyorlar
    Kendi bilgisayarlarında denemek isteyen arkadaşlara çalıştığımız işi atarım kendi bilgisayarınızda açın ve bakalım sizdede aynı kasma problem olacak mı ? Denemek isteyenler mesaj atabilir.Yapacagınız tek şey işi açın ve saga sola hareket ettirin kasma olacak mı olmayacak mı iş vektöreldir ve yoğun vektör içerir.

Merhaba mesaj alabıkır mıyım ? Cok merak ettım de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Mesajinizi görmedim bilgisayara geçince herhangi birini hazırlayıp atcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bakarım çok merak ettim.Hem de outline modunda da kontrol ederim
  • Ben cihazda sorun olduğuna hiç ihtimal vermiyorum.

Siz bir yükleyin çalışmayı indirip test edelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burhanaks -- 18 Kasım 2017; 14:8:48 >
  • quote:

merhaba nedir durum
  • iMac 27 5k 2017 aldım iki gündür kullanıyorum açıkcası ekran kartı bence 5k için yetersiz gibi duruyor bide Adobe yeni sürüme adapte olamadığını düşünüyorum eski mac de bi tutarsızlık vardı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Mavipanda sizi çok iyi anlıyorum. Ben de iş yerinde 5k, i7 ve x395 ekran kartlı bir makina kullanıyorum. İllustratorde hazırladığım içinde fazlaca path (bir resmi vektöre çevirmiştim) bulunan logoyu sağa sola çektiğimde bile dakikayı bulan gecikmeler oluyordu. After effects'de ise hali içler acısı. Gerçi bende ram 8 gb, ondandır diye düşünüyordum demek değilmiş.

Evde kullandığım 2013'de upgrade edilmiş PC'm kesinlikle çok daha hızlı amma onun doğru çalışması için çalıştığım süre ile mac'ın yavaşlığını karşılaştırdığımda gönlüm imacden yana yinede...

Sanıldığı gibi macler çok hızlı makinalar değiller aynı donanıma sahip pc'lerle yakın hızdalar... Ve apple nedense makinalara güçlü donanım koymaktan çekindiği içinde çok birkaç senedir mac cephesi çok kötü durumda. Yani bana para sorun değil çok iyi bir mac tavsiye et desen öyle bir makinaları yok. Apple'ın asıl iş bilgisayarı olan mac pro dahi 2013'den beri güncellemedi. O zaman için bile iyi bir makina değildi.

Senin yapabileceğin tek şey ram arttırımı, yazılımsal olarak GPU'ya kaymaya çalışmak. Allahtan grafiş işleri yapıyorsun bizim gibi prodüksiyona bulaşsan saç baş yoldururdu...

• quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

Sayın Mavipanda sizi çok iyi anlıyorum. Ben de iş yerinde 5k, i7 ve x395 ekran kartlı bir makina kullanıyorum. İllustratorde hazırladığım içinde fazlaca path (bir resmi vektöre çevirmiştim) bulunan logoyu sağa sola çektiğimde bile dakikayı bulan gecikmeler oluyordu. After effects'de ise hali içler acısı. Gerçi bende ram 8 gb, ondandır diye düşünüyordum demek değilmiş.

Evde kullandığım 2013'de upgrade edilmiş PC'm kesinlikle çok daha hızlı amma onun doğru çalışması için çalıştığım süre ile mac'ın yavaşlığını karşılaştırdığımda gönlüm imacden yana yinede...

Sanıldığı gibi macler çok hızlı makinalar değiller aynı donanıma sahip pc'lerle yakın hızdalar... Ve apple nedense makinalara güçlü donanım koymaktan çekindiği içinde çok birkaç senedir mac cephesi çok kötü durumda. Yani bana para sorun değil çok iyi bir mac tavsiye et desen öyle bir makinaları yok. Apple'ın asıl iş bilgisayarı olan mac pro dahi 2013'den beri güncellemedi. O zaman için bile iyi bir makina değildi.

Senin yapabileceğin tek şey ram arttırımı, yazılımsal olarak GPU'ya kaymaya çalışmak. Allahtan grafiş işleri yapıyorsun bizim gibi prodüksiyona bulaşsan saç baş yoldururdu...

Hocam merhaba. Prodüksiyon için 8 GB ram çok az değil mi? After Effects zaten düzgün çalışmak için en az 16 GB ram ile hafiften kendine geliyor. Ram canavarıdır bu programlar. Ram’i cihazın desteklediği en yüksek seviyeye çekmek lazım.

Mac Pro’yu (2013) deneme şansım oldu. Süper performansı var. Render esnasında cihazdan ses çıkmıyor hiç. iMac ise kanatlanıp uçacak gibi, jet motoru gibi kafa ütütülüyor.

• burhanaks B kullanıcısına yanıt
    hocam iş yerindeki imace ram lazım zaten. Ama ram istemeyen işlerde de çok vasat temel nedeni CUDA desteği olmayan AMD ekran kartı kullanması... OPEN CL performansını da yeterli bulmuyorum 2015 için en yüksek kart x395'di alırken onu ısmarlamıştık ama açık söliyim ev bilgisayarımın eski kartı gtx 660'ın çok çok daha iyi performansı vardı. İşyerinin işleri düz kurgu yada kısa animasyonlar... Uzun ve zor işleri evde yapıyorum. Makina: i7 4820K (4.2 ghz), 32 gb, gtx 1080. Maşallahı var ama bildiğin windows sorunları daima çıkıyor:)
  • quote:

hocam iş yerindeki imace ram lazım zaten. Ama ram istemeyen işlerde de çok vasat temel nedeni CUDA desteği olmayan AMD ekran kartı kullanması... OPEN CL performansını da yeterli bulmuyorum 2015 için en yüksek kart x395'di alırken onu ısmarlamıştık ama açık söliyim ev bilgisayarımın eski kartı gtx 660'ın çok çok daha iyi performansı vardı. İşyerinin işleri düz kurgu yada kısa animasyonlar... Uzun ve zor işleri evde yapıyorum. Makina: i7 4820K (4.2 ghz), 32 gb, gtx 1080. Maşallahı var ama bildiğin windows sorunları daima çıkıyor:)

Hocam ram demişken, apple ile uyumlu ram satan macsales diye bir site var. Owc marka mac ile %100 uyumlu ürünleri olduğunu okudum. Diğer markalara ve özellikle Apple marka ram fiyatlarına göre çok ucuza satış yapıyorlar. Mesela bir örnek vereyim:

Apple 16 GB ram için 2000 ₺ istiyor. Bu adamlar aynı ram için 600 ₺ istiyor.

Bu marka ile bilgin var mı? Türkiye’de satış temsilcilikleri yok. Sadece amerika’da var. Bir de amazon’da satış yapıyorlar.

Hocam sence bu elemanlardan ram alınır mı? Bir bilgilendir misin rica etsem?

• quote:

Orijinalden alıntı: burhanaks

quote:

Hocam ram demişken, apple ile uyumlu ram satan macsales diye bir site var. Owc marka mac ile %100 uyumlu ürünleri olduğunu okudum. Diğer markalara ve özellikle Apple marka ram fiyatlarına göre çok ucuza satış yapıyorlar. Mesela bir örnek vereyim:

Apple 16 GB ram için 2000 ₺ istiyor. Bu adamlar aynı ram için 600 ₺ istiyor.

Bu marka ile bilgin var mı? Türkiye’de satış temsilcilikleri yok. Sadece amerika’da var. Bir de amazon’da satış yapıyorlar.

Hocam sence bu elemanlardan ram alınır mı? Bir bilgilendir misin rica etsem?

Hocam imacler bildiğin laptop ramı kullanır, özelliklerine bak uygun olanı kullanabilirsin. Şu siteden kontrol edin..https://macmarketi.com/imac-ram-bellek-hafiza

• Youtube da incelemelere sık bakmaya başladım.Adamlar kullanıyor şu ana dek 14-15 video izlemişimdir "tabi herkesin incelemesine bakmam" adamlar memnnun genelde İMAC için.İllustrasyon çizimler yapan bir vatandaş var.Harika akıcı falan diyor.Final Cut Premier Pro kullananlar var "ama bunların Mac de harika olması normal " 2 kişi memnun değilim demişti.Biri Brezilya'lı diğeri kim idi hatırlamıyorum.
  • Cihazı verdigim arkadaş araştırmadan ve bilmeden aldığı için herkese yardımcı olması amacıyla burayada not düşüyoruz.

-Renk sorunu yok. Adobe rgb kullanın baskıda %98 aynı kaliteyi alıyorsunuz
    -Elektriklenme gibi bir problem kesinlikle yok.

-Kasma problemi var ama bunun yüzlerce sebebi olabilir(Yaptıgınız iş-Ram kullanımı).Genede diyeceğim net olarak adobe forumlarında yazılanlar apple ile adobe un bir uyuşmazlıgı söz konusu durumda (Ram-Crack-İş vb vb x100)
    Kimiside 2017 imac ekran kartının 5 k ekrana olmadıgı düşüncesinde... Açıkcası kimsenin net olarak bir bilgisi yok ama durum budur Çok adobe programları tabanlı ağır işler yapıyorsanız ve çizimizi aide montajı aide shop aide gibi farklı stilleriniz varsa
    İmac 2017 en düşük sınıf yerine daha üst sınıflara bakmanızı tavsiye ederiz.

Veya aynı fiyata temiz 2015-2016 yüksek işlemci gücü ve ramli cihazlara bakın

(2017 imac-2015-2016 üst ve yakın classlarda aynı iş üzerinden birden fazla arkadaşla test ederek bu kanılara vardık.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MavıPanda -- 11 Şubat 2018; 16:0:50 >

• quote:

Cihazı verdigim arkadaş araştırmadan ve bilmeden aldığı için herkese yardımcı olması amacıyla burayada not düşüyoruz.

-Renk sorunu yok. Adobe rgb kullanın baskıda %98 aynı kaliteyi alıyorsunuz
    -Elektriklenme gibi bir problem kesinlikle yok.

-Kasma problemi var ama bunun yüzlerce sebebi olabilir(Yaptıgınız iş-Ram kullanımı).Genede diyeceğim net olarak adobe forumlarında yazılanlar apple ile adobe un bir uyuşmazlıgı söz konusu durumda (Ram-Crack-İş vb vb x100)
    Kimiside 2017 imac ekran kartının 5 k ekrana olmadıgı düşüncesinde... Açıkcası kimsenin net olarak bir bilgisi yok ama durum budur Çok adobe programları tabanlı ağır işler yapıyorsanız ve çizimizi aide montajı aide shop aide gibi farklı stilleriniz varsa
    İmac 2017 en düşük sınıf yerine daha üst sınıflara bakmanızı tavsiye ederiz.

Veya aynı fiyata temiz 2015-2016 yüksek işlemci gücü ve ramli cihazlara bakın

(2017 imac-2015-2016 üst ve yakın classlarda aynı iş üzerinden birden fazla arkadaşla test ederek bu kanılara vardık.)

Evet sonuç olarak iMacler Türkiye'de şu anki kur/dövüz ortamında kesinlikle performans gözeterek alınacak makinalar değiller. Şu an işe yarar bir iMac malesef 10 bin Tl'den başlıyor.. Ve performansı parasına göre çok zayıf. Ha kullanması rahat sorunsuz orası ayrı mesele... Sonuç olarak ben bu paraya çok ama çok daha iyisini PC olarak alırım diyenler haklı duruma geçti...

• Aslında haklı duruma geçmediler ? Her şey pahalandı ? Normal standart bir dizüstü bile çok pahalı artık ? Döviz sadece Apple odaklı değil ki ?
  • iş yerinde 2015k imac var. En üst konfigrasyon, 1dk lık after effects animasyonunuda cihaz yığıldı. Kaç defa dondu kaldı.
  • Kattığı + lar
    /B/ir şirkette mac varsa bu o insanların tok oldugunu ve işini profesyonelce yaptıgını gösteriyor ortama ayrı bir hava katıyor...
    /Kullanımı mükemmel rahat.
    /Diger ürünlerinizle baglantılı.
    /Servis kalitesi mükemmel ben üst düzey bir yetkilinin beni arayıp muhabbet ettigini biliyorum tamamen çözmeye çalışıyorlar ellerinde /ne varsa ortaya koyuyorlar...
    /Malzeme kalitesi ses kalitesi olarak düşünürsek fazla kaliteli.
    /Yanında verilen klavye mouse yapı olarak elinize olmasada (mouse) pil gücü-çekmesi-Klavye olarak gene güzel. Ama mouse camı kolay çiziliyor bazılarında mouse cam altındaki beyaz boya kendi kendine ufak dökülmeler yapıyor.
    /Tek 1 adet kablosu var kablo yogunlugundan kurtuluyorsunuz bla bla bla.

Ama gelin görün ki 27 inch 8800 tl olan bir cihaz size o fiyatın performansını vermiyor , ki apple ürünleri hep böyledir size optimum ayarlanmış cihazı satarlar gelipte o bilgisayarda 1080 ekran kartı bulamazsınız. Ama genede kur farkından dolayı kesinlikle yetersiz geliyor iş için alınan bir bilgisayarın işinizi yapmanıza engel olması çok başka birşeydi bunuda görmüş olduk
    Alacak arkadaşlara tavsiyem 10k ücretleri gözden çıkarıp diger imaclere bakması veya işi hafifse gene bu cihazı alması yönünde olur. Veya temiz 2015-2016 çok üst konfigrasyonlarda temiz cihaz bakması yönünde olur.

• Diğer İmac derken ? Yani 3 tür İmac var bunlar da konfigürasyon yapılıyor yani.İmac Pro' mu bakalım Yani yetmeyen İmac modeli sanırım mesajlardan anladığım kadarı ile 4k olanı da değil 5k olanı 27 olanı...
    İmac Pro kullanan varsa da memnun olurum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.