Yıllardır kullandığım Mac mini (2010 model, optik ses çıkışı var) 'de HD film seyretmek için PLEX adlı yazılımı kullanıyorum (Mac mini'nin ufak kumandası ile tam uyumlu olduğu ve cok güzel arayüze sahip olduğu için tercihim) Kullandığım ses sistemi ise taa 2002'de PC'me aldığım (ki onda da Creative Live! Value adlı harika bir ses kartı ve ona sonradan eklediğim optik ses çıkışı da var) Creative DTT3500. DTT3500'ü bilenler bilir, ses kalitesi, özellikler ve estetik görünümü açısından harikadır tek eksiği Dolby Digital yani AC3'ü destekliyor ancak DTS denilen (ve bence gereksiz olan) sistemi desteklemiyor oluşu ve edindiğim HD filmlerden kimisi sadece DTS olarak geliyor ki o durumda elimdeki mevcut sistem sesi çözemiyor. O durumda genelde ya filmi seyretmiyorum ya da PLEX'in ayarlarından Analog / Stereo moda alıp öyle seyrediyorum.
Sormak istediğim, elimdeki sistemle DTS 'li bir filmi seyredebilmek için ne yapabilirim? DTS'yi yazılımla AC3'e cevirmek ne kadar mümkün, yani DTS'li bir HD filmi alıp AC3'e ceviren yazılım var mı? Veya (bu tercih etmediğim ancak yine de düşünebileceğim bir seçenek) Mac mini'nin optik çıkışını alıp DTS'yi 5.1 analog çıkışa dönüştüren cihazlar var mıdır, piyasayı hiç araştırmadım. Öyle bir cihaz olursa DTS'li filme özel optik çıkışa onu takarım, DTT3500'ün 5.1 analog girişi var ona takılı olarak filmi bir güzel seyrederim. Yardımcı olarak arkaşlara şimdiden teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme