Şimdi Ara

MAC OS X Mountain Lion'a Geçmek Gerekli Mi? Ne Kazandırır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
3.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: a.f.y.

test eden arkadaşlar son durumları bildirebilirler mi?

gerçekten geçmeye değer bir fark ortaya koyuyor mu?

genel olarak:

- ısınma

- ram kullanımı

- performans

eskiye göre nasıl?

ısınmada pek bi farklilik goremedim yine 55-60 derecede dolaniyor bende (macbook 2008 aluminyum) fakat performans ve ram kullanimi iyi diyebilirim. sanki bilgisayar liondan sonra baya bi rahatladi, hızlandı.
  • Lion'a gore gercekten gozle gorulur bir performans artisi var. Ayrica sanirsam uygulamalar retina display'e için gelistirilmis.
  • Genel olarak güzel, sanki biraz hızlanma var gibi... Herşey daha akıcı gibi geldi bana. Bakalım test edip göreceğiz. Ama bence 20$ için değer...
  • snow leopard 10.6.8 den gecenler varsa yorumlayabilir mi? lion kararsiz ve sistemi yoran, yavas bir surum oldugu icin gecmemistim.
  • Kendi izlenimlerimi yazayım ;

- Dock daha şık bir görünüm almış. Ayrıca dock bölümünde Uygulamalar klasörünün içine bir şey yüklenirken klasör simgesinin altında yükleme çubuğu çıkıyor hoş olmuş.
    - Launchpad bölümüne arama özelliği gelmiş. Ayrıca daha önce yükleme yaparken Launcpad'de ne kadar download edilmiş göstermiyordu. Şimdi altında ne kadar yükleme yapılmış gösteriyor.
    - İzleme dörtgenine Ek olarak sadece bildirim merkezine geçiş bölümü gelmiş. İzleme dörtgenin sağ tarafından sola doğru iki parmak ile sürükleyince yan taraftan bildirim merkezi açılıyor.
    - Yazılım güncelleme bölümüne tıklayınca eskisi gibi ekranda çıkmıyor App Store'u açıp güncellemeler bölümüne aktarıyor oradan dEvam ediliyor. (Pek hoşuma gitmedi açıkçası eskisi daha iyiydi)
    - Açılış ve kapanış hızlarını test etmedim ama gözle görülür bir fark göremedim hemen hemen aynıdır yine.
    - Batarya kullanım süresi biraz daha uzayabiliyor. Ufak iyileştirmeler yapılmış. Eskisi kadar güç kullanmıyor.
    - Batarya dolum süresi kısalmış Lion'a göre daha hızlı şarj alıyor.
    - Isınma konusuna gelirsek, Snow Leopard kadar serin tutmasa da Apple bu konuya da el atmış sağolsun. Lion kadar ısınma yapmıyor.
    - Anımsatıcılar, Notlar ve Gamecenter bölümlerinin de gelmesiyle iyice MAC ve iDevice birbiriyle yakınlaşmış oldu.
    - Kimsenin aklında soru işareti kalmaması adına söylüyorum. Mountain Lion daha stabil ve gelişmiş bir sistem olmuş. Lion kurmadan önce aklımda soru işareti vardı açıkçası bir kaç yeni özelliğini saymazsak Snow Leopard bana daha çekici geliyordu. Lion'u satın almadım torrentten yükleme yaptım. Açıkcası $30 verseydim üzülürdüm. İyi ki almamışım diyorum beklentimden düşük çıktı çünkü ama Mountain Lion verdiğim $20a gerçekten değdi.

• Arkadaşlarhttp://forum.donanimhaber.com/m_64103905/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64103905

Pişmanım hem de çok...

İmac te problem yok ama air şu an alev topu olmuş durumda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GICIKX

Kendi izlenimlerimi yazayım ;

- Dock daha şık bir görünüm almış. Ayrıca dock bölümünde Uygulamalar klasörünün içine bir şey yüklenirken klasör simgesinin altında yükleme çubuğu çıkıyor hoş olmuş.
    - Launchpad bölümüne arama özelliği gelmiş. Ayrıca daha önce yükleme yaparken Launcpad'de ne kadar download edilmiş göstermiyordu. Şimdi altında ne kadar yükleme yapılmış gösteriyor.
    - İzleme dörtgenine Ek olarak sadece bildirim merkezine geçiş bölümü gelmiş. İzleme dörtgenin sağ tarafından sola doğru iki parmak ile sürükleyince yan taraftan bildirim merkezi açılıyor.
    - Yazılım güncelleme bölümüne tıklayınca eskisi gibi ekranda çıkmıyor App Store'u açıp güncellemeler bölümüne aktarıyor oradan dEvam ediliyor. (Pek hoşuma gitmedi açıkçası eskisi daha iyiydi)
    - Açılış ve kapanış hızlarını test etmedim ama gözle görülür bir fark göremedim hemen hemen aynıdır yine.
    - Batarya kullanım süresi biraz daha uzayabiliyor. Ufak iyileştirmeler yapılmış. Eskisi kadar güç kullanmıyor.
    - Batarya dolum süresi kısalmış Lion'a göre daha hızlı şarj alıyor.
    - Isınma konusuna gelirsek, Snow Leopard kadar serin tutmasa da Apple bu konuya da el atmış sağolsun. Lion kadar ısınma yapmıyor.
    - Anımsatıcılar, Notlar ve Gamecenter bölümlerinin de gelmesiyle iyice MAC ve iDevice birbiriyle yakınlaşmış oldu.
    - Kimsenin aklında soru işareti kalmaması adına söylüyorum. Mountain Lion daha stabil ve gelişmiş bir sistem olmuş. Lion kurmadan önce aklımda soru işareti vardı açıkçası bir kaç yeni özelliğini saymazsak Snow Leopard bana daha çekici geliyordu. Lion'u satın almadım torrentten yükleme yaptım. Açıkcası $30 verseydim üzülürdüm. İyi ki almamışım diyorum beklentimden düşük çıktı çünkü ama Mountain Lion verdiğim $20a gerçekten değdi.

Hemen hemen herşeyi güzel özetlemişsin... Teşekkürler

Ben de şarj süresini az da olsa uzadığını farkettim, ancak şarj süresini en üstteki barda değil de tıklayarak görülmesi bence kötü olmuş :(

Ayrıca ısınma çok daha az. Eskiden Lion da acayip ısınma oluyor, ML de çok daha az...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknerdr -- 4 Ağustos 2012; 21:44:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurozane

Yeni mac mini'lerin hepsi destekliyor. sorunsuz kullanabilirsiniz.

Bende de mac mini(i5 işlemcili) var Mountain Lion a geçiş bedava mı ücretlimi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtay

Bende de mac mini(i5 işlemcili) var Mountain Lion a geçiş bedava mı ücretlimi?

Ben de aynısını kullanıyorum. malesef update ücretli 19 dolar.
  • Aslında bir fark yok, iOS entegre edilmiş gibi duruyor hepsi bu.Boot süresi Lion'a göre daha uzun (Youtube'da bununla ilgili pek çok video test var) Yeni Safari'yi ve iMessage'ı zaten dmg olarak indirebilirsiniz.
    Minor upgrade benzeri birşey, 10.7.6 güncelleme olsaydı daha mantıklı olurdu bence 10.8 kodunu pek haketmemiş.200-300 mb.'lık bir paketle bu yeni özelliklerin tümü verilebilirdi.Bellek yönetimi,çekirdek işlemler v.s. aynı..

Sağolsun akıllı Apple ücretsiz güncelleme yapmamak için 20$'lık yeni bir işletim sistemi olarak kullanıcılara sunmuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felixamor -- 5 Ağustos 2012; 16:39:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suvarsahayatvar

quote:

Orijinalden alıntı: feCiaLem

ben sevdim güzel tasarım falan olarak bildirimler gelmiş safari kullanımı kolaylaştırılmış.. adres çubuğunda arama yapabiliyosunuz, safaride sayfalar arası geçiş çok iyi iki parmakla hallediyosunuz.. imessage olayı var onu tam anlamadım.

iMessage la iphone ipad cihazlarıyla bedavaya mesajlaşabilirsin hocam

evet öyleymiş ama şöyle bişey var sanırım mesela bi macden kendi iphone'numa imessage atacam mac'de ayrı iphone'da ayrı hesap olması gerekiyo sanırım tek hesaptan yapılıyomu bilmiyorum
  • Ben geçmeye değer görmedim.
  • ben geçtim ama lion'a bazı ek kolaylıklar koymuşlar.
    geçmesem de olurmuş diyorum şimdi.

fakat safari, acayip hızlandı, uçuyor desem yalan olmaz.
    onun dışındaki özellikler zaten fazladan bir kaç tık'la yapılabilecek şeyler. şimdi tek tık olmuş.

bende hayal kırıklığı oldu bu sürüm!!

bence lion'dan, mountain lion'a geçmeye gerek yok.
    örneğin;
    sağdaki bildirim yeri güzel. mantığı çok güzel.
    ama, Mail açık değilken, gelen maillerin bildirimlerini burada göremiyorsunuz, yada ben göremedim.

halbuki, safari yada chrome'a eklenen mail checker'lardan biri bile bu işle aynı görevi görüyordu. bunda da browser açık olmak zorunda, mail bildirimini görebilmeniz için.

ML'daki Bildirimlerle aynı mantık.

örneğin,
    iMassage, nedir bu şimdi, gmail'in yanındaki gTalk'tan yada msn'den ne fazlalığı var, anlamış değilim.

tek beğendiğim, benim gibi çok not tutan biri için notların elinin altında olması.. haa zaten ben 3.parti yazılımlarla not defterim vardı.

tanıtımında 200 den fazla özellik diyor, 3-4 tane belirgin özelliğini görebildim ben.
    haa yazılımının altında, lion'dan farklı 200 özellik varsa orasını ben bilmem. kullanıcıların da hiç biri bilmez bence.

son sözüm,
    ML'a hiç gerek yok!!

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtanhu -- 24 Eylül 2012; 17:12:00 >

• geçiş sırasında bilgilerim siliniyormu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: carman

geçiş sırasında bilgilerim siliniyormu acaba

app store üzerinden kurulum yaparsanız silinmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtanhu

quote:

yani satın alıp ordan kur diyince hiç bir sıkıntı çıkmıyor güncelleme gibimi kuruyor
  • quote:

quote:

quote:

yani satın alıp ordan kur diyince hiç bir sıkıntı çıkmıyor güncelleme gibimi kuruyor

evet.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

evet.

çok teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.