Şimdi Ara

MAC MINI iÇİN RAM VE SSD (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
4.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben ssd takmıştım. Bootcamp ile normal win kurulumu yapabilirsiniz. 20şer gb gidiyor tabi baştan...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet©

merhaba,

2. disk olarak takmadım ben. eskisini çıkarıp ssd taktım. Dediğinde yapılabiliyor fakat bir aparat lazım ana karta bağlamak için. Onu da bulmaya uğraşmadım ben. İçerisinden çıkan disk için hdd kutusu aldım ve onuda harici disk gibi takılı olarak kullanıyorum. Kullanmadığım zaman kapanıyor gördüğüm kadarıyla.

Mac os u ise yeni ssd taktığında alt tuşuna basılı olarak sistemi açtığında wifi ile bilgisayarı bağlıyorsun, kendisi yönlendirip kuruyor. Ben öyle yaptım.

Selamlar tekrardan (aylar sonra) SSD siparişini geçtim az önce, Kingston V300 240gb.
    Yani çok efsane bi sistem olarak algılıyorum bu dediğinizi, bomboş bir SSD takacağım ( FATex,NTFS) Nasıl çıkar kutudan acaba biliyor musunuz? Pat diye bağlayacak mıyım?
    Birde alt tuşuna basınca işletim sistemi bile olmayan bir pc internete bağlanıp orjinal yosemite yi indirip kuruyorsa, elini öperim o apple ın . USB den hazırlanacak gibi okudum internetten genelde de.
    Yardımcı olusanız sevinirim.

• Harpooner kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

ssd nin kutudan nasıl çıktığını hatırlamıyorum ama disk izlencelerinden sistem yüklemeden önce formatlamıştım. Sonrasında ise wifiye bağladım, kendisi herşeyi yükledi.

Usb ye indirip de yükleyebilirsin, wifi bağladığında da yükler. İnternet hızına göre yüklenme süresi değişiklik gösterebilir. Benim internet yavaş olduğundan - şirket interneti :) - 5 saate yakın bir zaman aldı.
    merhabalar,

Apple bilgisayarlarda işletim sisteminiz olmasına gerek yoktur. her mac için hazırlanan bir işletim sistemini kendi server'larında hazır bulundurur.

Sizin yapmanız gereken sadece harddiski (SSD, Normal HD) takıp makineyi açarken ALT tuşuna basılı tutarak açmak. Elma logosunu görene kadar basılı tutuyorsunuz.
    Sonra karşınıza bir hd görüntüsü ve altta Wİ-Fİ seçeneği geliyor. Kendi wifi ağınıza bağlanıp işleri takip ediyorsunuz ki gerisi sandığınızdan çooook çok daha kolay. Wifi'ya bağlanıp o bilgisayar için hazırlanmış en son işletim sistemini bilgisayarınıza indirip kurulumu yapıyor. Bu kadar basit aslında. Hiç USB hazırlamak için mücadele vermeyin derim..

Yinede sorun olursa lütfen yazın hemen yardımcı olalım..

Saygılar.. ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfonso73

merhabalar,

Apple bilgisayarlarda işletim sisteminiz olmasına gerek yoktur. her mac için hazırlanan bir işletim sistemini kendi server'larında hazır bulundurur.

Sizin yapmanız gereken sadece harddiski (SSD, Normal HD) takıp makineyi açarken ALT tuşuna basılı tutarak açmak. Elma logosunu görene kadar basılı tutuyorsunuz.
    Sonra karşınıza bir hd görüntüsü ve altta Wİ-Fİ seçeneği geliyor. Kendi wifi ağınıza bağlanıp işleri takip ediyorsunuz ki gerisi sandığınızdan çooook çok daha kolay. Wifi'ya bağlanıp o bilgisayar için hazırlanmış en son işletim sistemini bilgisayarınıza indirip kurulumu yapıyor. Bu kadar basit aslında. Hiç USB hazırlamak için mücadele vermeyin derim..

Yinede sorun olursa lütfen yazın hemen yardımcı olalım..

Saygılar.. ;)

İnanamıyorum böyle kolay ve güzel olmasına, SSD kargoda yarın gelir deneyeceğim merakla bekliyorum, zaten 3 aydır kullandığım için içindeki HDD de hiç bir şeyim yok henüz alışamadım mac os a daha :)
    Teşekkürler yorumunuz için.

Rica ederim, seve seve bildiklerimi paylaşırım.

Bende MacBook Pro var, Mid 2012 model. Mevcut hddsini söküp ssd taktım. içinden çıkanıda ikinci hdd olarak kullanıyorum. Sebep olarakta SSD hdd'ler yapıları gereği USB flash sürücüler gibidir ve üzerine ne kadar az bilgi yazılırsa o kadar ömrü uzun olur. ortalama 80.000 ila 100.000 defa yazma hakkınız vardır. Bu markaya göre değişir. Ben Kingston kullandım zamanın en hızlı okuma / yazma hızlarına sahip modelini taktım. Şuan inanılmaz süratlerde. Retina olan modelinden bile süratli. Yalnız üzerine Yosemite yani 10.10 işletim sistemi kurarken çok dikkat etmelisin. Trim özelliği olan bir SSD hd almışsındır ularım. Yoksa işletim 10.10 kurulum esnasında kilitleniyor. Bende kitlendiği için sorun yaşadım ama kendimce çözdüm. Trim özelliği yoksa mutlaka "Trim Enabler" programını indirip kur. Ozaman sorun çözülüyor. Yok ben 10.9 (Mavericks) kuracağım dostum dersen Trim Enabler'i yine şiddetle tavsiye ederim ki SSD gerçek değerlerinde çalışıyor.

Deminki konuya gelecek olursak, SSD hd'ye işletim sistemini ve gerekli programları kur. Geri kalan ne varsa mutlaka ve mutlaka başka bir diskte yedekle. Dediğim gibi üzerine ne kadar az bilgi yazarsan şu 80.000 yazma okuma sorununu ertelemiş ömrünü uzatmış olursun. Zaten dikkat edersen Apple'da kendi için ürettiği Fusion Drive Hdd'lerde aynı mantıkla yürüyor. işletim sistemi ve programlar SSD kısmında dururken, atık olan veriler normal hdd kısmına sevk ediliyor. Senin benim demin anlattığım olayı bu disk kendi başına yapıyor. Apple mühendisleri gerçekten çok zekiler ve çok iyi işlere imza atıyorlar. ;)

Bu arada SSD'nin sisteme kattığı bi önemli avantaj ise Notebook kullanan arkadaşlar için pil ömrü inanılmaz artıyor. Benim MacBook Pro 10 saat rahatlıkla açık duruyor. Tasarımla uğraştığım düşünülürse bir çalışma gününü rahatlıkla çıkartıyor. Bilginize.

Bunlar harici sormak istediğin bir soru olursa mutlaka cevaplama için burdayım dostum. Hayırlısı ile kullanmak dileğimle.

Saygılar,

• Alfonso73 kullanıcısına yanıt
    Kingston SSD V300 240gb aldım, siz söyleyince araştırdım ve 2013 ten bir yazı buldum, (2012 den beri üretiliyormuş) firmware güncellemesi ile geliyormuş ve TRIM desteği var, aşağıda da resim de görünüyor heralde aksilik olmaz. Ben var anlıyorum en azından.
     MAC MINI iÇİN RAM VE SSD

Yaklaşık 3 yıl intel 330 series 60 gb SSD kullandım PC de, bu linkte eski canavarımı görebilirsini, emek vermiştim baya
    http://forum.donanimhaber.com/m_74763522/key_coolermaster+haf+xb/tm.htm

Hem i6 hem ATV3 sahibi olduğum için oyunda oynamadığım için pc de mac almıştım ama daha 3 ay oldu, acemiyim çoooook.

Şimdi sorum SSD 'yi ben takabilir miyim , ve hem SSD hem HDD'yi koruyabilirmiyim? ( 7mm imiş aldığım SSD )ek bir aparat lazımmış, hadi ben takmasam bi apple tamiri yapan bir firmaya versem onlar SSD+HDD şeklini koruyup takabilirler mi? El atıp bozmak, garanti dışı bırakmak istemiyorum, aslında zorlayıcı ise giderim bi servise (fake servis)50 TL ye falan yaparlar heralde. Linkteki kasayı ben topladım komple de kocaman Lego mantığı ile işliyordu orda herşey :) bu alışılmışın dışında tabi.

Sor dediniz soruyorum Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harpooner -- 24 Ekim 2014; 1:30:26 >

Sevgili dostum, bende yeni aldığım gün hemen söküp güncelledim herşeyini. Ben kendi imkanlarımla DVD-Rwyi söküp ikinci hdd'yi oraya kızak yapıp oturttum. Ben bu bilgilerimi paylaştıktan sonra dünyada birçok kişi bunu yapmaya başladı. Dediğin gibi artık hazır kitler var. Bende E-bay'den araştır ve Free-Shiping olan bi satıcıdan (tabiki satış yüzde %97'nin altında olmasın bu kişinin) iste en fazla 15 güne geliyor. Apple bu kite karşı çünkü kendi icatları olmadığı için makinelerine pek takmak istemiyorlar. Malum yapsak biz yapardık siz neden böyle biryeşe ihtiyaç duydunuz diyorlar. O yüzden Apple servislerine gidersen hem sağlam paralar verirsin hemde bi ton fırça yersin. :)

Ben seneler önce ikinci el aldığım Macbook'uma hdd taktırmak için gittim de ben sırf söküp takmaya 300 tl istediler. daha hd bile yok ortada bu parada.

O yüzden kendinde yapabileceğin çok basit işler. Sana aşağıda bir link vereceğim ben iPhone'nu mu Mac'lerimi ve akla gelecek tüm apple ürünlerimi bu site sahesinde söküp takıyorum. İnan bugüne kadar kime tavsiye ettiysem abi süpersin dedi. ;) Senin kendininde yapacabileceğin çok basit işlemler sinsilesi. Apple öyle gözümüzde korkulacak kadar sökülemeyen bi cihaz yapmıyor. Söküp geliştirebilirsin, icatlar yapabilirsin bunları fotolarla videolarla ispatlarsan belge bile veriyor. Ben aldım hem donanım sertifikam var hemde yazılımcı sertifikam oldu amerika apple'dan. Ben seneler önce dvd'yi kaldırım yerine ikinci hd'yi takınca adamlar ondan sonra üretilen hiçbir mac cihaza dvd sürücü koymadı. Kendi adıma ve insanlık adına güzel bir buluş yapmış oldum sanırım. Zaten dvd kullanmıyorsun mac'te. Herşey internet üzerinden. Düşünsene yeni hd alıp takıyorsun Alt tuşuyla açıp işletim sistemi kuruyorsun. Ne kadar ilginç ve kolay değil mi? Apple'ın iç yapısıda aynı mantıkta çok kolay ve lego gibi. Aşağıdaki sitede herşey var dostum. sen kendin al kendin değiştir. Yapamam dersen ben sana yardımcı olurum, dostluklar yeterli. Paranın satın alamayacağı şeylerde var bu ülkede. ;) Çok sıkıntı olursa özelden mesaj at yardımcı olurum ne gerekirse.

Şunca yaşımda bişi öğrendim... Apple insanları bağlıyor bi şekilde ve hepimiz son derece kaliteli birer tabakayız.

https://www.ifixit.com/Guide/Installing+Mac+Mini+Late+2012+Dual+Hard+Drive+Kit/11713

• Bu konuyu gördüğüme çok sevindim. Çok da yararlı bilgiler verilmiş. Bende late 2012 bir mac mini var. Ram'ini kendim upgrade etmiştim, ssd için gerekli ekipmanı da daha önce abd'den dönen bir yakınıma aldırtmıştım. Henüz ssd'yi almadım kendi başıma beceremem diye. Apple servis bir dünya para istedi, bu işlerden anlayan bir kişi ise 100 tl istedi, tüm donanım benden olmasına rağmen...
  • cozturk 6161 C kullanıcısına yanıt
    merhabalar,

yapabileceğim birşey olursa mutlaka danışın seve seve yardımcı olabilrim.

Kolay gelsin.. ;)
  • selam dostlar
    ssd takınca tekrar osx yüklemek gerekmiyomu
    gerekiyosa nasıl yapıyonuz?
  • intifada54 İ kullanıcısına yanıt
    evet yeni bir hd taktığınızda yüklemeniz gerekiyor.

Mac'inizi ALT tuşuna basarak açıyorsunuz. Elma logosu çıkana kadar basılı tutun.
    daha sonra karşınıza yeni takılan hdd niz gelecek altınca WİFİ sekmesi gelecektir.

Kendi WİFİ şebekenize bağlanın ve işlerlere devam edin
    Daha sonra karşınıza çıkan ekrandan 2. seçenek olan Reinstall Mac OS X'i seçin.
    Bu sırada sizden Apple IDniz ve şifrenizi isteyebilir.
    Bundan sonra Apple Serverlarından sizin maciniz için hazırlanmış en son sürüm indirilmeye ve kurulmaya başlanacaktır. İşlemler internet hızınıza bağlı olarak 2 saat ile 45 arasında sürüyor. Sistemi kurup size hazır halde açar zaten.
    Bu kadar basit.

Başka bir sorun olursa mutlaka yazın yardımcı olalım.. ;)
    Bilgi için teşekkürler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    çok teşekkürler :)
  • arkadaşlar yeni konu açmak istemedim....

850 tl civarı mac mini 2010 almayı düşünüyorum. i5 işlemcili.

adobe tüm programlarını kullanacağım. sıkıntı yaratır mı? kasılma donma vs...

ayrıca harici aparatla ekran kartı takılabilir mi ? sanırım ekran kartı yetersiz..

birde 16 gb ram desteklermi?

yardımınız için teşekkürler....
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.