Şimdi Ara

Mac Pro vs IMac Retina 5K (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Cihaz gelince, özellikle Adobe ürünleri ile olan performans ve 3d render performansı hakkında mutlaka deneyimlerinizi yazarsanız sevinirim. Bir de render esnasında fan sesi ile ilgili de tabii.

Hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Adobe ürünleri ve after effect dahil sorun çıkartmadan üstesinden gelecegini düşünüyorum

Hali hazirda kişisel olarak 2012 mac book pro retinanın ilk çıkan modelini kullanıyorum

i7 16 GB Ram 512 SSD Nvidia GT 650M 1 GB

Adobe uygulamalarında hiç bir sorun yaşamadım gayet sorunsuz üstesinden geliyor. 3D renderda ısınma sorunu ve durmak bilmeyen fan dışında sorunu yok.

Mac pro ile stüdyoda çalişma fırsatım oldu fakat 2 adet birbirine bağlı çalişan 24 çekirdek D700 24 GB haliyle maddi olarak sahip olmak ve benim istediğim mac pro ile degerlendirmek zor bu sistemi.

İmac ile hiç deneyimim olmadi geldiginde deneyimledigim performansı paylaşacagım. umarım iyi olur. 😯

• quote:

Orijinalden alıntı: zgn3535

Teşekkür ederim. Adobe ürünleri ve after effect dahil sorun çıkartmadan üstesinden gelecegini düşünüyorum

Hali hazirda kişisel olarak 2012 mac book pro retinanın ilk çıkan modelini kullanıyorum

i7 16 GB Ram 512 SSD Nvidia GT 650M 1 GB

Adobe uygulamalarında hiç bir sorun yaşamadım gayet sorunsuz üstesinden geliyor. 3D renderda ısınma sorunu ve durmak bilmeyen fan dışında sorunu yok.

Mac pro ile stüdyoda çalişma fırsatım oldu fakat 2 adet birbirine bağlı çalişan 24 çekirdek D700 24 GB haliyle maddi olarak sahip olmak ve benim istediğim mac pro ile degerlendirmek zor bu sistemi.

İmac ile hiç deneyimim olmadi geldiginde deneyimledigim performansı paylaşacagım. umarım iyi olur. 😯

malesef sorun yasayacaksin cunku ekrankarti nvidia degil amd

• Nasıl bir sorun çıkabilir amd ekran karından dolayı

• Hocam mac proyu kesinlikle tavsiye etmiyorum. 2 sene önce bunu mu alalım yoksa imac mi diye bayağı düşünmüştük. Testlere de bakınca İmac de karar kıldık. Kasanın küçük olmasının hiç bir anlamı yok profesyonel kullanım da bir sürü entegre şeye ihtiyacı olacak. Ayrıca hiçbir profesyonel kasa bu şekilde olmamalı. Eski mac prolarda harddisk, ekran kartı ve ramı değiştirebiliyorduk. Bu saçma sapan bir tasarım. Ayrıca çok güçsüz bir makina.

AMD ekran kartı ise ayrı bir muamma. Sadece Open cl ye mahkum olursun. Nvidia cudanın hızlandırmalarına sahip olamazsın. Teknolojik olarak da 4 hatta 5 senelik bir alet. Yani açık söliyim bu alet ancak bedava olsa alırım.

İmac 5k late 2015 en üst donanım kullanıyorum stabil güzel alet ama yavaş. Eski pc'mi de kullanıyorum 2013 gibi upgrade etmiştim her yönden daha hızlı ama stabil değil bir mac gibi. Lakin aradaki fiyat farkına bakarsan pcyi tercih ederim.

Şu anda imac proyu konuya katmazsak apple cephesinde güçlü alınabilir alet yok kesinlikle.

O yüzden windows ve toplama bilgisayara mahkumuz. Özellikle render ve video işleriniz olacaksa uzak durmanızı tavsiye ederim.

• zgn3535 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle ben ccevaplandırayım. Özellikle adobe cephesinde nvidia olmazsa olmaz CUDA denilen bir teknoloji kullanılıyor. Basitçe anlatayım CUDA sayesinde render vb gibi işlemleri hızlı bir şekilde ekran kartına yaptırıyorsun (destek varsa tabi) ortalama 1 saat süren renderlerim CUDA desteği olan gtx 660'a geçince 20 dk civarına inmişti. Bu 4 senelik bir ekran kartı bir de şimdikileri düşünün. Aynı şeyin benzerini opencl ile amdlerde yapıyor testlerde sonuç yakınmış gibi çıkıyor ama ben açık söliyim İmacde render yapmaktan çok sıkılıyorum. Tek artısı mac osun sorun çıkarma ihtimalinin az olması. Yoksa hız konusunda windows + ndivia üzerine yok bizim gibi kısıtlı bütçeler için.
  • quote:

Nasıl bir sorun çıkabilir amd ekran karından dolayı

2015 5k imac kullaniyordum arayuz bile lagli calisiyor after effects cuda olmadigi icin kasar photoshop desen buyuk ebatli foto dekupe edersin refine edge kasar, hue saturation gercek zamanli oynamaz, illustratorde outline mode da duzenleme yapmaya calirsin kasar. adobe ile uyumlu calismaz kisaca.

• size tavsiyem, cihaz gelince ilgili programları test edin, dekupe ederken kullanılan refine edge , illustratorde outline mode'u, after effects i test edip sonucu görmeniz ve cihazi iade etmeniz olacaktır.
  • Açık söyliyim içim biraz karardı. 😯😅😕

Yurt dışından gelen modellerdede iade seçeneği var mı.

Ayrica BizonBox veya Sonnet Thunderbolt Nvidia 1080 Ti donanımlı harici grafik kartı kutusuda da talebim olmuştu.

Sanırım bir harici grafik kartı kutusuna ihtiyacım gerçekten olacak gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Açık söyliyim içim biraz karardı. 😯😅😕

Yurt dışından gelen modellerdede iade seçeneği var mı.

Ayrica BizonBox veya Sonnet Thunderbolt Nvidia 1080 Ti donanımlı harici grafik kartı kutusuda da talebim olmuştu.

Sanırım bir harici grafik kartı kutusuna ihtiyacım gerçekten olacak gibi.

harici kart takarsaniz sorun kalmaz diye dusunuyorum yaparsaniz sorun kalmaz diye dusunuyorum. bi tek fan sesi duyacaksiniz. behance de gif actiginizda, render da ve flash uzantili film izlerken.

• Bu bahsedilen sorunların çoğu cihazdan değil lisanssız uygulamalardan kaynaklanıyor.

Bende halihazırda amd ekran kartlı macbook pro 15" mid 2015 var. Lisanslı Adobe kullanıyorum. Tertemiz ve sorunsuz çalışıyor.

Youtube üzerinde Adobe ekibinin geliştiricilerine bakarsanız hepsinin mac cihazlar kullandığını görebilirsiniz. Eğer iddia edildiği gibi olsaydı adobe ekibi de toplama pc alırdı.

Ümitsizliğe kapılmayın bence. Yine de memnun kalmazsanız yurtdışından gelen özel konfig. cihazlar için de 14 gün içinde iade hakkınız var.

• zgn3535 Z kullanıcısına yanıt
    Cihaz gelmiştir herhalde. Test ettiniz mi? Sonuçlar nasıl?

• merhaba arkadaşlar,
    Orjinal Apple HDMI - DVI / Thunderbolt-Gigabit Ethernet / Mini DisplayPort-VGA Adaptörleri satıyorum ihtiyacı olan dükkanıma bakabilir, tanesi 80 tl den.

Forumun ikinci el bölümünde ilanım var ihtiyacı olup da gözden kaçırabilecek arkadaşlarımız için de genel konuya yazdım.

Tşkler.

İlan;https://forum.donanimhaber.com/orjinal-apple-hdmi-dvi-thunderbolt-gigabit-ethernet-mini-displayport-vga-adaptorleri-tane-80-t--128708999#128708999
  • burhanaks B kullanıcısına yanıt
    quote:

iMac'te ise mobil işlemci var.

söylediğiniz 21,5 inç olanlar

27 inç lerde bildiğiniz masaüstü işlemcisi mesela 2015 5k larda 6600 , 6700k gibi bildiğin masaüstü kullanılır.

mac pro en üst versiyonu 2013 model yani 4. nesil haswell işlemci
  • iMac Pro'yu bekleyin. 2017 yılının sonlarında v2 bir xeon aldığınız için pişman olursunuz.

• Hocam selamlar,

Cihaz geldi mi size? Test ettiniz mi? iMac deneyiminiz nasıl oldu? Aynısından ben de alacağım o yüzden haberinizi bekliyorum.

• https://shiftdelete.net/imac-2017-inceleme

https://shiftdelete.net/27-inc-imac-5k-incelemesi-67703

Buradaki incelemelerde modeller aynı değil mi ? 2.link daha eski tarihli ?

• Hocam ne yaptınız? Geri mi verdiniz cihazı? Yoksa memnun mu kaldınız? Bir aydınlaysaydınız keşke. Kötüyse almayalım o bakımdan.

• Sanırım ayrı bır monitör almak mantıklı olacak eğer macbook pro varsa,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım alan almıştır artık.Zira ben ne Mac Pro ne monitör ne de 5K İmac alabildim..Daha da alamam artık herhalde bu fiyatla ile.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.