Herkese iyi forumlar. Mac mini M2 almayı düşünüyorum. Mevcutta kullandığım monitör Lenovo C24-25 23.8 inç 75 Hz. Görüntü kalitesinde herhangi bir sorun yaşar mıyım? Ofis ve internet ağırlıklı bir kullanım yapıyorum. Monitör almam gerekirse hangi marka model alabilirim yardımcı olursanız memnun kalırım. |
Mac mini M2 Monitör
-
-
Mevcut monitörünüzü hdmi ile mac miniye bağlayıp kullanmaya devam edebilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Siyah NurMevcut monitörünüzü hdmi ile mac miniye bağlayıp kullanmaya devam edebilirsiniz.
Bazı arkadaşlar M1 işlemcili Mac minilerde çözünürlük problemi yaşadığını ve Windows sistemindeki gibi görüntü alamadıklarını söylediler. En az 2k çözünürlükte monitör alınması gerektiğini söylediler. O sebeple herhangi bir sorun yaşar mıyım acaba ?
-
Monitörünüzün desteklediği FullHD çözünürlükte kullanabilirsiniz problem olmaz. Sorun yaşayanlar büyük ihtimalle kalitesi hdmi kablo kullanıyordur.
-
Teşekkür ederim.
-
ne alakası var, hdmi kablonun kalitesizi falan olmaz, 1080p için en uyduruk kablo bile aynı.
-
Viewsonic 2k monitörle kullanıyorum m2 mac miniyi, ayarlarda Hidpi ve normal çözünürlük olarak seçenekler gözüküyor, standart 2k çözünürlükte yazılar düzgün okunmuyor bulanık, 1280-720 Hidpi de çok net sorunsuz gözüküyor, herkeste sanırım böyle, max çözünürlüğün yarısı olarak hidpi yapıyorsun, yazılar okunaklı oluyor, gerçekte çözünürlük yine 2k oluyormuş. 1080p de ne olur bilmiyorum, yine benzer bir şey olabilir.
-
Kablo uzunluğu yenileme hızını bile etkilerken araştırmadan bomboş konuşmayın. Ethernet taşıyacak mi, ses taşıyacak mi, sadece görüntü mü olacak, monitörden istenen yenileme hızı nedir vs vs hepsi kabloya ve kalitesine bağlı. Dandik monitörde dandik çözünürlük kullanıp gelip burda cahil cahil ahkam kesiyorsunuz.
-
görülmemiş oranda cahilsin, 1080p için 25 yıl önce çıkan en uyduruk kablo bile sorunsuz çalışır, gelmiş bana copy-paste yapıyorsun, hdmi kablo dijital olarak çalışır eğer görüntü veriyorsa sağlam ve sorunsuzdur, konuştuğumuz 4k 144 hz değil, beynini yıkamışlar tüm sorunları hdmi kablodan sanıyorsun, xbox series x'in orijinal hdmi 2.1 kablosuyla denediğimde dahi m2 mac mini bulanık görüntü veriyor, gelmiş burada ezbere yazıyorsun.
Apple'ın kendi monitörlerini satmak için çıkardığı standart sorunlardan, alakalı kendi ürünü varsa rakiplerine kalıcı sorun yaratır hiçbir zaman düzeltmez.
Bu sorunu düzeltmek için kaç tane app var, hdmi kablo diyor hala.
githubGitHub - waydabber/BetterDisplay: Unlock your displays on your Mac! Smooth scaling, HiDPI unlock, XDR/HDR extra brightness upscale, DDC, brightness and dimming, dummy displays, PIP and lots more!https://github.com/waydabber/BetterDisplayAynı kabloyla ve monitörle Windows'ta her çözünürlükte net ve sorunsuz ,yok hala adam hdmi kablodan, dandik monitörden diyor ya hahaha kaybol.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 17 Temmuz 2023; 6:13:9 >
-
Ok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X