ZyXEL VMG3312-B10A(TTNET) model modemimde mac filtrelemeyle sadece belirlediğim cihazların bağlantı yapabilmesini istiyorum. Bunun için modemin arayüzünden Güvenlik>>MAC Filtresi bölümüne girdim. İstediğim cihazların mac adreslerini girip "Beyaz Liste" seçeneğini seçtim(İzin ver kutucukları işaretli) ve Aktif hale getirdim. Mac Filtresini aktif hale getirdikten sonra bilgisayarlar modeme wireless olarak bağlanamamaya başladı. MAC adreslerini hem bilgisayarlardan hem de modem üzerinden kontrol ettim.
Acaba yapılması gereken bir ayarı mı atladım yoksa modem de mi bir sorun var? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Beyaz listeyi seçerek eklediğin mac adresleri modem üzerinden bağlantı kurabilir, kara listeyi seçip eklediğin mac adresleri ise modem ile bağlantı kuramayacak cihazlar. Bunları yaptığın halde sorun yaşıyorsan çağrı merkezini aramanı öneririm.
mac adresleri modem üzerinden ba?lanty kurabilir
Unique111U
kullanıcısına yanıt
Anlattığınız şekilde işlem yapmıştım ama böyle bir problem çıkıyor. TTnet şifresini öğrenip reset attıktan sonra deneyeceğim bir de. İnternet sürekli kullanıldığı için henüz deneme fırsatım olmadı.
Bir de benim modemde TTnet firmware'i yüklü acaba bundan kaynaklanabilir mi diye düşünüyorum. Daha önce bu konuyla alakasız bir kaç konuda TTnet firmwareli cihazların bazı konularda(mesala modem USB üzerinden HDD paylaşma) sorun çıkardığını okumuştum.
Çağrı merkeziyle görüştüm. Reset dahil her türlü işlem yapıldı ama problem değişmedi. Garantisi devam ediyor onarıma aldıralım dediler
Servislik bir şey yok ki burada. Konuştuğunuz çağrı merkezi çalışanı da yaptığı işi bilmiyormuş demek ki. Sorunu ben de yaşadım, çağrı merkezini arağıdımda çözümün ''güvenlik - mac filtrelemesi'' kısmından değil, ''ağ ayarları - kablosuz - mac kimlik doğrulama'' bölümünden yapılabileceğini söyledi. Ben de böylece akn kotasını yiyip bitiren komşulardan kurtulmuş oldum