Şimdi Ara

Mac ile NTFS ve diğer windows formatlarında HDD yi açmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
13.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ben 3 yıl önce tuxera kullanmıştım ve veri kaybı yaşadım sonra da external hdd çöpe gitti. ama problem bu programdan mı kaynaklandı kesin olarak söyleyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharky25ant

ben 3 yıl önce tuxera kullanmıştım ve veri kaybı yaşadım sonra da external hdd çöpe gitti. ama problem bu programdan mı kaynaklandı kesin olarak söyleyemem.

Ben şu an paragon dan tuxera ya geçtim. Tuxera güncellendi ama belki hatalarını düzeltmiştir diye düşünüyorum.
  • Harici diskte NTFS kullanmanın bir mantığı yok, exFAT uyumluluk açısından mantıklı. Kritik veri içeren disklerde kesinlikle 3. parti yazılımlar kullanılmamalı. NTFS üzerinde en küçük veri değişikliği dosyaların okunamamasına neden oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Harici diskte NTFS kullanmanın bir mantığı yok, exFAT uyumluluk açısından mantıklı. Kritik veri içeren disklerde kesinlikle 3. parti yazılımlar kullanılmamalı. NTFS üzerinde en küçük veri değişikliği dosyaların okunamamasına neden oluyor.

Doğru olabilir ancak TV ler okumayabiliyor exFAT formatını...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharky25ant

Nasil olmustu acaba ? Elektrik kesinisi vs etki mi etti ? 3,5 inc kullaniyordunuz.galiba
    Bir de veri transferi sirasinda nasil tum hdd zarar gorebliyor ki ? Sadece ilgili dosya gormez mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    evet 3,5" kullanıyordum. elektrik kesintisi ile ilgili değil. yavaş yavaş verilerim zarar görmeye başlamıştı. Sonradan da iyice sapıttı HDD
    Bu arada ben wd live media player'a da takıyordum bunu belki onun da etkisi olabilir. Son çare kutu içindeki 1,5 TB'lık hdd'yi elimizde olan 500 GB'lık la değiştirdim ve tuxera kullanmayı bıraktım.
  • Hiç gerek yok bu programlar para tuzağı bence, veri yazacak silecek kişi en fazla 1 gününü ayırıp diski yedekleyip biçimlendirir zaten

• tv görmeme sıkıntısı var.Ayrıca yedekleyecek alan bulma sıkıntısı var.
  • şimdi düşündüm de veri kaybını göze alamam.eğer veri yedekleyebilecek imkanım olursa exfat yaparım.TV de izleme işini de apple tv alarak çözmeye çalışırım.Bilgisayarıma indirir hdd bağlantısı yerine apple tv bağlantısı ile izlemiş olurum.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Mac kullaniyorum

harddisci takinca bu hatayi aliyorum ve dosyaya erisemiyorum

Mac ile NTFS ve diğer windows formatlarında HDD yi açmak

cozum onerisi olan var mi ?
  • Paragon'un daha iyi oldugu soylenmekte ama bende tuxera kullaniyorum ve hic bir sorun yasamadim.
    1 Tb Seagate harici harddisk yarısını Tuxera NTFS yaptım diğer yarısı Time Machine için ayırdım. Time Machine ile yedekleme yaptıktan sonra diğer dosyalarımı Tuxera NTFS'e kopyalıyorum, iki yerde yedeğim oluyor. Bir sorun olmadı şuana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 16 Aralık 2014; 13:21:41 >
  • Konuyu bende hortlatmış olacağım ama Hem TV hem Mac hem de Windows için çözüm yok sanırım? TV'im exfat görmüyor
  • ilk yorumumu yazdığımda sene 2013 imiş. hala aynı programı kullanıyorum, hiçbir problem yaşamadım
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Dün diski 2 ye böldüm, Büyük kısmını NTFS yaptım, Küçük kısmını exFat yaptım. ExFAT hem mac hem winde çalışıyor. NTFS ye de filmleri koydum o da TV de sorunsuz çalışıyor :) Programsız tek çözüm bu oldu
  • Bi kere de ben hortlatayım, sene olmuş 2020 bu durum halen böyle mi?

2tb bi haricî disk var bende, Bu diskin NTFS sistem olması şart. Çünkü Windows daki, Sistem Görüntü yedekleri sadece NTFS sistemlere atılabiliyor.

NTFS sistemler, Mac de halen açılmıyor mu? Bu tuxer denen uygulamaya para vermek halen şart mı?

• moneyTalks_ kullanıcısına yanıt
    Okunabiliyor ama yazılamıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.