Bildirim
Mac mi almayim yoksa pc mi?
Vileda Supermocio Temizlik Seti, Tüm Yüzeyler için, Kırmızı : Amazon.com.tr: Ev ve Yaşam
https://www.amazon.com.tr/dp/B0007VHC1W
8 ay önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Merhaba,
Yıllarca gazete ve ajanslarda çalıştım, hem Mac hemde Windows işletim sistemi ile çalışan bilgisayarlar kullandım. Bence MacOS işletim sistemi ile çalışan Apple bilgisayarlar grafik için çok iyi hatta mükemmel zaten bu iş için tasarlanmışlar ancak yüksek fiyatı ile son kullanıcılar için uzak ve Mac kullanan bir çevrede değilseniz ya da kısacası Istanbul'da yaşamıyorsanız, PC'ler gibi çok fazla program ve destek bulamıyorsunuz. Tamam ekran görüntüsü hatta hızları şahane, grafik uygulamalarda çok başarılı.
İşletim sistemleri çok kolay, kullanıcı arayüzü mükemmel. Ama Windows ile çalışan makinalar ve programları her bir köşede internette her yerde bulunabilir ve en önemlisi fiyatı ile son kullanıcılar alabilir yani evlerde kullanımı yaygınlaşmıştır. Artık Photoshop, freehand, illusrator, dreamweaver, flash zaten hem Mac hemde windows üzerinde çalışmaktadır. Ancak web tasarımı için salt internet ya da tasarım programları yetmez bazen makinalarda çalışmak ve gerçek ortam testleri için bunların simulatörlerine ihtiyaç vardır. Örneğin, apache server, IIS kurulumu, php, asp, asp.net çalıştırılması gibi. Yani sadece tasarım yetmez işlevsellikte gereklidir. Grafikerler estetik kaygıları, programcılarda işlevsellik tutkusunu abartırsa her şeyin fazlasının zararlı oluşu gibi buda olmaz. Hem iş estetik hemde işlevsellik olmalıdır. Testleri yapabilmek, desteğin yaygın oluşu, kolay konfigüre edilmesi, fiyatı ve internetteki standartlara bakınca da benim fikrim ev bilgisayarı için hatta fiyat-performans ilişkisi içinde işyerlerinde de Windows işletim sistemli PC'ler alınmalı derim. Yine de bir bilene sormalı, son karar tabiki sizin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalle -- 5 Kasım 2007; 23:08:11 >
-
aciklaman icin tesekkurler. artik maclerde aynizamanda windows da kurulup es zamanli calisiyormus(duyumlarima gore) hal boyleyken mac e verilen parala iki bilgisayar almisiz gibi dusune biliriz bence ve fiyat aslinda cokda yuksek olmaz. benim merak ettigim macde windows performansi nedir? bir Pcdeki kadar randiman alabilirmiyiz. birde mac kulanan ve bilen arkadaslar macin suan piyasadaki hangi modelini onerirsiniz. -
ben degilde babam iş için mac kullanıyor modeli MACbook olması lazım (yanlısda olabılır tam hatırlayamadım)
hem macOS X hemde vista var makinada
cok guzel ve hızlı calisiyor
mac de virus derdi olmamasıda ıyı
bence mac cok daha iyi
ben oyunları bıraksam hemen mac kullanıcam -
yalle çok doğru yazmış ben grafikerlik yapıyorum Grafikde Mac çok hızlıdır ama 3. parti uygulama konusunda başarısız windows uygulamaları bulmak çok daha kolay. tavsiyem güçlü bir pc alıp içine Osx86 kurman çünkü Mac ile gelen vistalar sadece açılıyor oyun yada programlarda acayip kasıyor (bizzat test ettim) mac e vereceğin aynı paraya iki işletim sistemini kasmadan açan bilgisayar alabilirsin.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X