Şimdi Ara

Mac os için Virüs proğramı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
15.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: shyboy

quote:

Orijinalden alıntı: felixamor

quote:

Orijinalden alıntı: shyboy

antivirüs gereksiz, fakat dvd yerine takılan hdd veya ssd lerin, diğer slota nazaran daha yavaş çalıştığı konusu dolanıyor birçok yabancı forumda bunu kullananların hız testlerini merak ediyorum açıkçası

Az önce açtım kasayı baktım ama Dvd yerine HDD takamadım , kablolar farklı.Netten araştırdım birkaç sata kablosunu kesip-biçip oraya Hdd monte edilebiliyormuş.Ama o kadar da uğraşamayacağım bu aralar.

Diğer slotun hızını bilmem ama normal diski SSD ile değiştirince harika oldu.10 sn.de açılıp 2 sn.de kapanan bir Lion (10.7.3) tadından yenmiyor :)

boşuna yorulmuşsunuz önce harici bir aparatın içine takılıyor hdd veya ssd, sonrası tek kablo.
    Link

Sanırım Macbook için o,Mac Mini'de biraz farklı yerleşimler , bir tek slim sata kablosu lazım ikinci harddisk için ;

]Mac Mini Second Drive

• mac e virüs girmez diyen gelsin bana onu kanıtlasın bakalım dünyada içine virüs giremeyecek hiçbir sistem yok ve olmayacakta sadece windowsa göre daha az virüs yazılıyor mac e nedenide heniz bankaların mac kullanmaya başlamamış olması bankalar kullansın ozaman görürüm o arkadaşı kaç milyon kişiye mac alıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: carman

mac e virüs girmez diyen gelsin bana onu kanıtlasın bakalım dünyada içine virüs giremeyecek hiçbir sistem yok ve olmayacakta sadece windowsa göre daha az virüs yazılıyor mac e nedenide heniz bankaların mac kullanmaya başlamamış olması bankalar kullansın ozaman görürüm o arkadaşı kaç milyon kişiye mac alıyo

sacma bir yorum bu. yayginlikla alakasi yok bu isin. unix modelinden gelen bir guvenlik yapisi var os x lerin. yani sen istemedikce o virus kafasina gore hareket edip sisteme bulasamaz.

windows degil bu yani. ayrica bankalar ile ne alakasi var yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 7 Ekim 2012; 17:32:14 >
  • quote:

mac e virüs girmez diyen gelsin bana onu kanıtlasın bakalım dünyada içine virüs giremeyecek hiçbir sistem yok ve olmayacakta sadece windowsa göre daha az virüs yazılıyor mac e nedenide heniz bankaların mac kullanmaya başlamamış olması bankalar kullansın ozaman görürüm o arkadaşı kaç milyon kişiye mac alıyo

Ayrica "virus girmez diyen gelsin kanitlasin" demissiniz. mantiken virus girmez diyenin degil girer diyenin kanitlamasi gerekir :)
    Yukarida bi arkadas da ucretsiz antivirus linki vermis. Ucretli veya ucretsiz bunlara ragbet etmeyin, tek amaclari dolandiricilik. Bkz: mac defender olayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mac'a virüs girip girmediğini bilmiyorum. Fakat bunu bankaların kullanmasına bağlaman çok yanlış olmuş. Windows'a daha çok virüs girmesinin nedeni bence Windows sistemlerinin son kullanıcı sayısının diğer sistemlere oranla çok yüksek olması. Bu sayede yazılan bir virüsün daha çok kisiye ulaşması daha yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mac e virüs girdiği kanıtlanmış birşeydir ben sadece mac kullanıcısıyım buna rağmen kullandığım usb de açtığım klasörler en basitinden .exe formatına dönüşüyor bende mac kullanıcısıyım evet windowsa göre girme olasılığı belki 500000 de 1 ama genede imkansız değil
  • quote:

mac e virüs girdiği kanıtlanmış birşeydir ben sadece mac kullanıcısıyım buna rağmen kullandığım usb de açtığım klasörler en basitinden .exe formatına dönüşüyor bende mac kullanıcısıyım evet windowsa göre girme olasılığı belki 500000 de 1 ama genede imkansız değil

senin bahsettiğin .exe formatına dönüşme işinin mac'le ne alakası var. o windows'u etkileyen bir virüs (taa 2000li senelerin başından kalma hemde), senin kullandığın olsa olsa hackintosh'tur(o bile şüpeli). mac felan kullanmıyorsun sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllHELLFIRElll -- 8 Ekim 2012; 11:31:32 >
  • Arkadaşlar, aslında mac'e virüs girmez demek hatalı bir tanımlama, mac'e virüs girse bile zarar vermesi olasılığı windows'a göre çok çok düşük demek daha faydalı olacaktır.

Windows'ta sisteme giren bir uygulama, bir kere çaılştıktan sonra bütün sistem dosyaları üzerinde tam yetkiyle erişim hakkına sahip olur. windows vista ve sonrasında bunu "User Account Setting" denen saniye başı ekranı karartıp "emin misiniz" diye soran bir sistemle engellemeye çalışsalarsa, herkesinde gördüğü gibi çok fazla bir faydası olmadı bunun.

Mac'te ise aslında bu sağlamlığı yaratan apple değil, OSX içerisinde bulunan Unix çekirdeği (genelde linux sistemlerin sağlamlığı da bu yapıdan gelmektedir yanlış bilmiyorsam). Çok detaya girmeye gerek yok ama çalışan uygulamalar (bu bir virüs yada benzeri bir yazılım da olabilir). Belli erişim yetkilerine sahiptir, genelde istesede kullanıcının haberi olmadan yada admin şifresini bilmeden kendi yetkilerinin dışında bir işlem yapamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

Arkadaşlar, aslında mac'e virüs girmez demek hatalı bir tanımlama, mac'e virüs girse bile zarar vermesi olasılığı windows'a göre çok çok düşük demek daha faydalı olacaktır.

Windows'ta sisteme giren bir uygulama, bir kere çaılştıktan sonra bütün sistem dosyaları üzerinde tam yetkiyle erişim hakkına sahip olur. windows vista ve sonrasında bunu "User Account Setting" denen saniye başı ekranı karartıp "emin misiniz" diye soran bir sistemle engellemeye çalışsalarsa, herkesinde gördüğü gibi çok fazla bir faydası olmadı bunun.

Mac'te ise aslında bu sağlamlığı yaratan apple değil, OSX içerisinde bulunan Unix çekirdeği (genelde linux sistemlerin sağlamlığı da bu yapıdan gelmektedir yanlış bilmiyorsam). Çok detaya girmeye gerek yok ama çalışan uygulamalar (bu bir virüs yada benzeri bir yazılım da olabilir). Belli erişim yetkilerine sahiptir, genelde istesede kullanıcının haberi olmadan yada admin şifresini bilmeden kendi yetkilerinin dışında bir işlem yapamaz.

tamamen katılıyorum ayrıca diğer arkadaş için imzadaki maci kullanıyorum windows kullanan bilgisayarım yok

• bırak 2senelik konuya ben bilirim diye yazı yazmışsın ondada gidip windows'u 10sene önce etkileyen bir virüsten örnek vermişsin, resim koymayla mac kullanıcısı olunmuyor. ona buna katılacağına aç biraz oku. bankalar kullansa çok virüs olurmuş, elalemin tek derdi bankalar sanki
  • kaspersky
  • quote:

banka demiş ya la

macintosh bilgisayar 1984 den beri amerikada bankadan tutda, federal binalardaki ofislere kadar kullanılıyor. ve kullanılma sebeplerinin başında da virüs giremiyor olması

• ya tmm takılın siz imkansız makinelerinizle
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.